Nieuwsarchief

Laatste nieuws

13/7

Indeling met veel derby's voor S.E.S. 1

De KNVB heeft de nieuwe competitieindelingen bekend gemaakt. Voor S.E.S. 1 betekent dit een mooie indeling vol met derby's. Een seizoen om naar uit te zien dus voor zowel voetballers als supporters. Hieronder de gehele indeli... Lees meer »

 
10/7

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Wij zoeken voor aankomend seizoen kantinepersoneel voor de zaterdag en zondag wedstrijden. Samen in een team van gemotiveerde vrijwilligers onze gasten, spelers en leden voorzien van een hapje en drankje! Je kunt je opgeven ... Lees meer »

 
25/6

Herman Sommers vrijwilliger van het jaar

Tijdens het 50-jarig jubileum van de SES-veteranenafdeling op zaterdag 9 juni werd Herman Sommers gehuldigd als vrijwilliger van het jaar. Elk jaar wordt een lid van SES in de bloemetjes gezet, ontvangt een oorkonde en een b... Lees meer »

 
14/6

Wo. 20 juni 17.00 uur Kennismakingsevent kinderen t/m groep 4

... Lees meer »

 
13/6

Jeugdkampioenendag 2018

Op zondag 10 juni was de 42e jeugdkampioenendag van SES op sportpark “DE KOGELBERG” . Onder prachtige weersomstandigheden werd door ruim 80 jeugdspelers en speelsters gestreden om de titel sportman/sportvrouw 2018... Lees meer »

 
13/6

16 juni a.s. 10e editie 7x7 Gezelligheidstoernooi

Op zaterdag 16 juni is het weer zover! Het inmiddels traditionele gezelligheidstoernooi staat voor de tiende keer op het programma!    Programma 08:30 uur Sportpark open09:30 uur Aanvang toernooi+/- 18:30 uu... Lees meer »

 
13/6

Indeling jeugd 2018 - 2019 ( meiden )

De indeling voor de meiden afdeling is nu ook klaar:Indeling meiden 2018 / 2019 Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze bij Frank Burgers ( contactpersoon tc ) stellen.... Lees meer »

 
2/6

Indeling jeugd 2018-2019

Na overleg met technische commissie, jeugdcommissie en alle leiders en trainers is dit de indeling van de jeugd voor het seizoen 2018/2019: Indeling jeugd 2018 - 2019 (excel bestand) De afdeling jongens is klaar, op enkele ... Lees meer »

 
 

Contouren nieuwe trainingsveld worden zichtbaar

 

Wil Frenken (voorzitter SES Langenboom) moet even nadenken op de vraag hoe lang het intussen geleden is dat voetbalvereniging SES een verzoek richting gemeente deed voor een extra trainingsveld: “We hebben ongeveer zeven jaar geleden al een offerte aangevraagd bij de firma Oranjewoud om de kosten van een extra veld op een rijtje te krijgen. Vervolgens is de gemeente benaderd. Er bleken feitelijk maar twee opties te bestaan: Uitbreiding richting rijvereniging, waarbij die club moest verkassen, óf er moest een stuk bos gekapt worden ter grootte van een voetbalveld. Het tweede alternatief bleek voor Natuurmonumenten geen optie.

Dus zou de rijverSAM 0878.JPGeniging naar een andere plek moeten. Maar die waren aan de Dennendijk al dertig jaar gedoogd en hadden daardoor bepaalde rechten opgebouwd. Daarbij kwam, dat onze insteek vanaf het eerste gesprek was: graag de ruimte van de ponyclub, maar die moet dan naar tevredenheid gecompenseerd worden.”

Wil vervolgt: “Aangezien de gemeente aangaf overal aan mee te willen werken, maar dat zij er geen geld voor over had, zou zo'n verplaatsing ook voor de ponyclub kosten met zich meebrengen. Maar die waren tevreden met de plek waar ze zaten. Een eventueel samengaan met de andere ponyclub van Langenboom, De Hoeve, bleek geen haalbare optie.”SAM 0875.JPG

Hoe zijn jullie er dan toch uit gekomen? Wil Frenken: “We zaten duidelijk in een impasse en zo draaiden we een aantal jaren in een cirkeltje rond en kwamen geen stap verder. Totdat de nieuwe wethouder, Jos van den Boogaart, in overleg met Natuurmonumenten, de ruiling van een stuk bos met een ander stuk nieuw ontwikkelde natuur ineens bespreekbaar maakte. En vanaf dat moment konden er spijkers met koppen geslagen worden. Maar ambtelijke molens malen langzaam, dat bleek ook hier. De ponyclub blijft nu min of meer op dezelfde locatie zitten, waarbij de rijbak aan dezelfde kant langs de fietspad van de Dennendijk wordt geplaatst. Op een stuk gemeentegrond aan de andere kant van de Dennendijk komt een rijweide voor onder andere concoursen. Daarmee werden de kosten ineens een stuk beperkt. Voor de goede orde: we hebben prima met de ponyclub samengewerkt en zijn mede daardoor ook tot een voor beide partijen alleszins bevredigende oplossing gekomen.”

En TCL? Die komt nu niet meSAM 0903.JPGer voor in het verhaal? Die wilde toch ook uitbreiden? “Dat klopt, en daardoor hadden we aanvankelijk ook 4000 m2 bos nodig. Bij de ruiling van grond met Natuurmonumenten bleek dat de organisatie 1,7 x het aantal grond terug wilde krijgen voor wat ze afstaan. Het kostenplaatje werd voor TCL te duur. Daarnaast kwam natuurmonumenten onverwacht met de eis, dat zij 10 euro per m2 wilden ontvangen. De gemeente zou dan 0,80 ct per m2 terugkrijgen voor de natuur die als compensatie geruild werd. Ondanks een stukje compensatie van de gemeente zou dat onacceptabel duur worden. Maar gelukkig had een ambtenaar ergens in de wet ontdekt dat gesubsidieerd verkregen grond níet met winst verkocht mag worden. En toen die hobbel genomen was konden we aan de afronding beginnen.”

Hoe is de samenwerking met de gemeente? Wil Frenken: “De gemeenDSC 0895te verleent ons medewerking op alle fronten, waardoor we nu aan de slag kunnen. Maar we hadden tot slot nog toestemming nodig van Gedeputeerde Staten van de provincie Brabant. Dat was een heel gemakkelijk hamerstuk, maar dat duurde al met al nog zo'n vier maanden!!!”

Maar op de avond van de Gouden Klokfinale tegen Estria liet Claus Foederer, ambtenaar op het provinciehuis, weten dat de kogel door de kerk was en de goedkeuring van de provincie op de post was gedaan. Frenken: “Maar om het veld komend seizoen te kunnen gebruiken gaat niet meer lukken. Eind 2014 op zijn vroegst kan het veld, dat van verlichting voorzien gaat worden, in gebruik genomen worden. Vrijwilligers van SES zijn momenteel hard bezig om de ponyclub te helpen met het bouwen van een nieuwe accommodatie en inrichten van het terrein. We wachten nu nog op het notarieel bekrachten van de overdracht. Hopelijk mogen we vóór die laatste handtekening al met de voorbereidingen beginnen”.

DSC 0894

Bron: Rondom 't Torentje

Agenda
Momenteel geen agenda items.

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux