Nieuwsarchief

Laatste nieuws

22/4

SES komt niet voorbij 10-tal SDDL

Op deze zonovergoten zondagmiddag weet thuisploeg SES geen vuist te maken tegen SDDL. Zelfs wanneer de bezoekers met 10 man komen te staan, blijft het niveau matig. Gelukkig spelen directe concurrenten Juliana Mill en Ulysses... Lees meer »

 
19/4

SES 1 dag de baas in Het Philips Stadion

Op zaterdag 19 mei wordt een amateur voetbalclub voor 1 dag baas van het stadion van PSV. De club verhuist die dag met alles en iedereen naar het Philips Stadion, inclusief de koffiedame, de materiaalman en stadionspeaker. Me... Lees meer »

 
15/4

SES WERKT VERDER AAN ONGESLAGEN REEKS

Midden in het drukke programma van SES Langenboom ontvangt het Langenboomse team het ensemble van Ottersum op de Kogelberg. Het team van Ton Berens werkte ook deze wedstrijd aan de ongeslagen reeks na de overwinning op Heijen... Lees meer »

 
12/4

SES wint verrassend ruim van concurrent Herpinia: 3-0

Op de eerste van de drie donderdagen dat ingehaald moet worden heeft SES een ruime overwinning behaald op Herpinia. In een vooral in de tweede helft grimmige partij was een agressief SES vrijwel de hele wedstrijd de bovenligg... Lees meer »

 
8/4

SES wint op karakter uit in Sint Anthonis

Op de eerste warme zondag van het jaar heeft SES de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Gemakkelijk ging het niet, de werklust van de bezoekers gaven de doorslag. Op een matig veld begon te thuisploeg furieus. Een vrije ... Lees meer »

 
2/4

Heijen het (paas)haasje op de Kogelberg

SES start sterk in de return tegen Heijen. Vanaf het eerste fluitsignaal staan de spelers in het geel-zwart tenue, scherp. Het middenveld zorgt voor veel balbezit in het voordeel van SES. Hierdoor ontstaat ook het eerste doel... Lees meer »

 
27/3

Wederom nieuwe datum gezelligheidstoernooi

Het zit ons niet mee dit jaar. Ook op onze nieuwe datum vond de KNVB het nodig om een geheel (dit maal een jeugd) programma in te lassen. Omdat we iedereen, ook onze jeugd, kans willen geven deel te nemen, hebben we moeten be... Lees meer »

 
26/3

6 mei Nieuwe datum Derby en Millse mittag

Update: de KNVB heeft de wedstrijd SES-Juliana verzet naar zondag 6 mei. Dat bekent dat ook de roemruchte aansluitende Millse Mittag dan plaats zal vinden.  Na het grandioze succes van vorige seizoenen zal zondag 18 maa... Lees meer »

 
 

Contouren nieuwe trainingsveld worden zichtbaar

 

Wil Frenken (voorzitter SES Langenboom) moet even nadenken op de vraag hoe lang het intussen geleden is dat voetbalvereniging SES een verzoek richting gemeente deed voor een extra trainingsveld: “We hebben ongeveer zeven jaar geleden al een offerte aangevraagd bij de firma Oranjewoud om de kosten van een extra veld op een rijtje te krijgen. Vervolgens is de gemeente benaderd. Er bleken feitelijk maar twee opties te bestaan: Uitbreiding richting rijvereniging, waarbij die club moest verkassen, óf er moest een stuk bos gekapt worden ter grootte van een voetbalveld. Het tweede alternatief bleek voor Natuurmonumenten geen optie.

Dus zou de rijverSAM 0878.JPGeniging naar een andere plek moeten. Maar die waren aan de Dennendijk al dertig jaar gedoogd en hadden daardoor bepaalde rechten opgebouwd. Daarbij kwam, dat onze insteek vanaf het eerste gesprek was: graag de ruimte van de ponyclub, maar die moet dan naar tevredenheid gecompenseerd worden.”

Wil vervolgt: “Aangezien de gemeente aangaf overal aan mee te willen werken, maar dat zij er geen geld voor over had, zou zo'n verplaatsing ook voor de ponyclub kosten met zich meebrengen. Maar die waren tevreden met de plek waar ze zaten. Een eventueel samengaan met de andere ponyclub van Langenboom, De Hoeve, bleek geen haalbare optie.”SAM 0875.JPG

Hoe zijn jullie er dan toch uit gekomen? Wil Frenken: “We zaten duidelijk in een impasse en zo draaiden we een aantal jaren in een cirkeltje rond en kwamen geen stap verder. Totdat de nieuwe wethouder, Jos van den Boogaart, in overleg met Natuurmonumenten, de ruiling van een stuk bos met een ander stuk nieuw ontwikkelde natuur ineens bespreekbaar maakte. En vanaf dat moment konden er spijkers met koppen geslagen worden. Maar ambtelijke molens malen langzaam, dat bleek ook hier. De ponyclub blijft nu min of meer op dezelfde locatie zitten, waarbij de rijbak aan dezelfde kant langs de fietspad van de Dennendijk wordt geplaatst. Op een stuk gemeentegrond aan de andere kant van de Dennendijk komt een rijweide voor onder andere concoursen. Daarmee werden de kosten ineens een stuk beperkt. Voor de goede orde: we hebben prima met de ponyclub samengewerkt en zijn mede daardoor ook tot een voor beide partijen alleszins bevredigende oplossing gekomen.”

En TCL? Die komt nu niet meSAM 0903.JPGer voor in het verhaal? Die wilde toch ook uitbreiden? “Dat klopt, en daardoor hadden we aanvankelijk ook 4000 m2 bos nodig. Bij de ruiling van grond met Natuurmonumenten bleek dat de organisatie 1,7 x het aantal grond terug wilde krijgen voor wat ze afstaan. Het kostenplaatje werd voor TCL te duur. Daarnaast kwam natuurmonumenten onverwacht met de eis, dat zij 10 euro per m2 wilden ontvangen. De gemeente zou dan 0,80 ct per m2 terugkrijgen voor de natuur die als compensatie geruild werd. Ondanks een stukje compensatie van de gemeente zou dat onacceptabel duur worden. Maar gelukkig had een ambtenaar ergens in de wet ontdekt dat gesubsidieerd verkregen grond níet met winst verkocht mag worden. En toen die hobbel genomen was konden we aan de afronding beginnen.”

Hoe is de samenwerking met de gemeente? Wil Frenken: “De gemeenDSC 0895te verleent ons medewerking op alle fronten, waardoor we nu aan de slag kunnen. Maar we hadden tot slot nog toestemming nodig van Gedeputeerde Staten van de provincie Brabant. Dat was een heel gemakkelijk hamerstuk, maar dat duurde al met al nog zo'n vier maanden!!!”

Maar op de avond van de Gouden Klokfinale tegen Estria liet Claus Foederer, ambtenaar op het provinciehuis, weten dat de kogel door de kerk was en de goedkeuring van de provincie op de post was gedaan. Frenken: “Maar om het veld komend seizoen te kunnen gebruiken gaat niet meer lukken. Eind 2014 op zijn vroegst kan het veld, dat van verlichting voorzien gaat worden, in gebruik genomen worden. Vrijwilligers van SES zijn momenteel hard bezig om de ponyclub te helpen met het bouwen van een nieuwe accommodatie en inrichten van het terrein. We wachten nu nog op het notarieel bekrachten van de overdracht. Hopelijk mogen we vóór die laatste handtekening al met de voorbereidingen beginnen”.

DSC 0894

Bron: Rondom 't Torentje

Zondag 29/04 om 14:30


SES 1 - SV Milsbeek 1

Agenda
20/5 zoAfsluitingsfeest
10/6 zoJeugdkampioenendag
22/6 vrF-jes kamp

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux