Nieuwsarchief

Laatste nieuws

15/1

19 februari: ledenvergadering Vrienden van SES

Beste Vrienden van SES, Na een jaar waarin we een een jeugdclinici hebben georganiseerd voor de meiden, een beamer hebben aangeschaft in de kantine, Pol van Boekel op bezoek hebben gehad en de mini F-jes hebben gesponsord, i... Lees meer »

 
12/1

Tim Kors nieuwe trainer SES 2

We zijn blij om te melden dat we in een korte periode een zeer geschikte trainer voor ons tweede elftal gevonden hebben! Tim Kors zal met ingang van het nieuwe seizoen de leiders jas van SES 2 aantrekken. Tim, 28 jaar jong, w... Lees meer »

 
11/1

SES en Ambianz verlengen sponsorcontract

SES en Ambianz hebben het aflopende sponsorcontract met drie jaar verlengt. Tot zeker 2021 blijft er Heineken bier geschonken worden in de kantine. Dankzij de gezamenlijke inkoop realiseert de voetbalclub aanzienlijke bespari... Lees meer »

 
3/1

Zevental jubilarissen gehuldigd op nieuwjaarsreceptie

Op 1 januari wordt traditiegetrouw op de nieuwjaarsreceptie het oude jaar afgesloten en het nieuwe jaar ingeluid. Dit jaar werd de receptie druk bezocht, door leden, supporters en genodigden. Elk jaar wordt er ook aandacht b... Lees meer »

 
28/12

Maandag 1 januari 15.00 uur Nieuwjaarsreceptie met huldiging jubilarissen

Op maandag 1 januari 2018 zal het nieuwe jaar feestelijk ingeluid worden tijdens de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze gezellige bijeenkomst zal in vogelvlucht teruggekeken worden op de bijzondere momenten b... Lees meer »

 
12/12

Jeugdkampioenenreceptie

 ... Lees meer »

 
11/12

SES JO13-1 Winterkampioen!!!

Afgelopen zaterdag werden onze jongens O13 winterkampioen, zonder zelf te spelen. Na 8 overwinningen op een rij waren ze niet meer te achterhalen voor de concurrentie.Het kampioenschap werd afgelopen zaterdag gevierd met een ... Lees meer »

 
4/12

SES verlengt aanstelling hoofdtrainer Ton Berens

Ton Berens heeft zondag aan het eerste elftal kenbaar gemaakt volgend seizoen door te gaan bij SES uit Langenboom. Het bestuur heeft zijn vertrouwen uitgesproken en ziet een stijgende lijn in de resultaten van de club uit Lan... Lees meer »

 
 

Contouren nieuwe trainingsveld worden zichtbaar

 

Wil Frenken (voorzitter SES Langenboom) moet even nadenken op de vraag hoe lang het intussen geleden is dat voetbalvereniging SES een verzoek richting gemeente deed voor een extra trainingsveld: “We hebben ongeveer zeven jaar geleden al een offerte aangevraagd bij de firma Oranjewoud om de kosten van een extra veld op een rijtje te krijgen. Vervolgens is de gemeente benaderd. Er bleken feitelijk maar twee opties te bestaan: Uitbreiding richting rijvereniging, waarbij die club moest verkassen, óf er moest een stuk bos gekapt worden ter grootte van een voetbalveld. Het tweede alternatief bleek voor Natuurmonumenten geen optie.

Dus zou de rijverSAM 0878.JPGeniging naar een andere plek moeten. Maar die waren aan de Dennendijk al dertig jaar gedoogd en hadden daardoor bepaalde rechten opgebouwd. Daarbij kwam, dat onze insteek vanaf het eerste gesprek was: graag de ruimte van de ponyclub, maar die moet dan naar tevredenheid gecompenseerd worden.”

Wil vervolgt: “Aangezien de gemeente aangaf overal aan mee te willen werken, maar dat zij er geen geld voor over had, zou zo'n verplaatsing ook voor de ponyclub kosten met zich meebrengen. Maar die waren tevreden met de plek waar ze zaten. Een eventueel samengaan met de andere ponyclub van Langenboom, De Hoeve, bleek geen haalbare optie.”SAM 0875.JPG

Hoe zijn jullie er dan toch uit gekomen? Wil Frenken: “We zaten duidelijk in een impasse en zo draaiden we een aantal jaren in een cirkeltje rond en kwamen geen stap verder. Totdat de nieuwe wethouder, Jos van den Boogaart, in overleg met Natuurmonumenten, de ruiling van een stuk bos met een ander stuk nieuw ontwikkelde natuur ineens bespreekbaar maakte. En vanaf dat moment konden er spijkers met koppen geslagen worden. Maar ambtelijke molens malen langzaam, dat bleek ook hier. De ponyclub blijft nu min of meer op dezelfde locatie zitten, waarbij de rijbak aan dezelfde kant langs de fietspad van de Dennendijk wordt geplaatst. Op een stuk gemeentegrond aan de andere kant van de Dennendijk komt een rijweide voor onder andere concoursen. Daarmee werden de kosten ineens een stuk beperkt. Voor de goede orde: we hebben prima met de ponyclub samengewerkt en zijn mede daardoor ook tot een voor beide partijen alleszins bevredigende oplossing gekomen.”

En TCL? Die komt nu niet meSAM 0903.JPGer voor in het verhaal? Die wilde toch ook uitbreiden? “Dat klopt, en daardoor hadden we aanvankelijk ook 4000 m2 bos nodig. Bij de ruiling van grond met Natuurmonumenten bleek dat de organisatie 1,7 x het aantal grond terug wilde krijgen voor wat ze afstaan. Het kostenplaatje werd voor TCL te duur. Daarnaast kwam natuurmonumenten onverwacht met de eis, dat zij 10 euro per m2 wilden ontvangen. De gemeente zou dan 0,80 ct per m2 terugkrijgen voor de natuur die als compensatie geruild werd. Ondanks een stukje compensatie van de gemeente zou dat onacceptabel duur worden. Maar gelukkig had een ambtenaar ergens in de wet ontdekt dat gesubsidieerd verkregen grond níet met winst verkocht mag worden. En toen die hobbel genomen was konden we aan de afronding beginnen.”

Hoe is de samenwerking met de gemeente? Wil Frenken: “De gemeenDSC 0895te verleent ons medewerking op alle fronten, waardoor we nu aan de slag kunnen. Maar we hadden tot slot nog toestemming nodig van Gedeputeerde Staten van de provincie Brabant. Dat was een heel gemakkelijk hamerstuk, maar dat duurde al met al nog zo'n vier maanden!!!”

Maar op de avond van de Gouden Klokfinale tegen Estria liet Claus Foederer, ambtenaar op het provinciehuis, weten dat de kogel door de kerk was en de goedkeuring van de provincie op de post was gedaan. Frenken: “Maar om het veld komend seizoen te kunnen gebruiken gaat niet meer lukken. Eind 2014 op zijn vroegst kan het veld, dat van verlichting voorzien gaat worden, in gebruik genomen worden. Vrijwilligers van SES zijn momenteel hard bezig om de ponyclub te helpen met het bouwen van een nieuwe accommodatie en inrichten van het terrein. We wachten nu nog op het notarieel bekrachten van de overdracht. Hopelijk mogen we vóór die laatste handtekening al met de voorbereidingen beginnen”.

DSC 0894

Bron: Rondom 't Torentje

Zondag 21/01 om 12.00


UDI 2 - SES 1

Stand SES 1
SDDL 111 - 24
Constantia 19 - 22
Achilles Reek 111 - 22
Ulysses 110 - 21
Herpinia 110 - 20
SES 110 - 19
Juliana Mill 110 - 19
V.V. Achates 110-14
DSV 110-13
SV Milsbeek 19-10
SIOL 111-8
HBV 19-5
Heijen 19-2
O.K.S.V. 19-0

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux