Nieuwsarchief

Laatste nieuws

22/4

SES komt niet voorbij 10-tal SDDL

Op deze zonovergoten zondagmiddag weet thuisploeg SES geen vuist te maken tegen SDDL. Zelfs wanneer de bezoekers met 10 man komen te staan, blijft het niveau matig. Gelukkig spelen directe concurrenten Juliana Mill en Ulysses... Lees meer »

 
19/4

SES 1 dag de baas in Het Philips Stadion

Op zaterdag 19 mei wordt een amateur voetbalclub voor 1 dag baas van het stadion van PSV. De club verhuist die dag met alles en iedereen naar het Philips Stadion, inclusief de koffiedame, de materiaalman en stadionspeaker. Me... Lees meer »

 
15/4

SES WERKT VERDER AAN ONGESLAGEN REEKS

Midden in het drukke programma van SES Langenboom ontvangt het Langenboomse team het ensemble van Ottersum op de Kogelberg. Het team van Ton Berens werkte ook deze wedstrijd aan de ongeslagen reeks na de overwinning op Heijen... Lees meer »

 
12/4

SES wint verrassend ruim van concurrent Herpinia: 3-0

Op de eerste van de drie donderdagen dat ingehaald moet worden heeft SES een ruime overwinning behaald op Herpinia. In een vooral in de tweede helft grimmige partij was een agressief SES vrijwel de hele wedstrijd de bovenligg... Lees meer »

 
8/4

SES wint op karakter uit in Sint Anthonis

Op de eerste warme zondag van het jaar heeft SES de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Gemakkelijk ging het niet, de werklust van de bezoekers gaven de doorslag. Op een matig veld begon te thuisploeg furieus. Een vrije ... Lees meer »

 
2/4

Heijen het (paas)haasje op de Kogelberg

SES start sterk in de return tegen Heijen. Vanaf het eerste fluitsignaal staan de spelers in het geel-zwart tenue, scherp. Het middenveld zorgt voor veel balbezit in het voordeel van SES. Hierdoor ontstaat ook het eerste doel... Lees meer »

 
27/3

Wederom nieuwe datum gezelligheidstoernooi

Het zit ons niet mee dit jaar. Ook op onze nieuwe datum vond de KNVB het nodig om een geheel (dit maal een jeugd) programma in te lassen. Omdat we iedereen, ook onze jeugd, kans willen geven deel te nemen, hebben we moeten be... Lees meer »

 
26/3

6 mei Nieuwe datum Derby en Millse mittag

Update: de KNVB heeft de wedstrijd SES-Juliana verzet naar zondag 6 mei. Dat bekent dat ook de roemruchte aansluitende Millse Mittag dan plaats zal vinden.  Na het grandioze succes van vorige seizoenen zal zondag 18 maa... Lees meer »

 
 

Sjaak Janssen winnaar 'Sjoelen is gaaf' na bloedstollende finale

Donderdag 31 oktober vond de grote finale van de Sjoelen (met Jose) is gaaf competitie. Op twee donderdagavonden sjoelden zo’n veertig deelnemers 4 ronden om zoveel mogelijk schijfjes in de gaten te schuiven. Uiteindelijk leverde dit 4 finalisten op. Drie van deze vier finalisten waren leden van sjoelvereniging ‘De kentjes’en tevens trouwe supporters van S.E.S. Namelijk Sjaak en Anja Janssen en Willie van Sambeek. Sjoelamateur Hans Lukassen completeerde het finale deelnemersveld.

Uiteraard waren de professionele sjoelers erop gebrand, en aan hun stand verplicht, om de finale te winnen. Deze begon echter met een enorme tegenvaller voor "De kentjes' aangezien Anja Janssen al in haar eerste beurt gediskwalificeerd werd door de strenge, doch rechtvaardige, wedstrijdleidster Jose Sommers. De tweede diskwalificatie voor een lid van 'De kentjes', na de diskwalificatie van Leo de Klein een week eerder na het bovenhands gooien van een aantal sjoelstenen in de richting van de jury.

Hans Lukassen beet als outsider het spits af in de finale en zette een mooie 111 punten als score neer. Echter geen score waren de profs van 'De Kentjes' van wakker liggen. Maar toch voelden zij de druk, want Willie van Sambeek slaagde er niet in de score van Hans te overtreffen. Na een paar spannende laatste stenen, bleek Willie op exact dezelfde score als Hans te zijn blijven steken. Ook 111 punten voor Willie.

De druk, en de geloofwaardigheid van sjoelclub 'De kentjes', drukte als een loden last op de schouders van Sjaak Janssen. Hij was de enige, die sjoelamateur Hans Lukassen nog van een onverwachte overwinning af zou kunnen houden. De eerste schijfjes werden nog wat bibberig gegooid, maar langzaam maar zeker raakte Sjaak in de winning mood. Maar waar niemand meer op gerekend had, gebeurde toch. In de derde beurt leek Sjaak toch onder de enorme druk te bezwijken. De schijfjes gleden minder lekker dan in de vorige 2 beurten en, moet gezegd, Sjaak had ook wat pech met een aantal schijven binnenkant paal eruit. De spanning steeg naar een hoogtepunt en met nog een schijf te gaan, Alfred Hitchcock had het niet kunnen verzinnen, stond ook Sjaak op 111 punten. Een siddering ging door het talrijk aanwezige publiek. Sjaaks vrouw Anja kon het bijna niet meer aanzien en sloeg haar handen voor haar ogen. Na haar eigen diskwalificatie zou het toch niet zo zijn, dat manlief het ook nog eens zou laten liggen op de laatste schijf, zag je haar denken. Nadat wedstrijdjurylid Jose het publiek tot kalmte gemaand had en Sjaak met samengeknepen billen de laatste schijf uit zijn hand liet glijden,  zagen de aanwezigen deze allebeslissende schijf langzaam over de baan richting het 'gat van de 1' glijden. Ademloos zagen alle aanwezigen de schijf binnenkant paal in het 'gat van de 1' glijden: 112 punten voor Sjaak. Met een enorme oerkreet vierde Sjaak samen met zijn 'De Kentjes' maatjes de overwinning.

Een prachtig slot van de eerste Sjoelen (met Jose) is gaafcompetitie. Alvorens de winnaars hun prijs uitgereikt kregen door de organisatie, de activiteitencommissie van S.E.S., en wedstrijdleiding Jose een welverdiende bos bloemen overhandigd kan gekregen, werd Piet van Berlicum naar voren geroepen. Na vier ronden bleek hij namelijk de allerslechtste sjoeler te zijn. De ronde lantaarndrager kreeg daarom een aanmoedigingsprijs uitgereikt in de vorm van een Sjoelworkshop van sjoelclub 'De Kentjes'.

 

Zondag 29/04 om 14:30


SES 1 - SV Milsbeek 1

Agenda
20/5 zoAfsluitingsfeest
10/6 zoJeugdkampioenendag
22/6 vrF-jes kamp

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux