Nieuwsarchief

Laatste nieuws

15/1

19 februari: ledenvergadering Vrienden van SES

Beste Vrienden van SES, Na een jaar waarin we een een jeugdclinici hebben georganiseerd voor de meiden, een beamer hebben aangeschaft in de kantine, Pol van Boekel op bezoek hebben gehad en de mini F-jes hebben gesponsord, i... Lees meer »

 
12/1

Tim Kors nieuwe trainer SES 2

We zijn blij om te melden dat we in een korte periode een zeer geschikte trainer voor ons tweede elftal gevonden hebben! Tim Kors zal met ingang van het nieuwe seizoen de leiders jas van SES 2 aantrekken. Tim, 28 jaar jong, w... Lees meer »

 
11/1

SES en Ambianz verlengen sponsorcontract

SES en Ambianz hebben het aflopende sponsorcontract met drie jaar verlengt. Tot zeker 2021 blijft er Heineken bier geschonken worden in de kantine. Dankzij de gezamenlijke inkoop realiseert de voetbalclub aanzienlijke bespari... Lees meer »

 
3/1

Zevental jubilarissen gehuldigd op nieuwjaarsreceptie

Op 1 januari wordt traditiegetrouw op de nieuwjaarsreceptie het oude jaar afgesloten en het nieuwe jaar ingeluid. Dit jaar werd de receptie druk bezocht, door leden, supporters en genodigden. Elk jaar wordt er ook aandacht b... Lees meer »

 
28/12

Maandag 1 januari 15.00 uur Nieuwjaarsreceptie met huldiging jubilarissen

Op maandag 1 januari 2018 zal het nieuwe jaar feestelijk ingeluid worden tijdens de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze gezellige bijeenkomst zal in vogelvlucht teruggekeken worden op de bijzondere momenten b... Lees meer »

 
12/12

Jeugdkampioenenreceptie

 ... Lees meer »

 
11/12

SES JO13-1 Winterkampioen!!!

Afgelopen zaterdag werden onze jongens O13 winterkampioen, zonder zelf te spelen. Na 8 overwinningen op een rij waren ze niet meer te achterhalen voor de concurrentie.Het kampioenschap werd afgelopen zaterdag gevierd met een ... Lees meer »

 
4/12

SES verlengt aanstelling hoofdtrainer Ton Berens

Ton Berens heeft zondag aan het eerste elftal kenbaar gemaakt volgend seizoen door te gaan bij SES uit Langenboom. Het bestuur heeft zijn vertrouwen uitgesproken en ziet een stijgende lijn in de resultaten van de club uit Lan... Lees meer »

 
 

Sjaak Janssen winnaar 'Sjoelen is gaaf' na bloedstollende finale

Donderdag 31 oktober vond de grote finale van de Sjoelen (met Jose) is gaaf competitie. Op twee donderdagavonden sjoelden zo’n veertig deelnemers 4 ronden om zoveel mogelijk schijfjes in de gaten te schuiven. Uiteindelijk leverde dit 4 finalisten op. Drie van deze vier finalisten waren leden van sjoelvereniging ‘De kentjes’en tevens trouwe supporters van S.E.S. Namelijk Sjaak en Anja Janssen en Willie van Sambeek. Sjoelamateur Hans Lukassen completeerde het finale deelnemersveld.

Uiteraard waren de professionele sjoelers erop gebrand, en aan hun stand verplicht, om de finale te winnen. Deze begon echter met een enorme tegenvaller voor "De kentjes' aangezien Anja Janssen al in haar eerste beurt gediskwalificeerd werd door de strenge, doch rechtvaardige, wedstrijdleidster Jose Sommers. De tweede diskwalificatie voor een lid van 'De kentjes', na de diskwalificatie van Leo de Klein een week eerder na het bovenhands gooien van een aantal sjoelstenen in de richting van de jury.

Hans Lukassen beet als outsider het spits af in de finale en zette een mooie 111 punten als score neer. Echter geen score waren de profs van 'De Kentjes' van wakker liggen. Maar toch voelden zij de druk, want Willie van Sambeek slaagde er niet in de score van Hans te overtreffen. Na een paar spannende laatste stenen, bleek Willie op exact dezelfde score als Hans te zijn blijven steken. Ook 111 punten voor Willie.

De druk, en de geloofwaardigheid van sjoelclub 'De kentjes', drukte als een loden last op de schouders van Sjaak Janssen. Hij was de enige, die sjoelamateur Hans Lukassen nog van een onverwachte overwinning af zou kunnen houden. De eerste schijfjes werden nog wat bibberig gegooid, maar langzaam maar zeker raakte Sjaak in de winning mood. Maar waar niemand meer op gerekend had, gebeurde toch. In de derde beurt leek Sjaak toch onder de enorme druk te bezwijken. De schijfjes gleden minder lekker dan in de vorige 2 beurten en, moet gezegd, Sjaak had ook wat pech met een aantal schijven binnenkant paal eruit. De spanning steeg naar een hoogtepunt en met nog een schijf te gaan, Alfred Hitchcock had het niet kunnen verzinnen, stond ook Sjaak op 111 punten. Een siddering ging door het talrijk aanwezige publiek. Sjaaks vrouw Anja kon het bijna niet meer aanzien en sloeg haar handen voor haar ogen. Na haar eigen diskwalificatie zou het toch niet zo zijn, dat manlief het ook nog eens zou laten liggen op de laatste schijf, zag je haar denken. Nadat wedstrijdjurylid Jose het publiek tot kalmte gemaand had en Sjaak met samengeknepen billen de laatste schijf uit zijn hand liet glijden,  zagen de aanwezigen deze allebeslissende schijf langzaam over de baan richting het 'gat van de 1' glijden. Ademloos zagen alle aanwezigen de schijf binnenkant paal in het 'gat van de 1' glijden: 112 punten voor Sjaak. Met een enorme oerkreet vierde Sjaak samen met zijn 'De Kentjes' maatjes de overwinning.

Een prachtig slot van de eerste Sjoelen (met Jose) is gaafcompetitie. Alvorens de winnaars hun prijs uitgereikt kregen door de organisatie, de activiteitencommissie van S.E.S., en wedstrijdleiding Jose een welverdiende bos bloemen overhandigd kan gekregen, werd Piet van Berlicum naar voren geroepen. Na vier ronden bleek hij namelijk de allerslechtste sjoeler te zijn. De ronde lantaarndrager kreeg daarom een aanmoedigingsprijs uitgereikt in de vorm van een Sjoelworkshop van sjoelclub 'De Kentjes'.

 

Dinsdag 23/01 om 20.00


Festilent 1 - SES 1

Stand SES 1
SDDL 111 - 24
Constantia 19 - 22
Achilles Reek 111 - 22
Ulysses 110 - 21
Herpinia 110 - 20
SES 110 - 19
Juliana Mill 110 - 19
V.V. Achates 110-14
DSV 110-13
SV Milsbeek 19-10
SIOL 111-8
HBV 19-5
Heijen 19-2
O.K.S.V. 19-0

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux