Nieuwsarchief

Laatste nieuws

15/1

19 februari: ledenvergadering Vrienden van SES

Beste Vrienden van SES, Na een jaar waarin we een een jeugdclinici hebben georganiseerd voor de meiden, een beamer hebben aangeschaft in de kantine, Pol van Boekel op bezoek hebben gehad en de mini F-jes hebben gesponsord, i... Lees meer »

 
12/1

Tim Kors nieuwe trainer SES 2

We zijn blij om te melden dat we in een korte periode een zeer geschikte trainer voor ons tweede elftal gevonden hebben! Tim Kors zal met ingang van het nieuwe seizoen de leiders jas van SES 2 aantrekken. Tim, 28 jaar jong, w... Lees meer »

 
11/1

SES en Ambianz verlengen sponsorcontract

SES en Ambianz hebben het aflopende sponsorcontract met drie jaar verlengt. Tot zeker 2021 blijft er Heineken bier geschonken worden in de kantine. Dankzij de gezamenlijke inkoop realiseert de voetbalclub aanzienlijke bespari... Lees meer »

 
3/1

Zevental jubilarissen gehuldigd op nieuwjaarsreceptie

Op 1 januari wordt traditiegetrouw op de nieuwjaarsreceptie het oude jaar afgesloten en het nieuwe jaar ingeluid. Dit jaar werd de receptie druk bezocht, door leden, supporters en genodigden. Elk jaar wordt er ook aandacht b... Lees meer »

 
28/12

Maandag 1 januari 15.00 uur Nieuwjaarsreceptie met huldiging jubilarissen

Op maandag 1 januari 2018 zal het nieuwe jaar feestelijk ingeluid worden tijdens de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze gezellige bijeenkomst zal in vogelvlucht teruggekeken worden op de bijzondere momenten b... Lees meer »

 
12/12

Jeugdkampioenenreceptie

 ... Lees meer »

 
11/12

SES JO13-1 Winterkampioen!!!

Afgelopen zaterdag werden onze jongens O13 winterkampioen, zonder zelf te spelen. Na 8 overwinningen op een rij waren ze niet meer te achterhalen voor de concurrentie.Het kampioenschap werd afgelopen zaterdag gevierd met een ... Lees meer »

 
4/12

SES verlengt aanstelling hoofdtrainer Ton Berens

Ton Berens heeft zondag aan het eerste elftal kenbaar gemaakt volgend seizoen door te gaan bij SES uit Langenboom. Het bestuur heeft zijn vertrouwen uitgesproken en ziet een stijgende lijn in de resultaten van de club uit Lan... Lees meer »

 
 

Online Blessure Adviseur vergroot kennis over voetbalklachten

Online Blessure Adviseur vergroot kennis over voetbalklachten

door: Thomas van Zijl | 19 december 2013

Verzwikte enkels, verdraaide knieën, verrekte hamstrings; amateurvoetballers kampen vaak met blessures. De kans dat zij tijdens wedstrijden of trainingen fysiek letsel oplopen is aanzienlijk groter dan bij de profs. Deels is dat toe te schrijven aan beperkte medische begeleiding. Door de onlangs officieel gelanceerde online Blessure Adviseur te raadplegen weten nu ook amateurvoetballers sneller waar ze aan toe zijn.

Op de site van de Blessure Adviseur kunnen bezoekers door te klikken op een ‘virtueel lichaam’ eenvoudig achterhalen wat hun klachten mogelijk te betekenen hebben en aan de hand van welke oefeningen ze er snel van afraken. KNVB-arts Edwin Goedhart hoopt dat het online hulpmiddel voorkomt dat amateur-voetballers onnodig snel naar de huisarts of EHBO gaan.

“Veel spelers die na een training of wedstrijd met klachten kampen, zoeken naar medische assistentie. Vaak komt dat voort uit onwetendheid. Ze weten niet precies wat ze mankeren en nemen het zekere voor het onzekere. Soms is dat noodzakelijk, maar in verreweg de meeste gevallen gaat het om blessures die ze – zeker met de Blessure Adviseur – zelf kunnen constateren en behandelen. Denk aan kneuzingen en verrekkingen.” Met het initiatief van Sportgeneeskunde Nederland, het Sportmedisch Centrum KNVB, VeiligheidNL en Zilveren Kruis Achmea komen voetballers naar verwachting sneller op het goede spoor.

Profs en amateurs hebben te maken met blessures van dezelfde aard, maar amateurs hebben er in verhouding wel veel vaker last van. Uit onderzoek van het UMC Utrecht blijkt dat de kans op blessureleed bij voetballers op lager niveau 35% hoger ligt. Goedhart is daar niet verbaasd over. “De KNVB organiseert wekelijks meer dan 32.000 wedstrijden voor de ruim 1,2 miljoen leden. Niet iedereen is even fit en ambitieus. Echt structurele begeleiding ontbreekt vaak. Een goede voorbereiding waaronder een warming-up kan al een wereld van verschil betekenen, maar daar is in het amateurvoetbal niet altijd voldoende aandacht voor.”

Bij veel amateurvoetballers ontbreekt de kennis om vast te stellen waar hun klachten vandaan komen en wat ze eraan kunnen doen. Het gevolg is dat EHBO-posten in het weekend een leger aan strompelende spelers op zich af zien komen en ook huisartsen het druk hebben met op het veld ontstaan blessureleed.

Goedhart: “Iedereen heeft recht op goede zorg, maar hier gaat het te vaak om overbodig en onnodig bezoek aan een medisch adviseur. Dat betekent dat de kosten hoger oplopen dan strikt gezien noodzakelijk. De Blessure Adviseur kan mensen tot het inzicht brengen dat ze zelf een hoop kunnen doen. Het gaat erom de kennisachterstand te verkleinen. Mochten voetballers uiteindelijk twijfelen en last blijven houden, dan is het advies eensluidend: ga naar een arts of fysiotherapeut. Laat duidelijk zijn dat de Blessure Adviseur daar geen vervanger van is, maar een aanvulling.”

Goedhart hoopt dat veel voetballers op korte termijn de weg naar de nieuwe online tool weten te vinden. Dat neemt niet weg dat hij zich realiseert dat er waarschijnlijk tijd voor nodig is om mensen te laten wennen aan het idee dat er meer is dan de fysiotherapeut en de arts. Het gaat hier om een gedragsverandering, die komt niet zomaar tot stand. Via de KNVB, verenigingen en sportartsen zullen we spelers wijzen op het bestaan van de Blessure Adviseur en de toegevoegde waarde moeten bewijzen.”

Komend jaar zal blijken of de site werkt; dat wil zeggen voldoende bezoekers trekt en adequaat advies geeft. Goedhart wil zich niet laten vastpinnen op exacte aantallen, maar geeft aan dat er veel gedaan is om de Blessure Adviseur toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. “Het wemelt er niet van de medische termen. Er zullen misschien wel artsen zijn die her en der een nuance missen, maar dat is van minder belang dan dat bezoekers weten waar ze aan toe zijn.”

Goedhart heeft er al met al vertrouwen in dat de Blessure Adviseur zal uitgroeien tot een waardevol instrument voor amateurvoetballers. “Als dat zo blijkt te zijn, zou het kunnen dat andere sporten dit concept overnemen. Natuurlijk zijn er sport-specifieke klachten, maar die zouden in dat geval vanzelf toegevoegd kunnen worden.”

Voor meer informatie: http://www.sportzorg.nl/blessure-adviseur-voetbal/

 

Dinsdag 23/01 om 20.00


Festilent 1 - SES 1

Stand SES 1
SDDL 111 - 24
Constantia 19 - 22
Achilles Reek 111 - 22
Ulysses 110 - 21
Herpinia 110 - 20
SES 110 - 19
Juliana Mill 110 - 19
V.V. Achates 110-14
DSV 110-13
SV Milsbeek 19-10
SIOL 111-8
HBV 19-5
Heijen 19-2
O.K.S.V. 19-0

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux