Verslagen SES 1

SES VERDEDIGING FAALT IN MEGEN

(27-5-2018)

De laatste wedstrijd van het seizoen werd in Megen met prachtige weersomstandigheden gespeeld. De eerste helft onweerde en regende het en in de tweede helft brak de zon door. Ook het voetbal was met vlagen interessant om te zien. Ulysses trok echter aan het langste eind. Het hele seizoen profiteerde SES van een uitstekende verdediging, maar deze zondag was daar niets van te zien. De Megense ploeg won met 4-1.


De hele wedstrijd was de luchtmacht van Ulysses ijzersterk. Met lange ballen werden de drie aanvallers bereikt. Na 20 minuten viel de bal over de verdediging, waardoor de linksbuiten van Ulysses de bal op de borst kan aannemen en via de keeper in het doel kon schieten, 1-0. Daarna volgden twee doelpunten in snel tempo. Rik Kremers van SES passeerde zijn verdediger met een individuele actie en bracht de bal strak voor het doel van Ulysses. De bal ging echter iedereen voorbij, totdat de aanvallende vleugelverdediger Guus Cuppen bij de tweede paal opduikt. Beheerst schiet hij met binnenkant voet in de rechterkruising, 1-1. Lang kunnen ze er niet van genieten. De aanval daarna is het weer met een lange bal raak. Dit keer is het een miscommunicatie en kopt Tim Cuppen in eigen doel. 2-1.


In de tweede helft krijgt Ulysses de wedstrijd helemaal in handen. Wederom met snelle lange ballen en gevaarlijk (lange) inworpen brengen ze de SES-verdediging in de problemen. De lange inworp wordt zelfs in de 58ste minuut gepromoveerd tot doelpunt, nadat het in de vijfmeter door Don Straatman in eigen doel wordt geschoten. 3-1. De wedstrijd lijkt al gespeeld en het voetbaltempo zakt. Echter wordt er nog n doelpunt gemaakt. De aanvoerder van Ulysses, Paul van Lith gaat n-op-n door op SES-keeper Jon de Klein. Verdediger Mark van der Linden dacht daar anders over en trok aan de handrem. Deze actie werd door de scheidsrechter bestraft met rood en een vrije trap. Deze vrije trap werd door dezelfde aanvoerder van Ulysses beheerst benut met een geplaatst schot in de rechter onderhoek.


Ulysses SES 4-1 (2-1)

23. Luck van de Camp, 1-0. 26. Guus Cuppen, 1-1. 28. Tim Cuppen (e.d.) 2-1. 58. Don Straatman (e.d.) 3-1. 78. Paul van Lith 4-1.

Bijzonderheden: 78. Mark van der Linden, rode kaart
Toeschouwers: 180


SES VERSTOORT KAMPIOENSFEEST CONSTANTIA

(20-5-2018)

De laatste thuiswedstrijd van SES Langenboom, traditioneel afgesloten met een barbecue en feestavond. De voorbereidingen werden getroffen voor een groot feest op deze zonnige dag. De wedstrijd zou bepalen voor wie dat feest het meeste zou gelden. Voor Constantia betekende deze wedstrijd een kampioensfeest als het lukte om te winnen. De solide verdediging van SES (met 23 doelpunten de minst gepasseerde verdediging van de competitie) kon deze week voor de 13e keer de 0 houden.

Spanning op het veld. Constantia ging direct voor een doelpunt om de wedstrijd in hun voordeel te buigen. SES, met een wijziging in de opstelling, had de focus op de verdediging. Een 4-5-1 opstelling moest het Wanroijse kampioensfeest verstoren. Constantia nam het voortouw. Gevaarlijke aanvallen kwamen dichtbij het doel, maar zorgden niet voor een openingstreffer. Het is echter SES die in de eerste helft de grootste kansen creerde. Met snelle counteraanvallen brak het de verdediging van Wanroij open. De snelle (eenzame) spits Gijs Bens werd door Wout van Lanen met een lange bal weggestuurd, in duel met Constantia-verdediger Ton Aben stuiterde de bal in het zestienmetergebied. Aben kon Bens niet meer tegenhouden en wist alleen nog de bal met de handen weg te slaan. Door de scheidsrechter beoordeelt als een penalty en feilloos binnengeschoten door Paul van Geffen. De middenvelder die sinds de derby tegen Juliana Mill de standaardsituatie-specialist is van SES Langenboom.

In de tweede helft veranderd er niets in het spelbeeld. Het is Constantia die het meeste balbezit heeft en naar voren schuift. Ondanks het mindere balbezit, weet SES er in verhouding wel beter mee om te gaan. Een snelle counter zorgt ervoor dat aanvaller Niek Nooijen doorbreekt door de verdediging. Een balletje breed wordt tegengehouden, maar in de herkansing mag Nooijen zelf nog eens op doel schieten, maar stuit op de keeper. De laatste twintig minuten loopt de SES-verdediging op hun tandvlees. Constantia drukt door, maar weet niet de gelijkmaker te maken. Het is zelfs Milano van der Cruijsen die een gevaarlijk schot op SES-keeper Jon de Klein lost, maar wordt uitstekend gepareerd. In de rebound is het Dennis Willems die het ook niet lukt om een doelpunt te maken.

Na het laatste fluitsignaal is het SES die aan het langste eind trekt. Het team van Ton Berens heeft met uitstekend verdedigend spel de potentile kampioen weerstand geboden. Volgende week nieuwe kansen voor de Wanroijse equipe. Dit weekend is het feest in Langenboom die de dertiende wedstrijd geen tegendoelpunt wist te incasseren.

SES - Constantia 1-0 (1-0)
34. Paul van Geffen 1-0 (pen.)
Scheidsrechter: Dhr. Berkvens
Toeschouwers: 303


SES OOK IN EXTREMIS NIET VOORBIJ ACHILLES REEK

(10-05-2018)

In een belangrijke uitwedstrijd tegen Achilles Reek toont SES veerkracht. Zij komen terug na een vroege achterstand, maar weten in de tweede helft het karwei niet af te maken. In de laatste minuut staat de doelpaal een overwinning in de weg. Een overwinning die in het slot van dit seizoen erg bepalend had kunnen zijn.

Na zon kwartier spelen krijgt Achilles een vrije trap vlak buiten de vijandelijke zestienmeter. De bal komt voor het doel en in de kluts gaat de bal richting het net. Het lijkt de centrale verdediger Mathijs van der Steen te zijn die het laatste zetje geeft. 1-0. Na wat kritiek op de scheidsrechter herpakt SES zich en een splijtende steekpass van Tijn Cuppen bereikt Gijs Bens. Deze rondt beheerst af. In het laatste kwartier voert SES de druk op. Bens wordt nogmaals gevonden maar dit keer gaat zijn lob vlak naast. Achilles wordt niet meer gevaarlijk.

Na rust krijgt de snelle spits van Achilles Reek nagenoeg dezelfde kans als Bens. Zijn lob gaat echter ook naast. De thuisploeg laat weer van zich horen en de snelle aanvallers duiken vaak op achter de verdediging. Keeper Jon de Klein is alert en op tijd uit zijn goal. Na zon 75 minuten komt de Langenboomse ploeg weer op. Tot twee keer toe krijgt Bens grote kansen na goed voorwerk van invaller Melvin van den Elzen. In het slot is SES tweemaal ongelukkig met een bal op de paal en daardoor delen deze middag beide teams de punten.

Achilles Reek SES 1-1 (1-1)
16. Mathijs van der Steen 1-0, 28. Gijs Bens 1-1.


SES WINT WEDEROM DE DERBY VAN MILL

(6-5-2018)

Net als in de eerste seizoenshelft heeft SES drie punten overgehouden in de derby tegen Mill. De zege was verdiend, op een enkele kans na kwam Juliana er niet aan te pas deze middag.

SES vloog erin het eerste kwartier, Juliana kwam er niet aan te pas. Niek Nooijen had het eerste gevaar. Zijn schot uit de tweede lijn mistte echter kracht en precisie. Echter verder kwam SES niet. Sterker nog, Juliana kwam wat beter in de wedstrijd, zeker nadat Don Straatman na een kwartier de strijd moest staken met een hamstringblessure. Paul van Geffen was zijn vervanger. Maar ook de gasten uit Mill konden geen vuist maken tegen de solide SES-defensie. Ze kregen n kans: Camiel van Geenen kon vrij uithalen, maar mikte over. Het duel kabbelde voort, zonder echte kansen. Tot de 42e minuut. Een corner van Gijs Bens werd verlengt door Jari Lukassen. Daar had de Millse goalie geen antwoord op: 1-0. Daarmee was de ruststand nog niet bereikt. Even daarna mocht Paul van Geffen aanleggen vanaf een meter of 25. Waar velen een lange bal richting de spitsen verwachtten, had de middenvelder een andere gedachte. Met een schitterende boogbal verdween zijn vrije trap stijf in de kruising: 2-0!

Ook na de rust was SES de iets betere ploeg. Gijs Bens schoot net naast en een vrije trap van Paul van Geffen verdween nu net boven de kruising. Aan de andere kant stichtte Juliana geen gevaar. Het kwam tot geen n uitgespeelde kans. Ook SES geloofde het wel. Het duel kabbelde naar het einde, waarin de foutloos fluitende scheidsrechter voor het einde floot.

SES Juliana 2-0 (2-0)
43 Jari Lukassen 1-0
45 Paul van Geffen 2-0
Scheidsrechter: Dhr. Van Haren
Toeschouwers: 691


SES VERSTEVIGT VIERDE PLAATS NA KRAPPE OVERWINNING

(29-04-2018)

Tijdens het duel met Milsbeek komt de Langenboomse ploeg pas in de tweede helft op voorsprong. De 1-0 weten ze zonder veel zorgen vast te houden tot het laatste fluitsignaal. Daarvoor wisten beide ploegen geen uitgespeelde kansen te creren. Dode spelmomenten waren de enige situaties die voor gevaar in het zestienmetergebied zorgden.

In een kleurloze eerste helft wist SES kort na elkaar gevaarlijk te worden uit een corner. De omhaal van Gijs Bens en harde kopbal van Jari Lukassen vonden echter niet het net. Ook in de tweede helft bleef het spel hetzelfde. Zowel Milsbeek en SES delen wat speldenprikken uit, maar pas na 75 minuten is daar het kantelmoment. Een passeerbeweging van rechtsback Guus Cuppen wordt diep op de helft van Milsbeek onrechtmatig tenietgedaan. De vrije trap wordt genomen door SES middenvelder Don Straatman en valt zonder aangeraakt te worden binnen bij de tweede paal. Milsbeek probeert wat te forceren door een verdediger naar voren te sturen, maar de gelijkmaker komt nooit in zicht.

SES SV Milsbeek 1-0 (0-0)
75. Don Straatman 1-0
Toeschouwers: 154
Scheidsrechter: Coopmans


SES KOMT NIET VOORBIJ 10-TAL SDDL

(22-04-2018)

Op deze zonovergoten zondagmiddag weet thuisploeg SES geen vuist te maken tegen SDDL. Zelfs wanneer de bezoekers met 10 man komen te staan, blijft het niveau matig. Gelukkig spelen directe concurrenten Juliana Mill en Ulysses ook gelijk. Koploper Constantia loopt verder uit.

Het spel golft wat op en neer, maar het publiek schrikt na 35 minuten pas echt op. Routinier Dirk Megens gaat een duel aan met hoog gestrekt been en raakt daarmee Langenboomse middenvelder Rik Kremers die ter aarde stort. Scheidsrechter Benders kan de actie goed beoordelen en schat de aanval van Megens als opzettelijk in. Deze wordt met een directe rode kaart van het veld gestuurd. In het restant van de 1e helft zijn er nog wat goede kansen voor SES, maar tot een doelpoging komt het niet. Uit twee dode spelmomenten komen de grootste kansen. SDDL aanvaller Ties Klievink schuift rakelings voorlangs en SES raakt de paal.

Na rust weet SES het overtal niet uit te buiten. De vaak trefzekere Gijs Bens krijgt nog een grote mogelijkheid, maar SDDL houdt stand. Na wat korte drinkpauzes volgt dan toch echt het laatste fluitsignaal en zien de toeschouwers nog steeds de 0-0 stand op het scorebord.

SES SDDL 0-0
Scheidsrechter: Benders
Toeschouwers: 195
Bijzonderheden: 35. Rode kaart Dirk Megens


SES WERKT VERDER AAN ONGESLAGEN REEKS

(15-4-2018)

Midden in het drukke programma van SES Langenboom ontvangt het Langenboomse team het ensemble van Ottersum op de Kogelberg. Het team van Ton Berens werkte ook deze wedstrijd aan de ongeslagen reeks na de overwinning op Heijen en Herpinia. Achates werd met 3-1 opzij gezet in, de onder hand onneembare vesting, de Kogelberg.

Achates en SES hebben beide een druk programma voor de boeg en de doordeweekse wedstrijden eisen hun tol op de spelers. In de beginfase van de wedstrijd was het te zien, doordat er weinig kansen werden gecreerd. Na 20 minuten werd de score toch geopend. Achates-aanvaller Jorai Matulessy breekt door de verdediging. In een poging hem af te achtervolgen loopt verdediger Tim Cuppen achter op de hakken van de aanvaller. Deze ongelukkige situatie werd door de scheidsrechter beoordeeld als een penalty. Achates-aanvoerder Siem Loeffen faalt niet en zorgt voor de 0-1. Achates neemt de leiding in de Kogelberg en SES wordt wakker geschud. Het antwoord komt snel van de voeten van Gijs Bens. Over de rechterkant bereikt een splijtende pass van Niek Nooijen de SES-aanvoerder. Met grote snelheid snelt Bens op keeper de Jager en schuift de bal langs de grote doelman op.

In de tweede helft spelen pijntjes bij de SES-spelers een rol, maar de invallers pakken het goed op. Melvin van den Elzen werd hiervoor in de eerste helft al gewisseld voor Joey Voermans, maar de ingevallen spits is in de tweede helft belangrijk om het heft van de wedstrijd in handen te nemen. Een hoekschop van Paul van Geffen belandt op het hoofd van Voermans die vrij in kopt. Direct daarna moet Voermans met een blessure van het veld af en ook de speler in bloedvorm, Gijs Bens wordt gewisseld. Deze aanvallende wissels zorgde echter niet voor minder gevaar voor het doel van Achates. Invaller Steef Hendriks krijgt de bal in het strafschopgebied. Met een afspeelmogelijkheid naar Guus Cuppen leek het een uitgespeeld doelpunt te worden. Echter voor hij kan spelen word de aanvaller gevloerd. Een terechte penalty, waarbij vice-aanvoerder Jari Lukassen de bal op de stip legt en feilloos binnenschiet, 3-1.

SES Achates 3-1 (1-1)
20. Siem Loeffen (pen.) 0-1, 28. Gijs Bens 1-1, 71. Joey Voermans 2-1, 88. Jari Lukassen (pen.) 3-1.
Scheidsrechter: dhr. Gerrits
Toeschouwers: 103


SES WINT VERRASSEND RUIM VAN CONCURRENT HERPINIA: 3-0

(12-4-2018)

Op de eerste van de drie donderdagen dat ingehaald moet worden heeft SES een ruime overwinning behaald op Herpinia. In een vooral in de tweede helft grimmige partij was een agressief SES vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

Al na vijf minuten was het raak. Een prachtige steekpass van Jari Lukassen door het midden bereikte Gijs Bens, die vervolgens Jasper Nooijen en niet te missen kans bood, 1-0. Daarna kwam Herpen iets beter in de wedstrijd. Op een paar schotjes voorlangs na, kwamen de bezoekers niet. Sterker nog, SES verdubbelde de marge na een half uur. Een pass door het midden werd slecht beoordeeld door de Herpense defensie, waardoor Melvin van de Elzen de vrije doortocht kreeg. Oog in oog met de doelman faalde hij niet. Via de twee binnenkanten van de paal hobbelde de bal over de doellijn. Pal voor rust weigerde Scheidsrechter Velings de bal op de stip te leggen na een charge op Jasper Nooijen, die de bal voor het intikken had.

Na de thee werd het agressiever, mede door het met vlagen warrige fluiten van de arbiter. Het spel werd er niet beter op, al bleef SES gevaarlijker. Door een perfecte pass vanuit het midden van invaller Paul van Geffen kon wederom Melvin van de Elzen alleen op doelman van Griensven af. Ook nu wist hij wel raad met de geboden kans, 3-0. De score had nog hoger uit kunnen vallen, echter stond het vizier van de thuisploeg niet meer op scherp.

SES Herpinia 3-0 (2-0
4 Jasper Nooijen 1-0
33 Melvin van de Elzen 2-0
65 Melvin van de Elzen 3-0
Toeschouwers: 100


SES WINT OP KARAKTER UIT IN SINT ANTHONIS

(8-4-2018)

Op de eerste warme zondag van het jaar heeft SES de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Gemakkelijk ging het niet, de werklust van de bezoekers gaven de doorslag.

Op een matig veld begon te thuisploeg furieus. Een vrije trap en een goed schot gingen echter beide over de lat van doelman de Klein. Na een klein kwartier kwam SES uit z'n schulp gekropen. Tot grote kansen leiden dat echter niet. Sterker nog, de thuisploeg kwam na 35 minuten op voorsprong. Een diagonaal schot van aanvaller peters ging via de binnenkant van de paal binnen.

Na de rust probeerde DSV de wedstrijd te beslissen. Ze konden echter geen gaatje vinden in de hechte defensie van SES. Na tien minuten was het SES wat weer het initatief nam. Ditmaal met succes. In een ouderwetse scrimmage met flipperkastvoetbal was het Melvin van de Elzen die het beslissende tikje gaf. 1-1. Neven Jasper en Niek Nooijen stonden toen al als invallers in het spel. En laat het nu net dit duo zijn die de wedstrijd op slot gooiden. Een lange bal van Jasper werd met de buitenkant hak verlengd door Niek. Keeper kansloos: 1-2. DSV zette nog wel aan, maar verder dan een aantal mislukte afstandschoten kwam de thuisploeg niet.

DSV - SES 1-2 (1-0)
38' Peters 1-0
59' Van de Elzen 1-1
78' Nooijen 1-2


HEIJEN HET (PAAS)HAASJE OP DE KOGELBERG

(02-04-18)

SES start sterk in de return tegen Heijen. Vanaf het eerste fluitsignaal staan de spelers in het geel-zwart tenue, scherp. Het middenveld zorgt voor veel balbezit in het voordeel van SES. Hierdoor ontstaat ook het eerste doelpunt. Rik Kremers verovert de bal, speelt hem naar Tijn Cuppen die door een individuele actie, Gijs Bens 1 op 1 zet met de keeper. De nummer 9 plaatst de bal langs de keeper, op het doel. Melvin zorgt voor de zekerheid en tikt de bal in de goal.

SES houdt het overzicht en voetbalt stukken beter dan afgelopen week. Er wordt vooruit druk. Heijen komt er niet aan te pas in de eerste helft. De 2e goal wordt gemaakt door Gijs Bens. Tim Cuppen neemt een snelle vrije trap vanaf de middenlijn en zet Gijs Bens scherp voor de goal. Weer weet hij de bal naast de keeper te schieten en vindt dit keer zelf het net.

In de tweede helft is SES weer sterk. De snelle omschakeling van de verdediging naar de aanval van SES zorgt voor een aantal flinke kansen. Zo wordt de derde goal opgezet door Wout van Lanen. Hij geeft een lange bal op Melvin van den Elzen. De nummer 20 kopt de bal kundig over zijn directe tegenstander heen, versnelt naar de goal, houdt het overzicht en legt de bal breed voor de voeten van Gijs. Hij tikt de bal in de goal. De twee spitsen weten elkaar goed te vinden.

De laatste 15 minuten probeert Heijen nog wat terug te doen. Er worden wat kansjes gecreerd. Maar door snelle omschakelingen blijft SES gevaarlijk. ZO wordt de bal verover door de net gewisselde Jasper Nooijen. Hij geeft een splijtende pass op Gijs Bens, die na een schijnbeweging zijn tegenstander naast zich laat liggen. Hij omzeilt de keeper en schiet zijn derde doelpunt van de wedstrijd in de goal.


SES WORDT VERRAST OP CUIJKSE KUNSTGRAS

(25-03-2018)

In een doelpuntrijke uitwedstrijd laat de Langenboomse formatie zich verrassen door thuisclub SIOL. SIOL speelt fysiek doch technisch en weet zo binnen een half uur op 3-0 te komen. SES lijkt zich heel even te herpakken, maar het is slechts schijn. Eindstand 6-1.

Na een rustig eerste kwartier krijgt SIOL een corner die bij de 2e paal belandt. Daar is het Chamlal Loufti die de bal in tweede instantie over alles en iedereen heen lobt en in de verre hoek het net vindt. 1-0. Nog geen minuut later schat Langenboomse doelman Jon de Klein een hoge cross pass slecht in. De stuit is hoog, de Klein is ver uit zijn doel en gaat onder de bal door. Djavano Amanupunnjo neemt de bal mee en schuift eenvoudig binnen. Kort daarna doet SES iets terug, maar de kopbal van Melvin van den Elzen wordt op de lijn gepakt door keeper Dylan Janssen. De bezoekers krijgen direct daarna het deksel op de neus. Een hoge bal wordt opnieuw slecht ingeschat. Verdediger Jari Lukassen gaat het kopduel aan, maar mist de bal en komt lelijk ten val. Amanupunnjo profiteert en passeert keeper de Klein. 3-0 ruststand en SES lijkt een zware middag tegemoet te gaan.

In de rust wisselt Ton Berens aanvallend voor SES en dat resulteert direct in een doelpunt. Invaller Niek Nooijen laat goed lopen en Tijn Cuppen kan hoog binnenschieten. Lang heeft SES niet om te geloven dat het nog een wedstrijd wordt. De Klein werkt een bal hoog weg, welke direct wordt opgepakt door Fynn Versteeg. Behendig speelt hij de verdedigers uit en rondt af in de linker bovenhoek. Na een uur is het wr Amanupunnjo die de bal strak meekrijgt en aansluitend twee mannen passeert. Hij weet voor de derde keer te scoren. SES probeert te blijven voetballen en op te bouwen, maar SIOL troeft ze af door overal kort op de man te zitten en wint meer duels. Na 75 minuten volgt de afsluitende treffer. Danil Ilic is op snelheid en niet af te stoppen. De Klein heeft geen antwoord op zijn sleepbeweging en de weg is vrij voor Ilic. Voor Langenboom is het een middag om snel te vergeten.

SIOL SES 6-1 (3-0)
16. Chamlal Loufti 1-0, 17. Djavano Amanupunnjo 2-0, 24. Djavano Amanupunnjo 3-0, 48. Tijn Cuppen 3-1, 51. Fynn Versteeg 4-1, 62. Djavano Amanupunnjo 5-1, 75. Danil Ilic 6-1.
Scheidsrechter: L. Pooth
Toeschouwers: 166


DOELPUNTRIJKE PUNTENVERDELING IN OVERLANGEL

(11-3-2018)

Na vele afgelastingen konden de teams uit Overlangel en Langenboom weer aantreden. De neutrale kijker heeft kunnen genieten van hongerige spelers die lang hebben moeten wachten om weer eens een competitiewedstrijd te spelen. De SES-supporter zal echter teleurgesteld zijn in het mislopen van de drie punten. Een doelpuntrijke wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 3-3.

De hele wedstrijd nam SES het voortouw in de wedstijd. Met gecontroleerd spel kwamen de Langenbomers gevaarlijk voor het doel van OKSV. Toch komt het team uit Overlangel op voorsprong. Vooraf een discutabele speler in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Van Uden laat doorspelen. Van buiten de zestienmeter schiet Ronald Reijs Tussen de verdedigers van SES door binnen. Een lastige stuit voor keeper Jon de Klein zorgde voor de 1-0. SES komt deze wedstrijd direct met een antwoord na een tegendoelpunt. Gijs Bens speelt daarin een hoofdrol. Anderen zullen het beschrijven als een zondagsschot, maar Bens schiet van grote afstand feilloos laag in de hoek, buiten bereik van de keeper. Daarmee zet de aanvoerder SES weer langszij, 1-1.

In de tweede helft, precies hetzelfde spelbeeld. Wederom komt Overlangel weer op voorsprong. Uit een counter komen de OKSV-aanvallers in steling. Van dichtbij wordt de SES-keeper verschalkt. Dirk van den Berg Schiet raak, 2-1. Ook van deze voorsprong kan het ensemble uit Overlangel niet lang genieten. Een hoge bal wordt door Tijn Cuppen doorgekopt naar de aanvaller in bloedvorm: Gijs Bens. Met een halve volley schiet hij weer buiten bereik van keeper Frank Vos, 2-2. Daarna trok SES de wedstrijd meer naar zich toe en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Melvin van den Elzen legt de bal strak voor. Waar Cuppen niet bij de bal kon, was het de man van de wedstrijd die bij de tweede paal opdook. Gijs Bens tekende hier voor zijn hattrick, 2-3. Het leek volledig de kant van SES op te vallen. Toch werd liep het Langenboomse team vlak voor de 90ste minuut in het mes. Een toegekende vrije trap op het middenveld werd met een lange haal naar voren getrapt. Alle verdedigers gingen er onder door, tot het bij de OKSV-aanvaller Perr Hidding kwam. Binnen het vijfmetergebied kopte hij de eindstand op het scorebord, 3-3.

OKSV - SES 3-3 (1-1)
23. Reijs 1-0, 30. Bens 1-1, 56. van den Berg 2-1, 62. Bens 2-2, 77. Bens 2-3, 89. Hidding 3-3
Scheidsrechter: dhr. van Uden
Toeschouwers: 78


KAARTFESTIJN VOOR ULYSSES OP SPORTPARK DE KOGELBERG

(18-02-2018)

Matig voetbal tekent de wedstrijd die vandaag gespeeld is tussen SES 1 en Ulysses 1. Balverlies en persoonlijke fouten van beide teams zorgen voor veel onrust in het veld. Het lijkt of de carnaval nog niet uit de benen is.

Nadat beide teams wakker blijken te zijn is er de eerste kans voor Ulysses. Een corner, die laag wordt voorgegeven, wordt gemist door 3 spelers van SES. De spits, Willem Brouwer denkt gebruik te maken van deze kans, maar raakt de bal verkeerd en schiet hem over de grond in de handen van Jon de Klein. Het lange-ballen-voetbal gaat verder. Er ontstaan een aantal kansjes voor beide ploegen. Melvin van de Elzen test de keeper meerdere keren maar weet het net niet te vinden. De verre inworp van Yunasa Jarju zorgt voor de grootste kans van de eerste helft. Zo bezorgde de nummer 7 van Ulysses de bal aan de rand van het strafschopgebied. Hier stond aanvaller Paul van Lith. Hij draaide zich vrij van zijn directe tegenstander en schoot op doel. De inzet belandde op de lat. De meeste kansen zijn voor SES zo ook de laatste kans voor rust. Guus Cuppen legt de bal breed op Niek Nooien die het overzicht behoudt en de bal op het hoofd van Gijs Bens legt. Echter wordt het net weer niet gevonden en de bal vliegt rakelings langs het doel.

Het spelverloop van de eerste helft zie je terug in de tweede helft. De bal is vrijwel alleen maar op het middenveld. Her en der zijn er een aantal doelpogingen. Beide teams willen een doelpunt forceren. Er wordt hard gespeelt door Ulysses. 4 Gele kaarten in 15 minuten is daarvan het bewijs. Voetballend kunnen ze het niet winnen van SES. Het beslissende doelpunt valt niet. Beide teams waren niet sterk genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

SES - Ulysses 0-0
Scheidsrechter: van Haren
toeschouwers: 108


SES MORST PUNTEN IN MODDERIG OTTERSUM

(28-1-2018)

De winter heeft zijn littekens achtergelaten in het veld van Achates. Het waterige weer maakte het veld los en drasserig. Toch werd de wedstrijd tussen de Langenboomse en Ottersumse ploegen gespeeld. De eerste van de tweede seizoenshelft. Achates trok met tien man aan het langste eind. SES haalde niet alles uit de wedstrijd en verliest met 2-1.

SES begint sterk aan de wedstrijd. De eerste grote kans van de wedstrijd komt van Langenboomse kant. Al in de tweede minuut bereikt Melvin van den Elzen de spits Joey Voermans die direct de bal richting doel schoot. Zijn inzet ging buiten bereik van de doelman over. De wedstrijd komt later in de eerste helft meer in balans, maar Langenboom nog steeds met de grootste kansen. Zelfs twee, voor de aanvallers van SES, duidelijke doelpunten worden wegens buitenspel afgekeurd. Beide keren worden de snelle aanvallers een-op-een gezet met keeper Hein de Jager van Achates. Scheidsrechter Makalovksi houdt de wedstrijd in de hand en vertrouwd in de beslissing van zijn grensrechter. Het is Achates die als eerste de beginstand van de wedstrijd verandert. Een voorzet van rechts kan niet voorkomen worden, waardoor de spits kan terugkoppen. Alertheid ontbteekt bij de SES-defensie en de 1-0 door aanvaller Talen Sarkouk is een feit. De voorsprong van Achates geeft hen het overwicht in dede wedstrijd. De scheidsrechter moet meerdere keren fluiten voor overtredingen en grijpt vooral naar zijn kaarten voor de spelers die het niet met hem eens zijn. Zo krijgt Don Straatman aan Langenboomse kant een gele kaart voor praten. Voor een overtreding krijgt Jos Hendrix ook een kaart en vervolgens direct zijn tweede voor protesteren. Vlak voor het einde van de tweede helft staat Achates daardoor met tien man.

Door de rode kaart brengt Ottersum verandering in de aanval. Ze gaan met twee spitsen spelen en zakken in om hun voorsprong veilig te stellen. SES reageert hierop met een 3-4-3 opstelling en probeert op deze manier de wedstrijd naar hun voordeel te buigen. In het wedstrijdbeeld lukt het. SES krijgt het meeste balbezit en gevaar voor het doel van Achates. Toch komt de oude Voetbalregel in werking: wie niet scoort, krijgt hem zelf tegen. Achates krijgt een bal strak voor. Miscommunicatie in de verdediging zorgt voor onduidelijkheid. De bal wordt half weggewerkt en valt voor de voeten van Paul Toonen. Gemakkelijk schuift hij hem voorbij de verschalkte Jon de Klein, 2-0. Voor SES een domper. Een moeilijke opgave om nu nog de volle buit naar huis te nemen. Achates zakt verder in, maar de aanvallen van SES blijven komen. Het lukte ze een keer. In een rommelige aanval krijgt Niek Nooijen de bal panklaar voor invaller Steef Hendriks. De jonge aanvallende middenvelder tikt de bal van dichtbij binnen. SES blijft druk zetten, maar komt niet meer op gelijke hoogte. De rode kaart van Achates bracht mogelijkheden voor het ensemble van Ton Berens, maar ze verzuimden om de tegenstander af te straffen. Een belangrijke pot voor de middenmoot eindigt in het voordeel van Achates, 2-1.

Achates - SES 2-1 (1-0)
28 Taleb Sarkouk 1-0, 61. Paul Toonen 2-0, 77. Steef Hendriks 2-1.
Scheidsrechter: dhr. Makalovski
Toeschouwers: 63


SDDL MAAKT EINDE AAN ONGESLAGEN REEKS

(03-12-2017)

Ondanks een koud weekend, zagen de weersverwachtingen er goed uit voor een voetbalzondag. SES heeft de vorige vijf wedstrijden met overtuigende cijfers gewonnen en was daardoor deze speelronde de te kloppen ploeg in de competitie. De club uit Langenboom zou maar al te graag daar een zesde overwinning aan willen toevoegen tegen directe tegenstander SDDL. De Langenbomers kwamen echter niet uit de verf. SDDL sleepte een aantrekkelijke wedstrijd over de streep: 3-2.

Door een aantrekkelijk begin van de eerste helft leek het een evenwichtige partij te worden. Strijd op het middenveld, afgewisseld met enkele verzorgde aanvallen zorgden voor kansen aan biede kanten. Zo kwam Gijs Bens in een kansrijke positie door een teruggelegde bal van Melvin van den Elzen. Met links schoot hij echter hoog over. Toch was het SDDL die als eerste afstand nam. Eerst leek er een overtreding gemaakt op SDDL-aanvaller Jeroen Zegers. Al dan niet in het strafschopgebied, scheidsrechter Bloemen kende geen overtreding toe. Na zo'n twintig minuten spelen was het toch raak. Linksbuiten Daan Klievink maakte een passende voorzet op de SDDL-spits Jordy de Looijer die zijn kopduel won en in de verre hoek de SES-doelman verschalkte, 1-0. De verdediging van SES, die in de laatste vijf wedstrijden slechts twee doelpunten incasseerde, werd hierdoor verrast. Niet lang daarna ging de 18-jarige Joris Lukassen bij SES in de fout. Lukassen trapte de bal tegen een SDDL-speler, waardoor de bal voor de voeten van Jeroen Zegers belandde. Zegers kon hierna doorlopen op de keeper en scoorde gemakkelijk de tweede goal van de wedstrijd. Hierna leek SES wat ontregeld en nam SDDL de wedstrijd in handen.

De tweede helft zette dit spelbeeld voort. SES heeft moeite om gevaarlijk voor het doel van de Demense ploeg te komen. Aanvaller Daan Klievink leek de wedstrijd voor SDDL op slot te zetten. Een voorzet, dit keer van de rechterkant, ging over SES-verdediger Guus Cuppen. Zijn inschattingsonvermogen maakte het een koud kunstje voor Klievink om de bal tegen het net te koppen. Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld. SES-trainer Ton Berens greep in en gebruikte zijn laatste twee wissels om het tij te keren. Dit resulteerde in druk naar voren en meer het SES, zoals we die de afgelopen wedstrijden hebben leren kennen. Invaller Steef Hendriks maakte twee weken geleden zijn debuut in het eerste elftal en zorgde in de wedstrijd tegen SDDL voor het eerste SES-doelpunt. In een scrimmage wist de A-speler als eerste de bal te bereiken en de bal over de keeper heen te liften. Hierna kreeg SES meer grip op de wedstrijd en drukte het in de laatste periode van de wedstrijd SDDL terug. Snel daarna kreeg de andere invaller, Rik Kremers, een grote kans op het vijfde doelpunt van de wedstrijd. Het goed terugleggen van Van Den Elzen faciliteerde een panklaar schot van Kremers. Helaas schoof zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal. De ware aansluitingstreffer kwam van het hoofd van de lange buitenspeler Melvin van den Elzen. Een corner werd door de Langenbomer richting doel gekopt. De verdediger op de doellijn lukte het niet om de 3-2 te voorkomen en schoot de bal zelfs nog in het dak van zijn eigen doel. SES kreeg niet meer de tijd om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker, doordat de scheidsrechter een einde maakte aan een koude voetbalmiddag in Demen.

SDDL - SES 3-2 (2-0)
23. Jordy de Looijer 1-0, 31. Jeroen Zegers 2-0, 57. Daan Klievink 3-0, 82. Steef Hendriks 3-1, 90+. Melvin van den Elzen 3-2.
Scheidsrechter: dhr. Bloemen
Toeschouwers: 67


SES PAKT THUIS DE PUNTEN TEGEN HBV

(26-11-2017)

In een ietwat tegenvallende wedstrijd heeft SES de punten binnenshuis gehouden. Op een matig veld versloeg de Langenboomse ploeg HBV met 4-1.

Voor rust was er weinig te beleven. Melvin v/d Elzen kreeg een aardige kans, maar mikte met buitenkant voet langs. Tot pal voor rust. Diezelfde v/d Elzen kreeg de bal op een presenteerblaadje en verschalkte de Beerse doelman in de verre hoek. Gijs Bens had 2 minuten later de 2-0 op de schoen, maar faalde 1 op 1 met de keeper.

Dat lukte Bens wel in de tweede helft. Zijn vrije trap van een meter of 25 zeilde langs alles en iedereen bij de tweede paal binnen. Daarna golfde het spel op en neer, HBV kon en niet en het leek alsof SES niet meer wilde. In het laatste kwartier kreeg SES nog voldoende kansen om de score uit te breiden, maar het vizier stond niet meer op scherp. Tot de 89e minuut. HBV scoorde de aansluitingstreffer; kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar Jon de Klein pakte goed een schot vanaf de tweede lijn. Ruim in blessuretijd maakte Sebe van Huisseling een einde aan de wedstrijd door de 3-1 binnen te tikken. Een minuut later tikte Melvin zelfs nog de 4-1 op het scorebord. De buit was binnen voor de Langenboomse ploeg en kan, met de toppers tegen Constantia en SDDL, de bovenste regionen aantikken.

SES HVB 4-1 (1-0)
44 vd Elzen 1-0
50 Bens 2-0
89' Linders 2-1
92' van Huisseling 3-1
93' vd Elzen 4-1
Toeschouwers 100


SES OVERKLAST HEIJEN

(19-11-2017)

Na een moeizame start kwam de motor van SES langzaam op gang. Het niveau van de wedstrijd is niet denderend. Veel balverlies van beide partijen zorgt voor strijd op het middenveld. Een mooie crosspass van Gijs Bens zet Melvin van den Elzen op de eerste grootte kans.

De meeste kansen zijn wel voor SES. Al zijn de kansen voor rust schaars. De corners van Gijs Bens bezorgen de keeper van Heijen, Marco Lamers, veel druk. Op slag van rust wordt de 8e hoekschop, van de lijn gehaald. De kopbal van Sebe van Huisseling wordt gekeerd door de oplettende Jeen Schiks.

SES komt sterker en geconcentreerder de kleedkamer uit. In de 46e minuut krijgt Melvin de bal op de linkerflank, geeft hem strak voor, waarbij Niek Nooijen de bal intikt. Het niveau is echter nog niet optimaal. Individuele fouten zorgen voor chaos en pingpong-voetbal.

Een vrijetrap van Ren Reijnen zorgde voor een hartverzakking bij Jon de Klein. Hij stond vast in de grond toen hij de bal van richting zag veranderen. Gelukkig ging de bal net over de lat.

De bal is letterlijk beter gaan rollen. Er is rust aan de bal en SES heeft de wedstrijd onder controle.In de 60e minuut verdedigt Joris Lukassen de bal uit. Hierop kopt Gijs de bal door en zet Niek Nooijen op een 1 tegen 1 situatie. Hij is niet gretig en legt de bal breed op Melvin van den Elzen die de bal in de goal loopt.

Tien minuten later is het weer raak. Jari geeft een perfecte bal op Gijs, die koelbloedig de verre hoek vindt.De tweede helft is stukken beter. SES heeft de overhand en geeft Heijen geen kans voor een tegenaanval.

Als slotakkoord krijgt invaller Tom Verberk zijn eerste balcontact van de wedstrijd. Hij legt hem kort neer voor Gijs Bens, die heeft gezien dat Marco Lamers te ver uit zijn goal staat. Een majestueuze lob zorgt voor een eindstand van 0-4 op sportpark De Heikamp.

Heijen - SES
Niek Nooijen 0-1, 46. Melvin van den Elzen 0-2, 60. Gijs Bens 0-3, 70. 0-4, 89.
Scheidsrechter: Wijers.
Toeschouwers: 60


SES BUIGT ACHTERSTAND OM

(5-11-2017)

Na een vrij vroeg tegendoelpunt weet SES zich te hervatten en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg imponeert echter niet, bezoeker O.K.S.V. krijgt kansen om langszij te komen.

Een eerste goede kans is voor Langenboomse middenvelder Don Straatman, zijn poging belandt naast het doel. Kort daarna reageert O.K.S.V. alert op slordig balverlies. Het is Perr Hidding die hier goed gebruik van maakt en in de omschakeling de bal langs keeper Jon de Klein schuift. 0-1. Wanneer het eerste half uur bijna verlopen is begint SES de druk op te voeren. O.K.S.V. komt nauwelijks meer in balbezit en het is Niek Nooijen die de score gelijk trekt. Hij scoort op aangeven van Sebe van Huisseling. Daarna is het zijn aanvalscompagnon Melvin van de Elzen die direct te score uitbreidt. Een mooie lob in de diepte neemt hij op snelheid mee en op zijn beurt wipt hij de bal over uitgekomen keeper Arno Toonen.

In de tweede helft zijn er kansen voor beide ploegen. De kopbal van van den Elzen wordt van de lijn gehaald ook de rebound wordt gekeerd. Aan de andere kant komt Erwin van Summeren centimeters tekort om de bal binnen te koppen. Invaller Justin van Heumen duikt ook plots op voor het Langenboomse doel, maar schiet naast. Mede door knappe reddingen van keeper Toonen blijft de uitkomst van deze wedstrijd nog lang onzeker. Bij het laatste fluitsignaal is SES de winnaar, dat het aan hun stand verplicht was. O.K.S.V. blijft de hekkensluiter in klasse 4G.

SES O.K.S.V. 2-1 (2-1)
11. Perr Hidding 0-1, 24. Niek Nooijen 1-1, 33. Melvin van den Elzen 2-1.
Toeschouwers: 112
Scheidsrechter: Selten


SES HAALT UIT IN DERBY: 0-5

(29-10-2017)

SES heeft geen spaan heel gelaten van de Millse ploeg, dat totaal niet in de wedstrijd zat. Het werd bij vlagen overlopen door de Langenboomse formatie.

Na een stroef begin van beide kanten was de eerste kans voor de bezoekers direct raak. Gijs bens troefde Berry van kreijl af op inzet en legde m panklaar voor Melvin vd Elzen, die simpel raak schoot. 10 minuten later slalomde Sebe van Huisseling als boter door de Millse defensie, kwam aanvankelijk slecht uit, maar op de achterlijn bereikte hij toch nog Gijs Bens, die hard doel trof. Van huisseling zou echter nog wel tot scoren komen. Uit een vrije trap kopte hij simpel raak. Mill stelde daar werkelijk niets tegenover.

Na de rust probeerde Juliana het wel, maar het kwam totaal niet uit de verf. Na wat speldenprikjes kwam eigenlijk uit het niets Gijs Bens n op n met de Millse doelman. Hij was echter niet zelfzuchtig en gunde de goal aan Niek Nooijen. Het slotakkoord kwam van Don straatman. Hij tikte een bal binnen uit een vrije trap van uitblinker Gijs Bens. Daarna was het beste er wel vanaf, en kabbelde het duel naar het laatste fluitsignaal, ondanks nog een aantal goede kansen van SES.

Juliana - SES 0-5
'17 Melvin vd elzen 0-1
'26 Gijs Bens 0-2
'37 Sebe van Huisseling 0-3
'67 Niek Nooijen 0-4
'79 Don Straatman 0-5

Toeschouwers: 450


SES KOMT NIET IN GEVAAR

(22-10-2017)

SES trekt overtuigend de overwinning naar zich toe in het duel met SIOL uit Cuijk. De thuisploeg heeft het overwicht en de meeste kansen, de bezoekers worden nauwelijks gevaarlijk.

Scheidsrechter van Uden fluit voor aanvang van de wedstrijd. Hoewel die in eerste instantie gelijk op lijkt te gaan, komt na een kwartier toch wat meer gevaar van de kant van SES. Met name aanvallers Melvin van de Elzen en Niek Nooijen zorgen voor dreiging, maar dit resulteert niet in schoten op goal. Later bereikt een strakke voorzet van Nooijen diezelfde van den Elzen, maar hij krijgt de bal wederom niet op doel. Na zon half uur is het dan toch raak. Nooijen jaagt goed door op een slechte terugspeelbal van de centrale verdediger en is eerder bij de bal dan keeper Sander Hendriks. Na hem omspeeld te hebben, tikt Nooijen gemakkelijk binnen. Ook verdediger Jari Lukassen is dichtbij een doelpunt. Pas na 40 minuten komt het eerste echte gevaar van SIOL. Het afstandsschot wordt echter knap gepakt door SES keeper Jon de Klein. Na Nooijen weet ook Tijn Cuppen voor rust de Cuijkse keeper te omspelen, zijn inzet wordt echter van de lijn gehaald.

In de tweede helft schakelt het tempo een tandje terug. Er zijn minder hoogtepunten. Wel komt spits Jasper Nooijen, die deze wedstrijd kon starten in de punt van de aanval, tot een gevaarlijke kopbal en schot op goal. Later wordt hij gewisseld voor routinier Gijs Bens. Hij is direct belangrijk, want scoort het tweede doelpunt van de wedstrijd op aangeven van van den Elzen. De buitenspeler kwam met een rush over de zijkant in een kansrijke positie, maar was niet zelfzuchtig.

SES SIOL 2-0 (1-0)
28. Niek Nooijen 1-0, 71. Gijs Bens 2-0.
Toeschouwers: 66
Scheidsrechter: J.C. van Uden


SES BAALT NA 0-1 VERLIES

(15 oktober 2017)

Ses start sterk aan de wedstrijd tegen Reek. De basis elf die goed starten houden de druk naar voren. Ze hebben veel meer balbezit en zijn vrijwel de hele tijd op de helft van de tegenstander aan het voetballen. Ses krijgt veel kansen, maar geen een van de doelpogingen vindt het net. Zo ziet Niek Nooien de bal net voor zich uit schieten na een strakke voorzet van Tijn Cuppen. Achilles Reek heeft niks te brengen in het eerste halfuur van de wedstrijd.
Echter vijf minuten voor rust krijgt Achilles Reek zijn eerste kans. Ze hebben een hoekschop weten te ontfutselen na een wat paniekerig verdedigende actie van SES. De corner wordt hard voorgeschoten waar centraal verdediger Mathijs van der Steen tegen de bal aan loopt en deze in de goal kopt.

Na de rust is het spelbeeld niet veel anders. Achilles Reek krijgt wel meer kansen om de score uit te breiden. Zo kopt de links buiten Noah van Deijne rakelings over op een lege goal. Ses krijgt kansen op de 1-1 maar weet deze niet te scoren. Zo wordt het geplaatst schot van Melvin van den Elzen van de lijn gehaald. Maar gebeurt minuten later hetzelfde bij het doel van SES. Hier is Guus Cuppen scherp en haalt hij de bal van de lijn. Kort voor het einde van de wedstrijd is verdediger Wout van Lanen uitgevallen na een botsing met zijn directe tegenstander. Scheidsrechter van Tol had de leiding over de wedstrijd en heeft deze tot goede einde gebracht.


SES - Achilles Reek 0-1

3. Mathijs van der Steen 0-1, 39.

Scheidsrechter: van Tol

Toeschouwers: 230
SES VOLDOET NIET AAN VERWACHTING

(08-10-2017)

Milsbeek verloor de afgelopen twee wedstrijden. Ongelukkig volgens de Limburgers, maar een onbetwist feit is dat ze onderaan de ranglijst staan. Een te kloppen ploeg voor SES die nog geen enkel tegendoelpunt incasseerde. Over deze verhouding was op het veld niets te zien. Milsbeek verslaat SES met 2-0.

Het begon als een rommelige pot. Beide teams kwamen niet tot gecontroleerd voetbal en uitgespeelde kansen. Dit spel hield tot het laatste fluitsignaal aan. In de eerste helft waren de grootste kansen wel voor SES, maar was Milsbeek de betere ploeg. Een voorzet van Tijn Cuppen werd door meerdere aanvallers en verdedigers gemist en kwam plots voor de voeten van Niek Nooijen. Op een niet-te-missen afstand kreeg de vleugelaanvaller van SES het toch voor elkaar om de bal over het doel te schieten. Een openingstreffer hing ondanks het sobere spel in de lucht. Wederom een voorzet van de zijkant belandt in het vijfmetergebied van het Milsbeekse doel. Dit keer mist Melvin van den Elzen een grote kans om de leiding te nemen. De gretigheid van Milsbeek werd gekenmerkt door de gele kaart die aanvaller Selim Sahinturk ontving van scheidsrechter van Rossem. De arbiter was een oud bekende van SES, omdat hij twee weken geleden de gelijkgespeelde wedstrijd tegen Herpinia floot. Dit keer liet hij merken dat hij zijn kaarten wel mee had genomen.

In de tweede helft is het spelbeeld niet beter, maar krijgt Milsbeek wel de bovenhand. De wedstrijd wordt opengebroken door een aanval van de linkerkant. Alo Gencaliogu brengt de bal hard en laag, maar keeper Jon de Klein komt er tussen en slaat de bal weg, maar in de voeten van Ppe van Hoeve die de bal gemakkelijk langs de liggende keeper kan schuiven, 1-0. Daarna zijn er weinig kansen te benoemen, maar krijgt SES wel de druk naar voren. Verdediger Joris Lukassen wordt gewisseld voor aanvaller Joey Voermans en met deze wissel zet SES een offensief in. Ballen worden gevaarlijk voorgegeven, maar een gelukkige afwerking ontbreekt telkens. Met een beetje geluk kan SES langszij komen, maar de Langenbomers spelen een ongelukkige wedstrijd. In de laatste minuten glijdt Jari Lukassen uit en kan aanvoerder Gencaliogu vrij door op het doel. De aanvaller blijft koel en legt de bal breed naar zijn meegekomen invaller David Schning, die de voetbalwedstrijd beslist, 2-0.

Milsbeek - SES 2-0 (0-0)
64. Van Hoeve 1-0, 90. Sahinturk 2-0.
Scheidsrechter: van Rossem.
Toeschouwers: 68


KNAPPE OVERWINNING SES OP DSV

(1-10-2017)

SES heeft, na het gelijke spel in Herpen, de eerste winst van het seizoen te pakken. Kampioenskandidaat DSV, dat vorige week met liefst 6-1 wist te winnen, werd met 3-0 naar huis gestuurd.

In een gelijkopgaande, leuke eerste helft was het al duidelijk dat beide teams vol voor de winst gingen. Strijd, passie en beleving waren beide teams niet vreemd. Kansen waren er voor beide teams, echter hadden de spitsen van beide elftallen het vizier niet helemaal scherp. Zon beetje alle schoten verdwenen over of langs de goal. Een goal viel er wel. Gijs Bens van richting veranderd schot was onhoudbaar voor de keeper van de uitploeg. Met een 1-0 voorsprong gingen beide teams de rust in.

Na de rust een compleet ander spelbeeld. DSV was geen schim meer van de eerste helft, en SES was heer en meester. Tijn Cuppen en Melvin waren nog niet scherp voor de goal, maar Niek Nooijen breekte de ban met een simpele intikker na goed voorwerk van Melvin. Een penalty was Melvin echter niet besteed, hij schoot matig vanaf de stip klemvast in de handen van DSVs keeper. Nadat Sebe nog een enorme kans om zeep hielp, besliste Melvin echter wel de wedstrijd. Een op een op de keeper faalde hij niet: 3-0. Het spel werd hierna grimmiger, gescoord werd er echter niet meer.

SES DSV 3-0
26 Gijs Bens 1-0
57 Niek Nooijen 2-0 |
80 Melvin vd Elzen 3-0


VERDIENDE BRILSTAND IN HERPEN

(24-09-2017)

Op een zonnige septemberdag startte het voetbalseizoen voor SES in Herpen. Het team uit Langenboom heeft in de beker nog geen wedstrijd gewonnen en het was dan ook de taak om in het competitievoetbal beter te starten. In een slordige eerste helft en een boeiende tweede helft werden de punten tussen SES en Herpinia verdeeld: 0-0.

De eerste helft waren de toeschouwers getuigen van onverzorgd en chaotisch voetbal van beide kanten. Beide teams wisten niet hun stempel op de wedstrijd te drukken en er zijn weinig kansen te benoemen in deze eerste helft. De grootste kans kwam van de voet van Herpinia-spits Rick Staassen in de achtste minuut. Zijn harde inzet van de rechterkant werd met een katachtige reflex van SES-keeper Jon de Klein gepareerd. Het rommelige voetbal resulteerde in vele overtredingen en felle duels. Scheidsrechter van Rossem besloot echter zijn kaarten op zak te houden en meerdere malen de aanvoerders te spreken en spelers te waarschuwen.

Waarschijnlijk kregen de twee teams een donderpreek in de rust, want het spel in de tweede helft leek meer op voetbal. SES kreeg meer grip op de wedstrijd en kon met meer balbezit gevaar stichten voor het doel van Herpinia. Na een uur spelen kreeg SES-middenvelder Don Straatman een kans om op doel te schieten. Zijn schot leek echter tegen gehouden te worden met de arm van Herpinia-verdediger Tim Siebers. Even kregen de Langenbomers een 'flashback' naar de wedstrijd van vorig seizoen. Herpinia won toen de wedstrijd met een discutabele handsbal die niet werd toegekend. De heer van Rossem kende ook in deze situatie niets toe, tot onvrede van de SES-spelers. SES kreeg kansen om het eerste doelpunt te maken, maar het lukte ze niet. Een oude voetbalwet werd gevreesd, want in de 75e minuut kreeg Herpinia nog een grote kans om de voorsprong te pakken. Een snoeihard schot van Ivo van Aalst ketste op de lat naar beneden, maar stuiterde voor de lijn weer terug het veld in. In de laatste minuten werd SES-aanvaller Gijs Bens richting het doel van Herpinia gestuurd. De tragere aanvoerder van Herpinia, Luc van Zuijlen, trok aan de noodrem en vloerde Bens. Ondanks dat scheidsrechter van Rossem floot voor een overtreding en een vrije trap toekende aan SES, was er grote ontevredenheid. De Langenbomers begonnen toch echt te twijfelen of de scheidsrechter wel zijn kaarten had meegenomen.

Herpinia - SES 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: van Rossem.
Toeschouwers: 188


Verslag archief

Verslagen SES 1 | 2018-2019
Verslagen SES 1 | 2017-2018
Verslagen SES 1 | 2016-2017
Verslagen SES 1 | 2015-2016
Verslagen SES 1 | 2014-2015
Verslagen SES 1 | 2013-2014
Verslagen SES 1 | 2012-2013
Verslagen SES 1 | 2011-2012

senioren junioren

Programma

Zondag 23/09 om 14.30


Fc Uden 1 - SES 1

Agenda
Momenteel geen agenda items.

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux