Verslagen SES 1 seizoen 2011-2012

BELANGRIJKE ROL GIJS BENS IN WEDSTRIJD VOOR KLASSENBEHOUD IN DE VIERDE KLASSE

(26 mei 2012)

Na de deceptie van twee weken geleden tegen Mariathout moesten de spelers van SES vandaag de laatste strohalm pakken om volgend seizoen wederom in de vierde klasse uit te komen. Dat is gelukt, SES heeft met 4-2 gewonnen van VVV ’03 uit Venlo. De wedstrijd werd gespeeld op het neutrale terrein van SV Ysselsteyn. SES begon sterker aan de wedstrijd dan VVV ’03. Dat had onder andere te maken met het slechte spel van de mannen uit Venlo, ze wisten de bal niet in de ploeg te houden. Het spel verliep dan ook voornamelijk op de helft van VVV ’03. In de negende minuut werd Gijs Bens aangespeeld door Tijn Cuppen, na een aanvankelijk slechte aanname, wist Bens er toch een gevaarlijk schot van te maken, keeper Huys tikte de bal over het doel. Dit bleek uit te lopen in drie gevaarlijke corners van Don Straatman en Peter Janssen. Tijn Cuppen schampte bal onder andere met zijn hoofd, maar de bal verdween niet tussen de palen. In de veertiende minuut draaide de spits van VVV gevaarlijk weg en schoot op goal, ook hij trof geen doel. In de drieëntwintigste minuut weet SES dan toch de 1-0 op het scorebord te toveren. Gijs Bens wordt aangespeeld en passeert zijn tegenstander op snelheid, aankomend bij keeper Huys schiet hij de bal met buitenkant rechts in de lange hoek. Dolenthousiast rent hij op zijn vader af. Direct uit de aftrap weet VVV echter voor enig gevaar te zorgen. Jochen Wijdeven grijpt effectief in met een sliding, dit ten koste van een corner die op niets uitloopt. Ruim twee minuten na de 1-0 weet SES de voorsprong te verdubbelen. Gijs Bens geeft de bal hoog voor en Gijs Meulepas weet van dichtbij goed in te koppen. Ondertussen sluipt er wat frustratie in de ploeg uit Venlo, met enkele rake overtredingen botvieren zij die op de tegenstander. Scheidsrechter Hoogplugt uit Lierop weet de wedstrijd onder controle te houden door enkele gele kaarten te trekken. In de negenendertigste minuut scoort SES haar derde goal. Gijs Bens jaagt door op Boy Derks, dat werpt zijn vruchten af. Bens onderschept de bal, speelt nog één verdediger uit en schiet de bal vervolgens in de goal. Vol vertouwen gaan de mannen van SES de kleedkamer in om een kop thee te drinken.

In de tweede helft komt er echter een ander VVV ’03 uit de kleedkamer, fysiek door het inbrengen van Goran Stojiljkovic, maar ook de strijdlust is bij de mannen uit Venlo duidelijk. SES weet zich moeilijk raad met de druk die VVV’03 zet. Dat levert in de vijftigste minuut een treffer voor VVV op. De zojuist ingebrachte Stojiljkovic heeft alle tijd en vrijheid om de bal na een vrije trap in te schieten, dit doet hij dan ook. De 1 – 3 staat op het scorebord (SES speelt formeel uit). In de zesenzeventigste minuut weet VVV ook de 2 – 3 te maken, na een door de grensrechter geconstateerde handsbal krijgt VVV een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Terwijl keeper Rensco van Katwijk zijn muur nog aan het plaatsen is, gooit VVV de bal voor de goal. Het is wederom de ingevallen Stojiljkovic die scoort, wederom krijgt hij alle ruimte, ditmaal kópt hij de bal binnen. De luxepositie die SES in de eerste helft verworven heeft, is verdwenen. De mannen moeten vol aan de bak om het doel schoon te houden. In de zesentachtigste minuut komt er echter een einde aan de spanning. Gert Jan van der Horst kopt een lange bal door op Bens. Stoeiend weet Bens zich te ontdoen van de tegenstander en gaat alleen richting keeper Huys. Zoals vandaag bij alle kansen, weet Bens ook deze kans te verzilveren. SES scoort haar vierde goal en is zeker van klassenbehoud. In de eenennegentigste minuut krijgt Bens dan ook zijn verdiende publiekswissel.


MARIAHOUT STRAFT FOUTEN SES GENADELOOS AF: 0-4

(13 mei 2012)

UDEN - Op het zonnige sportpark van Udi heeft SES de eerste kans op handhaving niet weten te pakken. De ruim 350 toeschouwers zagen de Langenboomse formatie met 4-0 verliezen van Mariahout. De afgelopen weken zo solide ogende defensie van SES was vanmiddag meerdere malen een gatenkaas. In de derde minuut verloor Tim Cuppen knullig de bal aan Mariahout-spits Martijn van der Linden, die de vrije doortocht kreeg. Hij omspeelde doelman Van Dongen en tikte simpel de 0-1 binnen. SES probeerde daarna door te drukken en voetballend waren ze de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Mariahout loerde enkele op de counter. Kansen voor SES leverde dat in het begin niet op. Tot de 26e minuut. Een een-tweetje tussen Tijn Cuppen en Don Straatman leverde laatstgenoemde een goede kans op, echter zijn schot ging rakelings naast. In de 32e minuut kopte de geheel vrijstaande Mark Tielemans een voorzet van Jochen Wijdeven. Helaas miste zijn kopbal precisie en verdween naast. In de 30e minuut zag de defensie van SES er weer niet goed uit, toen een steekbal van Sander Scheepers recht in de loop van Joost de Beer belande. Eén op één op Van Dongen faalde hij niet: 0-2. Vlak voor rust dan toch een goal voor SES, echter werd de kopbal van Mark Tielemans (discutabel?) afgevlagd door buitenspel.

Na rust werd het spel van SES slordiger, maar kreeg het wel meer kansen. Zo schoot Jaap van der Vorle in de 58e minuut een afgevallen bal rakelings naast. Een nog grotere kans kreeg Gijs Meulepas. In de 63e minuut gaf Guus van der Aa een voorzet op maat voor Gijs Bens. Voordat hij de bal in kon koppen sloeg zijn tegenstander met de hand over de achterlijn: penalty. Helaas waren de zenuwen voor Gijs Meulepas te groot, hij mikte de opgelegde kans naast. In de 70e minuut gaf de ingevallen Gijs Bens een bal panklaar voor de diepgaande Meulepas. Hij legde breed op Mark Tielemans, die op zijn beurt Jaap van de Vorle vond, zijn schot werd echter gekeerd door de uitstekend keepende Rick van den Heuvel. In de 81e minuut werd de eerste beste kans voor Mariahout in de tweede helft meteen omgezet in een doelpunt. Een corner werd door Martijn van der Linden zachtjes ingekopt; de SES-defensie stond erbij en keek hoe deze in de hoek stuiterde: 0-3. SES had nog terug kunnen komen, want een minuut later kopte de geheel vrijstaande invaller Martijn van Hal goed richting korte hoek; echter ranselde keeper Van den Heuvel deze uit de doelmond. In de 88e minuut wederom geklungel achterin bij SES. Een diepe bal van achteruit zeilde over de verdediging; Martijn van der Linden kreeg wederom de vrije doortocht: 0-4.


SES IMPONEERT TEGEN MVC: 2-0

(Zondag 6 mei 2012)

LANGENBOOM – Op indrukwekkende wijze heeft SES de nummer 3 van de ranglijst, MVC, op een nederlaag getracteerd. Evenals vorige week had de ploeg van trainer Claus Foederer achterin de zaakjes goed voor elkaar. MVC kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. In de zesde minuut verscheen Bart Siebers bij een van die kansen vrij voor doelman Rensco van Katwijk, maar die redde ten koste van een hoekschop. Aan de andere kant kreeg SES in de 12e minuut een grote mogelijkheid. Jaap van de Vorle vond Mark Tielemans, die breed legde op de vrijstaande Tijn Cuppen. Hij speelde zich goed vrij, maar zijn schot werd geblokkeerd door doelman Joris van Gerwen. De terugspringende bal werd door Cuppen rakelings over geschoten. Drie minuten later weer een prima passeeractie van Tijn Cuppen. Vanaf de achterlijn zette hij voor en vond Mark Tielemans de de bal in de draai in de touwen tikte: 1-0. SES was de betere ploeg en hield het achterin goed dicht. In de 32e minuut ontfutselde Tijn Cuppen zijn tegenstander opnieuw de bal, maar strandde andermaal op de Mortelse doelman. Hij vergat hierbij Mark Tielemans, die vrij voor doel stond.

In de tweede helft was het weer Tijn Cuppen die zich onderscheidde. Ditmaal met een prima spurt vanaf de zijlijn naar het MVC doel, maar opnieuw voorkwam doelman Van Gerwen erger. Rensco van Katwijk kreeg vervolgens nog een paar ballen te verwerken en in de 62e minuut baarde hij opzien door, net buiten de zestien meter, de bal met het hoofd weg te werken. Door de kleine marge bleef SES de spanning van dreigende degradatie voelen, temeer daar Vianen Vooruit nog op een gelijke stand stond. In de 75e minuut kwam Gijs Bens in de ploeg voor Mark Tielemans en het was Bens die de bevrijdende tweede treffer scoorde. Tijn Cuppen vond Bens in de diepte en de pass was op maat. Bens pikte de bal op en schoot onhoudbaar binnen: 2-0. Gijs Bens kreeg in de 88e minuut, op aangeven van Peter Janssen, opnieuw een kans maar ditmaal kreeg doelman Van Gerwen er de vingertoppen tegenaan.

Door de 5-1 overwinning van Handel belandde SES nét niet in veilige haven en moet het op 13 mei aantreden tegen Mariahout, de nummer 10 van de 4e klasse H, die deze middag met maar liefst 10-0 verloor van EVVC.


SES SLEEPT KOSTBAAR PUNT UIT HET VUUR: 0-0

(29 april 2012)

Terwijl drie vaste basisspelers langs de kant stonden vanwegen uiteenlopende redenen, speelde de hoofdmacht van SES alsof ze al weken niet anders doet. Achterin had Tim Cuppen de zaakjes prima op orde en waar nodig stond Rensco van Katwijk als vanouds te keepen. En bij dat ene foutje van Rensco na rust sprong Jari Lukassen bij om erger te voorkomen. De wedstrijd begon zonder al te veel hoogtepunten. Jaap van de Vorle zag Mark Tielemans in de 20e minuut uit zijn voorzet naast koppen, terwijl Don Straatman drie minuten later Tijn Cuppen in stelling bracht. Cuppen haalde goed uit, maar de bal ging over het Milsbeekse doel.

Pas in de 25e minuut creëerde Milsbeek haar eerste mogelijkheid. Maar Rensco van Katwijk redde uitstekend op de inzet van Bram Weijers. Milsbeek werd sterker SES moest terug. Bij een counter in de 29e minuut een prima actie van Peter Janssen, die zowel Mark Tielemans als Tijn Cuppen tekort komen om de voorzet af te ronden. Milsbeek kwam goed weg, toen arbiter Theunisz op slag van rust een handsbal van een Milsbeek speler (bij zijn omhaal caramboleerde de bal via zijn hand over de achterlijn) was ontgaan.
In de tweede helft kreeg SES het aanvankelijk moeilijk, maar vooral de redding van Rensco van Katwijk in de 57e minuut was uitstekend. Hij ranselde de bal uit de kruising. In de 63e minuut leek SES op voorsprong te komen bij een prima uitgespeelde counter. Peter Janssen vond de diepgaande Mark Tielemans en diens afronding was bijna perfect. De bal knalde echter vol op de paal. Even later tastte Rensco van Katwijk voor de eerste keer mis bij een voorzet van Milsbeek, maar Jari Lukassen bracht vervolgens redding. In de laatste minuut nog even gevaar voor het Milsbeekse doelgebied, maar noch Mark Tielemans, noch Tijn Cuppen wisten de bal te bereiken.


OLYMPIA '18 MAATJE TE GROOT VOOR SES: 2-4

(22 april 2012)

Olympia '18 was in het degradatietreffen tegen SES een maatje te groot. De hardwerkende Langenboomse ploeg had geen antwoord op het goede combinatiespel van de Boxmeerse gasten. In de negende minuut wist Jaap van de Vorle een Boxmeerse treffer te voorkomen door de bal met een omhaal uit het eigen doel te werken, maar in de 22e minuut was het raak voor Boxmeer. De hoekschop van Tom Strik vloog tot ontzetting van de Langenboomse supporters over doelman Van Katwijk in de uiterste hoek. Een week eerder flikte Montagnards ook al datzelfde kunstje: 0-1.SES herpakte zich na deze treffer redelijk goed en In de 27e minuut was Gijs Bens erg dicht bij de gelijkmaker. Doelman Stefan Vervoort kreeg er nog net de vingertoppen tegenaan. In de 26e minuut legde Tim Cuppen de bal uit een vrije trap op het hoofd van Don Straatman, die rakelings naast kopte. Aan de andere kant bleef ook Olympia '18 gevaarlijk. Zo greep Jochen Wijdeven goed in, door de bal van de doorgebroken Douwe Zwaan af te nemen. In de 44e minuut viel de 0-2. En opnieuw stond een hoekschop van Tom Strik hier aan de basis. Doelman Rensco van Katwijk werkte de bal onvoldoende weg, waardoor Koen Cornelissen in balbezit kwam en passte op Douwe Zwaan. In de draai joeg hij de bal in de kruising: 0-2.SES kwam pal na rust op 1-2. Een hoekschop van Don Straatman werd door Gijs Meulepas met het hoofd in het doel gewerkt: 1-2. Olympia '18 liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef SES voetballend de baas. Maar het onvermoeibare SES zorgde ondertussen ook enkele keren voor gevaar. Toch had Olympia '18 op 1-3 moeten komen. Rensco van Katwijk ging nadrukkelijk de fout in en Tom Strik leek optimaal te profiteren, maar de bal kaatste via de binnenkant van de paal uit het Langenboomse doel.Volkomen onverwacht kwam SES in de 73e minuut langszij. Peter Janssen vond Tijn Cuppen, die de bal bij de tweede paal in het doel kopte: 2-2. Tot ontzetting van het Langenboomse publiek liet de SES defensie zich hierna lelijk kennen. Olympia'18 sneed met een prima combinatie door de Langenboomse defensie en met een mooi lobje liet Ferry Deckers doelman Rensco van Katwijk kansloos: 2-3.SES was hierna dermate aangeslagen dat het niet meer bij machte was de ruggen te krommen. In de allerlaatste minuut werd het zelfs 2-4. Tim Cuppen legde de doorgebroken Tom Strik neer en mocht blij zijn met slechts 'geel'. Vanaf 11 meter bepaalde Bas Eising de eindstand op 2-4.Met de wedstrijden tegen Milsbeek en MVC voor de boeg lijkt SES vooral afhankelijk te zijn van het verlies van de naaste concurreten Juliana en Handel.


SES IN BLESSURETIJD NAAST MONTAGNARDS: 3-3

(15 april 2012)

Waarom de spelers van Montagnards gingen provoceren is niet bekend, maar het is duidelijk dat de ploeg uit Bergen de sportiviteitsprijs niet gaat halen. Door kermend ter aarde te storten bij een overtreding van SES smeerden de spelers de Langenbomers een aantal gele kaarten aan de broek.Dat zette kwaad bloed bij de SES-ers die er vervolgens nog een schepje bovenop ging doen met uiteindelijk de gelijkmaker in de 5e minuut van blessuretijd als beloning: 3-3.De wedstrijd begon spectaculair. In de vijfde minuut krulde Bart van Mil voor Montagnards de bal uit een hoekschop rechtstreeks in het Langenboomse doel: 1-0. Vier minuten later een prima pass van Gijs Meulepas op Gijs Bens, die prima afrondde: 1-1.Maar in de dertiende minuut stond Montagnards weer op voorsprong. Het zag er achterin van SES niet goed uit, waardoor Dick Kleven tussen vier verdedigers in verwoestend kon uithalen: 2-1.In de 18e minuut kwam SES weer langszij. De deze middag onvermoeibare Guus van de Aa haalde uit, maar de bal werd uit de doelmond gewerkt. Daarbij viel de bal voor de voeten van Gijs Bens, die prima uithaalde en doelman Bas van der Wouw kansloos liet: 2-2. Maar nog geen minuut later ging het achterin bij SES in het centrum weer helemaal mis. Een pass op de links vrijstaande Dex van de Lest betekende de 3-2. Van de Lest liet SES doelman Rensco van Katwijk kansloos.In de 26e minuut behoedde van Katwijk, na een langdurige blessure weer in de basis, zijn ploeg voor een grotere achterstand door een inzet van Bart van Mil uit de kruising te ranselen.Gijs Bens was aan de andere kant dicht bij de 3-3. Jaap van de Vorle lanceerde Bens, wiens lobje net over het vijandelijke doel verdween.In de 34e minuut kwam SES goed weg. De bal plofte, uit een vrije trap van Bart van Mil, voor de voeten van Ties Keiren, die van dichtbij over de bal schoot.In de tweede helft had SES al binnen één minuut een mogelijkheid. Een voorzet van Peter Janssen werd door Tijn Kuppen rakelings over de kruising gekopt.Twee minuten later verscheen Dex van de Lest alleen voor Rensco van Katwijk, die prima zijn doel uitkwam en erger voorkwam.Hierna stopten de voetballers van Montagnards met verzorgd voetballen. Het enige wat telde was vertragen en veel theater maken. Terwijl zij op die manier SES aan aantal gele kaarten had aangenaaid bereikten ze het tegenovergestelde. SES ging er nog eens extra tegenaan. En uiteindelijk kreeg de ploeg loon naar werken in de vijfde minuut van de blessuretijd, die de scheidsrechter er dankzij het tijdrekken van de Bergenaren had bijgeteld. Gijs Bens had een prima actie op links in huis en vond Gijs Meulepas. Die speelde de Montagnards defensie uit en scoorde opvallend beheerst: 3-3. Montagnards-invaller Dominque Pecasse mocht hierna van geluk spreken dat de scheidsrechter niet zag dat de gefrustreerde Pecasse SES-er Peter Janssen een klap verkocht.


HAPSE BOYS IN SLOTFASE VOORBIJ SES: 2-4

(1 april 2012)

Volkomen onnodig heeft SES thuis tegen Hapse Boys drie punten gemorst.Vooral in de eerste helft speelde de ploeg van Claus Foederer de tegenstander compleet zoek. In de derde minuut leken de geel-zwarten al op voorsprong te komen. Op rechts speelde Tijn Cuppen zijn tegenstander uit en passte breed op Gijs Bens. Diens hakballetje werd door Gijs Meulepas direct op de pantoffel genomen en de bal verdween millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Vier minuten later passte Gijs Meulepas prima diep op Gijs Bens, maar diens inzet miste kracht. Weer drie minuten later kwam Gijs Bens centimeters tekort om een pass van Tijn Cuppen in een doelpunt om te zetten. Amper één minuut later blokkeert Tijn Cuppen bij een uittrap van doelman Giesbers, maar geeft zoveel effect mee aan de bal dat Bens hem niet koppend in het lege doel kan werken. In de 19e minuut passt Jari Lukassen de bal goed op Gijs Bens, maar diens voorzet wordt door Giesbers uit de lucht geplukt, voordat Tijn Cuppen er bij kan komen. In de 23e minuut dan eindelijk die verdiende treffer. Gijs Meulepas onderschept de bal bij het uitverdedigen van Hapse Boys en vindt Gijs Bens. Die speelt op snelheid zijn tegenstander uit en legt voor op Gijs Meulepas die prima binnentikt: 1-0. De SES aanhang ging er eens goed voor staan, want een grote overwinning hing in de lucht. Maar in plaats van een tweede SES doelpunt kwam Hapse Boys in de 38e minuut op 1-1. Eerst gaf SES volkomen onnodig een hoekschop weg en vervolgens zag de defensie er niet goed uit bij die corner. Bij de tweede paal wordt de bal op doel gewerkt en via de voeten van Jari Lukassen verdwijnt de bal in de touwen. Vier minuten later een groot misverstand bij SES achterin en de bal ploft zomaar voor de voeten van Twan Smets, die met dit buitenkansje wel raad weet: 1-2. Op slag van rust gaat Gijs Bens alleen op doelman Giesbers af, maar hij mikt de bal over het doel. Twee minuten later een vrije trap van Jochen Wijdeven op het hoofd van Tim Cuppen, die echter in de handen van de keeper kopt.De tweede helft was SES onherkenbaar. De aanvallen liepen niet meer en de thuisclub moest het hebben van momenten. En zo'n moment brak aan in de 60e minuut. Gijs Bens brak onverwacht door de Hapse linies en werd binnen de lijnen neergelegd. De terecht toegekende strafschop werd door Gijs Meulepas onberispelijk ingeschoten: 2-2.Vijf minuten later een uitstekende actie van Guus van de Aa, die prima passt op Gijs Bens. Zijn voorzet was op maat, maar Tim Cuppen kreeg zijn voet er niet tegenaan. De zo gekoesterde 3-2 bleef zodoende uit. In de 72e minuut probeert Tim Cuppen het van afstand, maar ditmaal ranselt doelman Giesbers de bal uit de hoek. Intussen gaat SES steeds slechter spelen en neemt Hapse Boys het initiatief over. Aanvankelijk zonder succes, maar in de 88e en 89e minuut profiteren Joost van de Groes en Sjef Boekestijn van slordig verdedigingswerk van SES. Daaraan vooraf ging trouwens slecht voetbal op het Langenboomse middenveld, dat geen bal meer wist te veroveren op de Hapse ploeg. En zo ging SES met 2-4 onderuit in een wedstrijd die het voor rust allang in haar voordeel had moeten beslissen.


SES KOESTERT PUNT IN VENHORST: 2-2

(25 maart 2012)

De start van SES was in Venhorst fenomenaal. Aanvallend werd er uitstekend gecombineerd en Venhorst wist achterin niet waar ze het moest zoeken. In de tiende minuut een kans voor Peter Janssen, wiens schot geblokkeerd werd. In de 17e minuut een prima voorzet van Gijs Bens, die door Tijn Cuppen net voorlangs het doel geschoten werd. In de 22e minuut kwam SES op voorsprong. Tim Cuppen lanceerde Gijs Bens met een prima pass. Bens zag doelman Dirk van de Rijt te ver voor zijn doel staan en lobde uitstekend binnen: 0-1. Twee minuten later was het 0-2. Opnieuw was het Tim Cuppen die aan de basis stond. Zijn vrije trap kwam bij de tweede paal voor de voeten van de inglijdende Gijs Meulepas, die van dichtbij niet faalde: 0-2. In de 25e minuut zorgde de scheidsrechter min of meer voor de kanteling van het duel. Een handsbal van Jari Lukassen werd door hem, tot verbazing van Venhorst en verbijstering van SES, omgetoverd in een opzettelijke handsbal en zodoende een strafschop. Tom van de Boogaard liet zich dit kadootje niet ontglippen: 1-2.In het verdere verloop van de wedstrijd liet SES zich te veel afleiden door de arbiter en zakte terug. In de 44e minuut vond Dirk Bevers van Venhorst Thijs van Sleeuwen, die de bal rakelings voorlangs schoot.In de tweede helft nam Venhorst het initiatief over en in de 48e minuut verscheen Jeroen Emonds alleen voor doelman Raoul van Dongen, die prima pareerde. Aan de andere kant werd zo goed als elke aanval van SES afgefloten door de scheidsrechter, waar toch wel wat vraagtekens bij gezet mochten worden. In de 65e minuut viel de langverwachte gelijkmaker alsnog. Thijs van Sleeuwen werd goed vrijgespeeld en hij omspeelde doelman Van Dongen: 2-2. Venhorst rook dat er meer in zat en tot tweemaal toe verscheen een speler alleen voor keeper Van Dongen, die tot tweemaal toe schitterend redding bracht. Tot opluchting van SES floot de scheidsrechter een halve minuut voor tijd af, waar een blessuretijd van vijf minuten vanwege blessurebehandelingen niet eens vreemd was geweest.


DAW COUNTERT NAAR ZEGE: 0-2

(18 maart 012)

Met Gijs Bens geblesseerd langs de kant ontbeerde SES in de wedstrijd tegen koploper DAW inventiviteit voorin. Toch was de ploeg van Claus Foederer aanvankelijk de bovenliggende partij. In de negende minuut een fraaie combinatie tussen Tijn Cuppen en Tim Cuppen, maar de voorzet werd door niemand opgepikt. Twee minuten later leek SES op voorsprong te komen. Gijs Meulepas sneed de bal de diepte in, precies voor de voeten van Peter Janssen. Een DAW verdediger wist de bal nog wel te beroeren, maar Janssen kwam in scoringspositie. Hij durfde echter niet met links uit te halen, waarna de aanval in schoonheid stierf. DAW stoorde SES goed in de opbouw, maar stond voorin ook niet op scherp. Zo leek Brian Peters in de 19e minuut te gaan scoren, maar werd hij door doelman Raoul van Dongen goed naar buiten gedreven, waarna een schot in het zijnet resteerde. DAW kwam in de 23e minuut ietwat gelukkig op voorsprong. Een van de vele lange ballen van de koploper belandde op het hoofd van Knipping. Een misverstand tussen doelman Van Dongen en zijn defensie was er debet aan dat het doel verlaten was: 0-1. Hierna zakte SES duidelijk terug en had DAW de wedstrijd kunnen beslissen. Maar achtereenvolgende schoten van Dirk van de Hoogen en Appelhof werden prachtig gepareerd door doelman Raoul van Dongen. In de 41e minuut een uitstekende aanval van SES. Peter Janssen vond Tijn Cuppen die doorkopte op Gijs Meulepas. De bal was iets te scherp en ging over de zijlijn. In de laatste minuut voor rust een prima combinatie tussen alweer Tim en Tijn Cuppen, maar ditmaal werd de voorzet door doelman Heurkens onderschept. In de tweede helft was het spelpeil een stuk lager dan voor rust. Tim Cuppen kreeg als eerste een kans, maar zijn inzet was recht in de handen van de Schaijkse sluitpost. Terwijl SES op jacht ging naar de gelijkmaker was het DAW dat de voorsprong verdubbelde. Brian Peters vond Knipping, die stuitte op Raoul van Dongen en niet zonder geluk stuiterde de bal voor het hoofd van de vallende Peters, die vervolgens simpel kon binnenkoppen: 0-2. SES had op 1-2 moeten komen, maar Gijs Meulepas mikte de bal van dichtbij over het doel. In de slotfase counterde DAW nog een keer goed, maar de inzet van Van de Ven werd door Raoul van Dongen onschadelijk gemaakt.


SES KOMT GOED WEG IN HANDEL: 0-1

(11 maart 2012)

In een matige wedstrijd, met fouten over en weer, heeft SES de punten mee naar huis kunnen nemen, daar waar Handel op z’n zachts gezegd wel een punt verdiende. Op een slechte grasmat kon SES lange tijd geen vuist maken. De combinaties liepen slecht en men wist voorin nauwelijks goede kansen te creëren. Maar ook de in de onderste regionen bungelende Handel wist weinig goeds op de mat teleggen. Tekenend voor de hele wedstrijd was de 5e minuut. Een matige inspeelpass van de verder goed keepende van Dongen werd onderschept door spits de Waard, maar deze was te gehaast en mikte de bal naast. SES wist na het eerste kwartier het eerste kansje te creëren. Een voorzet van Tijn Verstegen werd door de keeper onderschept, maar deze wist de bal in twee keer klemvast te houden, nog net voordat Gijs Bens erbij kon komen. Drie minuten later verdween een kopbal van Handel-spits Bexkens ruim over het doel van van Dongen. Pech voor SES was er een aantal minuten later, waar Gijs Bens het veld moest ruimen door een spierblessure. A-speler Jari Lukassen was zijn vervanger. Deze zou later uitgroeien tot één van de meest waardevolle spelers van het veld vanmiddag. In de 29e minuut zette Gijs Meulepas na een solo spits van Katwijk vrij voor de keeper, maar de grensrechter zag er buitenspel in. SES wist de bal niet tot weinig in de ploeg te houden deze periode en zag Handel meer en meer komen, maar ook zij wisten niet om te gaan met het vele balbezit. Toch had SES op voorsprong moeten komen. In de 33e minuut werd een schot van van Katwijk geblokt. De spits kreeg hem echter terug in de voeten en legde de bal panklaar voor Gijs Meulepas. Alleen vergat hij een hoek te kiezen waardoor deze een prooi was voor doelman Manders. Aan de overkant wist keeper van Dongen met een uiterste reflex een scrimmage voor de goal te beëindigen, daar waar anders zeer waarschijnlijk de thuisploeg op voorsprong was gekomen.Na de thee werd het spel er niet beter op, maar de spanning vergoedde veel. Nog steeds wisten beide teams de bal niet in de ploeg te houden. SES was intussen wel op voorsprong gekomen. Tim Cuppen zette Tijn Verstegen in de 47e minuut met een prachtig steekballetje vrij voor keeper Manders. Hij wachtte in eerste instantie erg lang, maar met een fabuleus lobje verschalkte hij de Handelse doelman en verdween de bal in de verre hoek: 0-1. SES raakte na de goal steeds meer in de verdrukking. Handel had op gelijke hoogte kunnen en misschien wel moeten komen toen spits Bexkens de vrije doortocht kreeg. Hij wist van Dongen te passeren, maar gelukkig trof zijn inzet de onderkant van de lat. Nadien kregen de 150 toeschouwers vooral werkvoetbal te zien, met weinig kansen en veel foute inspeelpasses. Tot de 72e minuut. Een corner van Handel werd omgezet in een perfecte counter voor de Langenbomers. Peter Jansen stak het veld over. Deze vond de ingevallen Tielemans, die perfect breed gaf op de inkomende Meulepas. Vrij voor de keeper koos hij wederom geen hoek, waardoor de bal de voeten van Manders vond. Ook de rebound leverde niks op. In de laatste 10 minuten gooide Handel alle schroom van zich af, nam risico’s en wist een aantal goede kansen om zeep te helpen. De beste was voor invaller Bus, maar hij wist 7 meter voor de Langenboomse goal een voorzet ruim over te schieten. Zodoende nam SES de zwaarbevochten punten mee naar huis en kan het voorlopig afscheid nemen van de degradatieplaatsen.In een matige wedstrijd, met fouten over en weer, heeft SES de punten mee naar huis kunnen nemen, daar waar Handel op z’n zachts gezegd wel een punt verdiende. Op een slechte grasmat kon SES lange tijd geen vuist maken. De combinaties liepen slecht en men wist voorin nauwelijks goede kansen te creëren. Maar ook de in de onderste regionen bungelende Handel wist weinig goeds op de mat teleggen. Tekenend voor de hele wedstrijd was de 5e minuut. Een matige inspeelpass van de verder goed keepende van Dongen werd onderschept door spits de Waard, maar deze was te gehaast en mikte de bal naast. SES wist na het eerste kwartier het eerste kansje te creëren. Een voorzet van Tijn Cuppen werd door de keeper onderschept, maar deze wist de bal in twee keer klemvast te houden, nog net voordat Gijs Bens erbij kon komen. Drie minuten later verdween een kopbal van Handel-spits Bexkens ruim over het doel van van Dongen. Pech voor SES was er een aantal minuten later, waar Gijs Bens het veld moest ruimen door een spierblessure. A-speler Jari Lukassen was zijn vervanger. Deze zou later uitgroeien tot één van de meest waardevolle spelers van het veld vanmiddag. In de 29e minuut zette Gijs Meulepas na een solo spits van Katwijk vrij voor de keeper, maar de grensrechter zag er buitenspel in. SES wist de bal niet tot weinig in de ploeg te houden deze periode en zag Handel meer en meer komen, maar ook zij wisten niet om te gaan met het vele balbezit. Toch had SES op voorsprong moeten komen. In de 33e minuut werd een schot van van Katwijk geblokt. De spits kreeg hem echter terug in de voeten en legde de bal panklaar voor Gijs Meulepas. Alleen vergat hij een hoek te kiezen waardoor deze een prooi was voor doelman Manders. Aan de overkant wist keeper van Dongen met een uiterste reflex een scrimmage voor de goal te beëindigen, daar waar anders zeer waarschijnlijk de thuisploeg op voorsprong was gekomen. Na de thee werd het spel er niet beter op, maar de spanning vergoedde veel. Nog steeds wisten beide teams de bal niet in de ploeg te houden. SES was intussen wel op voorsprong gekomen. Tim Cuppen zette Tijn Cuppen in de 47e minuut met een prachtig steekballetje vrij voor keeper Manders. Hij wachtte in eerste instantie erg lang, maar met een fabuleus lobje verschalkte hij de Handelse doelman en verdween de bal in de verre hoek: 0-1. SES raakte na de goal steeds meer in de verdrukking. Handel had op gelijke hoogte kunnen en misschien wel moeten komen toen spits Bexkens de vrije doortocht kreeg. Hij wist van Dongen te passeren, maar gelukkig trof zijn inzet de onderkant van de lat. Nadien kregen de 150 toeschouwers vooral werkvoetbal te zien, met weinig kansen en veel foute inspeelpasses. Tot de 72e minuut. Een corner van Handel werd omgezet in een perfecte counter voor de Langenbomers. Peter Jansen stak het veld over. Deze vond de ingevallen Tielemans, die perfect breed gaf op de inkomende Meulepas. Vrij voor de keeper koos hij wederom geen hoek, waardoor de bal de voeten van Manders vond. Ook de rebound leverde niks op. In de laatste 10 minuten gooide Handel alle schroom van zich af, nam risico’s en wist een aantal goede kansen om zeep te helpen. De beste was voor invaller Bus, maar hij wist 7 meter voor de Langenboomse goal een voorzet ruim over te schieten. Zodoende nam SES de zwaarbevochten punten mee naar huis en kan het voorlopig afscheid nemen van de degradatieplaatsen.


SES HOUDT VIANEN OP GELIJKSPEL: 1-1

(4 maart 2012)

De wedstrijd SES - Vianen Vooruit kende een ongelooflijke start. Vanaf de aftrap gaf Vianen haar visitekaartje af met een flitsende aanval. De bal kwam op de rand 16-meter voor de voeten van Walter Bulkens, die hem meteen in de kruising joeg: 0-1. Nauwelijks was Vianen bekomen van de vreugde of SES had de gelijkmaker in de touwen. Gijs Bens brak door en werd binnen de lijnen neergelegd door doelman Tom Hopman. Die mocht blij zijn dat scheidsrechter van de Hurk uit Asten hem geen rode kaart voorschotelde. De toegekende strafschop werd uitstekend benut door Gijs Meulepas: 1-1.In de elfde minuut was het woord weer aan Vianen. Walter Bulkens vond Mark Daamen, die doelman Raoul van Dongen redding zag brengen. SES zette in de 18e minuut een mooie aanval op, waabij Tijn Cuppen speelde op Gijs Bens, die op zijn beurt Peter Janssen vond. Diens kopbal ging naast. Gijs Bens leek in de 26e minuut vrij baan te krijgen richting het doel van de gasten, maar een verdediger kreeg de voet ertussen. Een vrije trap van Gijs Bens werd uit het doel geranseld in de 27e minuut. Bij Vianen Vooruit eiste Zep Megens een hoofdrol op. Hij kan de eerste klas van de theaterschool overslaan, zo mooi waren zijn uitvoeringen van de Stervende Zwaan deze middag. Intussen kreeg SES het wel steeds moeilijker en in de 40e minuut verscheen Mark Daamen alleen voor doelman Raoul van Dongen. Hij speelde Van Dongen ogenschijnlijk uit, maar de jeugdige SES sluitpost graaide de bal van de voeten van Daamen.Vier minuten later een prima vrije trap van Wout van de Wiel, die door Van Dongen uit de kruising gewerkt werd.De mooiste kans voor SES kwam nota bene van Vianen Vooruit verdediger Nick Aben. Hij gleed de bal millimeters langs zijn eigen doel.In de tweede helft had Vianen Vooruit duidelijk het overwicht. SES speelde nog amper kansen uit en het was dat het vizier van Mark Daamen deze middag niet op scherp stond, anders had SES de 1-1 stand niet kunnen koesteren.In de 72e minuut leek de wedstrijd te kunnen kantelen, toen Vianees Nick Aben zijn tweede gele kaart mocht ontvangen en het veld moest verlaten met rood. Trainer Claus Foederer gooide er nog een extra aanvaller tegenaan (Glenn van Katwijk) en had met die tactiek bijna succes. In de 83e minuut kopte hij op de lat.In blessuretijd was Mark Daamen er weer dicht bij, maar uit een pass van Patrick Wolfs schoof hij de bal naast het SES doel, via de handen van doelman Raoul van Dongen, die deze middag een dikke voldoende haalde.


HBV KOMT TEKORT IN LANGENBOOM: 4-1

(11 december 2011)

Vijf benauwde minuten kende de wedstrijd SES-HBV voor de Langenboomse hoofdmacht: de eerste vijf. In de openingsfase was de ploeg van trainer Claus Foederer duidelijk nog niet wakker, want al in de tweede minuut verscheen teun Cuppen alleen voor doelman Raoul van Dongen. En Van Dongen groeit met de week. Ditmaal dreef hij Cuppen naar buiten, waardoor de bal uiteindelijk over de achterlijn liep. Drie minuten later gaf Jimmy van den Elzen goed voor op Teun Cuppen, maar diens schuiver ging voorlangs. Daarna was het woord aan SES. Gijs Bens kreeg op rechts de bal, speelde zijn tegenstander uit en legde voor op Tijn Cuppen. Die zag doelman Remy Claassen goed redding brengen. In de tiende minuut een fraaie voorzet van Peter Janssen, die even fraai werd ingekopt door Jilt van Schayik, maar opnieuw redde Remy Claassen. SES bleef drukken en had één minuut later de eerste treffer binnen. Peter Janssen vond Tijn Cuppen, die met een mooie schuiver in de uiterste hoek Claassen het nakijken gaf: 1-0. HBV probeerde de bakens te verzetten, maar strandde in de twaalfde minuut op de onverzettelijke Jaap van de Vorle, die met een prima sliding voorkwam dat Jeroen Bardoel kon scoren. Dat deed Tijn Cuppen beter. Opnieuw op aangeven van Peter Janssen ontving Cuppen de bal en zijn uithaal was verwoestend. De bal verdween onhoudbaar in de kruising: 2-0.Mark van der Linden greep even later goed in bij een actie van Teun Cuppen.In de twintigste minuut een nieuwe doorbraak van HBV. Jan van Kuppeveld redde met een sliding, maar de goed leidende scheidsrechter Romeijn zag in deze aktie een strafschop. Bart Derks faalde niet vanaf elf meter: 2-1.De SES supporters hielden hun adem in, maar onnodig. Zo brak Tijn Cuppen in de 33e minuut door op links, maar werd met een sliding goed gestoord.In de 35e minuut vergrootte SES de voorsprong. Met een wonderschone beweging zette Jari Lukassen Peter Janssen vrij voor doelman Remy Claassen. In eerste instantie redde Claassen nog, maar op de rebound van Peter Janssen was hij kansloos: 3-1.Een fraaie vrije trap van Gijs Bens ging via de buitenkant paal in het zijnet.In de tweede helft kwam HBV nauwelijks nog aan goed voetbal toe. De SES verdediging had er elke keer een hoofd of voet tussen. Aan de andere kant zag Guus van de Aa zijn poeier vanaf zestien meter uit de hoek geranseld worden door HBV doelman Claassen.In de 78e minuut zette Jilt van Schayik met een lepe pass Gijs Bens vrij voor doelman Claassen. Bens omspeelde de Beerse doelman, die Bens vervolgens neerlegde. Remy Claassen mocht vervolgens in de handjes knijpen dat scheidsrechter Romeijn een rode kaart op zak hield. Gijs Bens benutte de strafschop feilloos: 4-1. Tijn Cuppen had zijn uitstekende wedstrijd nog kunnen bekronen met een doelpunt, maar zijn fraaie lob ging rakelings langs de kruising. De 4-0 nederlaag in Beers was gerevancheerd.


SES HOUDT STAND IN MILL: 2-2

(4 december 2011)

SES trainer Claus Foederer had weer de nodige problemen om een representatief eerste elftal op de been te brengen. Deze wedstrijd kregen Jari Lukassen en Don Straatman een basisplaats. Ook Gert Jan van der Horst was weer opgetrommeld om de hoofdmacht te versterken. En het moet gezegd; SES deed het in Mill uitstekend. Vooral verdedigend stond de ploeg goed.Binnen enkele minuten kwam SES op voorsprong. Met dank aan Juliana verdediger Geert Janssen, die zijn terugspeelbal op de doelman zag uitmonden in een treffer: 0-1.Een snelle treffer, dat is dit seizoen bekend, zegt nog niets bij SES. In Boxmeer en Haps gebeurde dat ook, met beide keren uiteindelijk verlies als resultaat. De wedstrijd ging vervolgens redelijk tegen elkaar op zonder veel doelrijpe kansen. Maar in de 25e minuut vergrootte SES haar voorsprong. Een prima aanval door het centrum werd even fraai door Gijs Bens afgerond: 0-2.Juliana voelde echter dat er meer in zat en na 35 minuten was de aansluitende trede. trefffer een feit. Tom van den Heuvel ging goed de zestien in en liet doelman Raoul van Dongen met een strak schot kansloos: 1-2.De gelijkmaker leek in de 40e minuut te vallen. Doelman Raoul van Dongen maakte een keihard schot schitterend met het lichaam onschadelijk en bij de terugspringende bal claimde Juliana een strafschop. De arbiter weigerde hierop in te gaan en de toegekende hoekschop leverde niets op.In de tweede helft hield SES aanvankelijk redelijk goed stand. Het spel van Juliana was beter verzorgd, maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Daarbij brachten paal en lat een keer redding. Aan de andere kant counterde SES bijna naar 1-3, maar het slotakkoord van een prima aanval was een schot rakelings voorlangs van Tijn Cuppen.SES kwam intussen steeds meer in de problemen en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Eerst wist opnieuw doelman Van Dongen handelend op te treden bij een scrimmage voor zijn doel en Ruud Relou kwam bij een diepe voorzet centimeters tekort om af te kunnen ronden. Maar die gelijkmaker viel toch. In de 81e minuut was het de zeer actieve Ruud Relou die Juliana langszij bracht. Juliana durfde hierna niet echt door te drukken en dat leverde SES in de counter weer een prima kans op. Maar ruim in blessuretijd voorkwam Berry van Krijl een doelpunt met een prima sliding.


SES KANSLOOS IN DE MORTEL

(Zondag 27 november 2011)

Het aantal blessures bij de hoofdmacht van SES begint zijn tol te eisen. Tegen de nummer twee van de ranglijst kwam SES simpelweg kwaliteit te kort om aanspraak op punten te maken. De openingstreffer van MVC viel in de achtste minuut. In eerste instantie wist SES doelman Raoul van Dongen de bal voor een aanstormende MVC-er met een sliding weg te schieten, maar de bal kwam precies voor de voeten van Arni van Zoggel, die er wel raad mee wist: 1-0. Twee minuten later redde Van Dongen uitstekend bij een inzet van Gijs van de Kam. Onverwacht kwam SES in de veertiende minuut langszij. Gijs Meulepas gaf een steekpass op Jilt van Schayik, die alleen voor doelman Joris van Gerwen niet faalde: 1-1. In het verdere verloop van de eerste helft was het initiatief voor MVC. Zo redde Raoul van Dongen goed op een afstandsschot van Stijn Rijkers, en mikte vervolgens Gijs van de Kam naast. Harm van de Vorle wilst in de negentiende minuut handelend op te treden door de bal uit de doelmond te koppen. Even later leek Van de Vorle op snelheid afgetroefd te worden door Arni van Zoggel, maar precies op tijd wist hij de inzet van Van Zoggel uit het doel te knallen. in de 28e minuut brak Bart Siebers door, maar was Raoul van Dongen op tijd uit zijn doel om erger te voorkomen. De 2-1 hing in de lucht en viel in de 31e minuut. Het schot van Ron Snijders zou een prooi zijn geworden van Raoul van Dongen, maar de bal werd ongelukkigerwijze van richting veranderd door een SES-been, waardoor Van Dongen op slag kansloos was: 2-1. Jilt van Schayik leek in de 34e minuut de gelijkmaker aan te tekenen, maar zijn lepe balletje ging rakelings over het Mortelse doel.Na rust besliste MVC de wedstrijd met twee zwakke momenten bij SES achterin. In de 49e minuut viel de 3-1 en in de 61e minuut de 4-1. De Langenboomse gasten waren na rust meer op de helft van MVC te vinden, maar het duurde tot de 62e minuut voordat er gevaar ontstond. Toen was het invaller Gijs Bens, die alleen doorging, maar net naast het doel mikte. SES had nog een paar speldeprikjes in petto, maar dat was bij lange na niet voldoende om de verdediging van MVC te verontrusten.


SES KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL: 1-1

(13 november 2011)

SES heeft, thuis tegen Milsbeek, de wanprestatie tegen Boxmeer een week eerder weggepoetst. Hard werkend en prima voetballend werd de nummer vijf van de ranglijst, Milsbeek, partij geboden. Voor 180 toeschouwers ging de strijd goed op en neer met als eerste wapenfeit een schot van Jaap van de Vorle uit een vrije trap voorlangs. Een vrije trap van Peter Janssen werd door Milsbeek doelman John Blauw niet klemvast gepakt, maar hij kwam met de schrik vrij. In de 25e minuut mikte jordy Wigman de bal, via doelman Raoul van Dongen, naast. Een fraaie combinatie tussen Tijn Cuppen en Gijs Meulepas werd door een Milsbeekse verdediger goed onderbroken. Een minuut later werd Tijn Cuppen voor buitenspel afgevlagd, toen hij in vrijstaande positie kwam. Het schot ging overigens net naast. Harm van de Vorle redde koppend bij een voorzet van Bram van Wanroy. In de 35e minuut juichte de SES aanhang al. Jaap van de Vorle vond Jilt van Schayik, die prima inschoot. Even prima tikte doelman Blaauw de bal uit zijn doel. In de rebound mikte Tijn Cuppen naast. In de 36e minuut kwam Milsbeek op voorsprong. Vanaf rechts werd de bal voorgelegd op Mendel Janssen, die van dichtbij doelman Van Dongen het nakijken gaf: 0-1. Vijf minuten voor de rust een hachelijke situatie voor het Milsbeek doel, waarbij de doelman een terugspeelbal van een verdediger klemvast pakte. Scheidsrechter Straatman was onverbiddelijk en kende een indirecte vrije trap toe binnen de zestien moeter. Jaap van de Vorle tikte de bal breed op Gijs Meulepas, die verwoestend uithaalde: 1-1. Trainer Willie Veenstra van Milsbeek was het duidelijk niet eens met deze beslissing van de arbiter. Wegens commentaar op de leiding kreeg hij een gele kaart. Toen hij vervolgens nog iets zei kreeg hij een tweede gele kaart en kon hij vertrekken.In de tweede helft was de eerste kans voor SES. Peter Janssen legde voor, maar Tijn Cuppen kopte recht op doelman Blaauw. Aan de andere kant wist SES keeper Raoul van Dongen een hard schot van Janssen met de vingertoppen over het doel te tikken.SES kwam weer goed voor de dag in de 57e minuut. Jochen Wijdeven passte diep op Gijn Cuppen, die via een verdediger niet verder kwam dan een hoekschop.In de 61e minuut mikte Mendel Janssen (van hem kwam het meeste gevaar) rakelings voorlangs.Maar ook SES liet van zich spreken. Hans Vervoort vond Jilt van Schayik, die zijn schot zag smoren in een woud van verdedigers. In de 78e minuut verscheen Mendel Janssen ineens vrij voor doelman Van Dongen, die schitterend pareerde. In de 84e minuut herhaalde Van Dongen dit kunststukje met opnieuw een redding. Het harde werken van SES eiste zijn tol en Milsbeek rook dat er meer in zat. In de counter had de thuisclub in de 85e minuut toch nog kunnen scoren, maar de inzet van Glenn van Katwijk ging net naast. In de blessuretijd dook invaller Boeba ineens vrij op voor Raoul van Dongen, die opnieuw wist te redden. Zodoende wist SES zwoegend een puntje aan dit duel over te houden.


OLYMPIA '18 MAAKT GEHAKT VAN SES: 6-1

(6 november 2011)

Flitsend was het begin van SES. In de tweede minuut het eerste wapenfeit. Martijn van Lith vond Gijs Meulepas en diens lobje belandde op het dak van het doel. Een minuut later probeert Tijn Cuppen het met een schot ineens, maar schiet ook over. In de zesde minuut komt SES op voorsprong. Op rechts ontdoet Gijs Bens zich op prima wijze van zijn tegenstander en legt voor op de volledig ongedekt staande Hans Vervoort, die alleen voor doelman Stefan Vervoort niet faalt: 0-1. Het publiek ging er eens goed voor zitten en in de 15e minuut was Jaap van de Vorle dicht bij de 0-2. Maar uit diens vrije trap tikte doelman Vervoort de bal over de lat. Langzaam maar zeker ontworstelde Olympia '18 zich onder de druk van SES uit met allereerst een afstandsschot van Peter van der Ligt in de handen van doelman Raoul van Dongen. Één minuut later een rare stuiterbal van Tom Strik, waarbij een misverstand bij SES achterin leidde tot het doelpunt. De bal verdween zonder nog beroerd te worden in het doel: 1-1. Weer twee minuten later een ongelooflijk grote verdedigingsfout bij SES. Tom Strik kreeg de bal door een Langenboomse verdediger in de voeten aangespeeld, hij ging goed door en legde voor op de vrijstaande Douwe Zwaan, die de bal in het doel rost: 2-1. In de 36e minuut stond Olympiaan Levi Meulensteen tussen drie SES verdedigers in. Geen enkele verdediger greep in, waardoor Meulensteen vrij baan kreeg richting de uit zijn doel komende Van Dongen. Het lobje van Meulensteen was op maat: 3-1. In de 41e minuut een speldeprikje van SES. Hans Vervoort legde voor en Jaap van de Vorle kopte naast. Nadat Raoul van Dongen in de blessuretijd voor rust een inzet van Meulensteen pareerde, werd Douwe Zwaan tegen. de vlakte gewerkt in de zestien meter. De toegekende strafschop werd benut door Levi Meulensteen: 4-1. In de tweede helft probeerde SES de bakens te verzetten en in de 48e minuut leek een lobje van Gijs Bens succesvol. Doelman Vervoort greep mis, maar er was geen SES-er in de buurt om de fout af te straffen. Aan de andere kant werd het echter wél 5-1. Een prima kopbal van Jesse Borst maakte Van Dongen kansloos. Voor SES was het Gijs Bens die enkele keren gevaar stichtte. In de 54e minuut zag hij zijn schot via het been van een verdediger naast gaan en in de 69e minuut legde hij prima voor op Hans Vervoort, die rakelings naast het doel mikte. Olympia '18 liet hierna zien hoe er gescoord moet worden. Niet zonder geluk (via keeper - lat - keeper) kopte Douwe Zwaan binnen: 6-1. Glenn van Katwijk werd nog een keer in stelling gebracht door Gijs Bens in de 78e minuut, maar doelman Vervoort bracht redding. Even later brak Glenn van Katwijk door op rechts, maar hij ging voor eigen succes waar twee SES-ers in de zestien meter vrij liepen. Van Katwijk schoot hoog over. Het was een beetje symbolisch voor SES deze middag.


SES GEEFT VOORSPRONG PRIJS IN SLOTFASE

(30 oktober 2011)

Met een beetje hulp van scheidsrechter Smits en een dosis opportunisme heeft Montagnards een zeker lijkende nederlaag om weten te zetten in een gelijkspel. SES trainer Claus Foederer had er vooraf zijn handen vol aan om een representatief elftal op de been te brengen. Maar liefst vijf basisspelers ontbraken door ziekte en blessures. Het gehavend team leverde een puike prestatie tegen Montagnards, maar moest toch puntverlies toestaan.De eerste kans was voor de gasten uit Bergen in de derde minuut. Een vrije trap van Bart van Mil werd goed uit het doel gewerkt door doelman Raoul van Dongen. SES had meteen het antwoord klaar. Gijs Meulepas ging goed door, maar trof het zijnet. Raoul van Dongen pakte een inzet van Dex van Lest in de 8e minuut en aan de andere kant mikte Glenn van Katwijk naast het doel, op aangeven van de met de week beter voetballende Tijn Cuppen.In de 31e minuut een duel om de bal in de zestien meter van SES. Montagnards claimde een strafschop, maar arbiter Smits zag in de duikeling geen overtreding. In de tegenaanval scoorde Tim Cuppen voor SES, maar omdat Smits net voor het schot floot voor een vrije trap in het voordeel van SES, werd het doelpunt niet toegekend. De verontschuldigingen van arbiter Smits volgden.In de tweede helft trok SES, voor zo'n 250 toeschouwers, de wedstrijd naar zich toe, maar moest beducht blijven op de counters van Montagnards.In de 47e minuut lanceerde Tijn Cuppen Tim Cuppen, wiens schot via een verdediger naast ging. Aan de andere kant kwam Rob Roosenboom net te laat om de bal binnen te schuiven bij een voorzet van rechts.Twee minuten later een schitterende reactie van SES goalie Raoul van Dongen op een schot van Rob Roosenboom. Het inbrengen van Gijs Bens gaf SES nog een extra impuls. Het eerste balcontact van Bens was meteen historisch. Van een meter of 25 afstand krulde hij de bal perfect in de kruising: 1-0. En SES ging door. Drie minuten later een uitstekende aanval over links. Tijn Cuppen vond Glenn van Katwijk, die zijn tegenstander omspeelde en ook doelman Bas van de Wouw het nakijken gaf: 2-0. Weer twee minuten later een hoekschop van Tim Cuppen, die door Harm van de Vorle rakelings over gekopt werd. Een tweede lobje van Gijs Bens leek de 3-0 op te leveren, maar doelman van de Wouw kreeg de vingertoppen er tegenaan. Intussen sloop er bij SES wat onzekerheid in de ploeg en het was maar goed dat doelman Van Dongen in een topvorm verkeerde, want tot driemaal toe ranselde hij een inzet uit zijn doel.Montagnards kreeg zijn doelpunt in de 85e minuut. Nadat eerder Gijs Bens onderuit gehaald werd in de zestien meter en scheidsrechter Smits niets had gezien, floot hij direct voor een strafschop, toen Ties Keiren neerging in het strafschopgebied. Van Roosendaal faalde niet vanaf elf meter: 2-1.Montagnards gooide alle schroom van zich af en SES wist de bal niet meer in de ploeg te houden. In de tweede minuut van blessuretijd kreeg Dex van de Lest alle vrijheid om uit te halen en hij deed dat ook voortreffelijk. Van Dongen was kansloos: 2-2. Twee kostbare punten gingen zodoende voor SES verloren en arbiter Smits had daar (helaas, want hij floot zeker niet partijdig) ook een groot aandeel aan.


ONFORTUINLIJK SES VERLIEST IN HAPS: 2-1

(Zondag 16 oktober 2011)

Al na veertig seconden stond SES op een 0-1 voorsprong in Haps. Gijs Bens werd bij een actie over links onderuit gehaald; hij nam zelf de vrije trap en via het hoofd van Mark Tielemans kaatste de bal voor de voeten van Glenn van Katwijk en die haalde vervolgens verwoestend uit: 0-1.Voor Hapse Boys het signaal om de aanval te zoeken en dat gebeurde vooral met lange halen naar voren. En niet zonder succes, want bij een aanval werd de bal door een SES verdediger voor de voeten van Sjef Boekestijn gekopt, en op diens lobje was doelman Raoul van Dongen kansloos: 1-1.SES trok hierna het initiatief naar zich toe. Amper één minuut later mikte Glenn van Katwijk de bal, uit een voorzet van Peter Janssen naast. In de twaalfde minuut paniek bij Hapse Boys, maar tot tweemaal toe werd een hoekschop van Gijs Bens bij de eerste paal onschadelijk gemaakt. Hapse Boys beperkte zich tot countervoetbal, maar zag in de 16e minuut Ruud Weerts vanaf 16 meter over schieten.In de 19e minuut brak Glenn van Katwijk door. Zijn tegenstander viel, maar scheidsrechter Weerts uit Overloon liet doorspelen. Tenminste, dat dacht iedereen. Maar hij bedacht zich en floot alsnog de scorende Glenn van Katwijk terug. Via Mark Tielemans probeerde SES het in de 24e minuut met een afstandsschot dat over ging. SES goalie Raoul van Dongen redde uitstekend in de 26e minuut, voordat de aanstormende Ruud Weerts kon scoren.Na een half uur een schitterende uitbraak van Gijs Bens en ook zijn voorzet op Mark Tielemans was op maat, maar doelman Koen Giesbers kreeg er de vingertoppen tegenaan, waardoor de bal achter Tielemans terecht kwam en de kans verloren ging. Glenn van Katwijk mikte in de 33e minuut van afstand over het doel.Gijs Bens leek bij een hoekschop de verdiende treffer te scoren, maar de paal bracht redding voor het fortuinlijke Hapse Boys. Tijn Cuppen bediende Mark Tielemans op slag van rust, maar in de vlucht schoot Tielemans over het doel.In de tweede helft moest SES alle zeilen bijzetten om het aandringende Hapse Boys van het scoren af te houden. Zo redde Harm van de Vorle uitstekend in de 47e minuut bij een voorzet van Twan Smits. In de vijftigste minuut leek Sjef Boekenstijn zijn tweede doelpunt aan te tekenen, maar via Raoul van Dongen en Gijs Meulepas werd de bal weggewerkt. SES leek op voorsprong te komen in de 57e minuut. Via Glenn van Katwijk kreeg Mark Tielemans vrij baan richting doelman Giesbers, die echter schitterend redding bracht. Peter Janssen schoot een minuut later, op aangeven van Mark Tielemans, voorlangs.In de 67e minuut kwam Hapse Boys op fortuinlijke wijze op voorsprong. Een zondagsschot van Joost van de Groes werd door Jaap van de Vorle van richting veranderd, waardoor doelman van Dongen kansloos was: 2-1. SES had nog langzij kunnen komen in de 69e minuut, waarbij Glenn van Katwijk alleen voor doelman Giesbers werd gezet, maar Giesbers kwam uitstekend zijn doel uit en voorkwam de tegentreffer. In de 71e minuut kopte Gijs Bens schitterend binnen, maar ook deze Langenboomse treffer werd afgekeurd (buitenspel). In het verdere verloop van de wedstrijd wist SES geen potten meer te breken, waardoor de (onverdiende) nederlaag een voldongen feit werd.


OFFDAY VERDEDIGING SES TEGEN VENHORST: 5-8

(Zondag 9 oktober 2011)

De 210 toeschouwers hebben zich tijdens de wedstrijd SES - Venhorst (5-8) geen moment verveeld. Wel verbaasd. En dan vooral over het gebrek aan kwaliteit bij de SES achterhoede. Al in de eerste minuut kreeg Venhorst vrij baan.Tom van de Boogaard zag zijn inzet nog door invaller doelman Raoul van Dongen gestopt worden, maar in de rebound mocht Thijs van Sleeuwen ongehinderd uithalen: 0-1.Amper één minuut later leidde geklungel achterin tot simpel balbezit van Dirk Bevers en van dichtbij kon hij even simpel binnentikken: 0-2. SES probeerde vervolgens met wat lange ballen de spitsen in positie te brengen, maar doelman Luc Peters wist met goed uitlopen erger te voorkomen. In de negentiende minuut een uitbraak voor Venhorst over rechts. Raoul van Dongen probeerde de voorzet te onderscheppen, maar kwam te laat. Vervolgens stond Thijs van Sleeuwen klaar om binnen te tikken: 0-3.Gelukkig voor SES ging het voorin beter dan achterin. Zo legde Martijn van Lith de bal voor op spits Glenn van Katwijk die perfect afrondde: 1-3. Maar twee minuten later ging het achterin weer falikant mis. Uit een hoekschop kopte Tom van de Boogaard over iedereen heen binnen: 1-4. Nog voor rust wist Glenn van Katwijk weer voor SES te scoren. De voorzet van Gijs Bens was precies op het hoofd van Van Katwijk: 2-4.
Drie minuten verder kopte Gijs Bens op aangeven van Peter Janssen stijlvol over het doel.Op slag van rust voorkwam doelman Raoul van Dongen, dat een blunder achterin weer zou leiden naar een tegentreffer, want hij wist de doorgebroken Tom Leenders van het socren af te houden met een perfecte reactie.De defensie van SES had weinig geleerd van de erbarmelijke start voor rust, want ook na rust lagen er binnen vijf minuten twee ballen in het doel. In de 48e minuut was Tom van de Boogaard zijn SES tegenstander te snel af en liet vervolgens Tom Leender afronden: 2-5.Amper een minuut verder een domme terugspeelbal, die door Thijs van Sleeuwen prima werd afgestraft: 2-6. Wie dacht dat SES bij de pakken neer ging zitten had het fout, want weer drie minuten later scoorde Gijs Bens met een fabuleus lobje de 3-6. Raoul van Dongen was de enige achterin die een voldoende haalde. Hij bevestigde zijn vorm nog maar een keer door de aanstormende Tom van de Boogaard van het scoren af te houden. Martijn van Lith toonde de malaise achterin in de 65e minuut overduidelijk aan, door de bal in eigen doel te werken, nadat eerst Raoul van Dongen nog redding gebracht had: 3-7.In de 72e minuut leidde een ongelukkig handsbal bij Venhorst achterin tot een strafschop voor SES. Gijs Meulepas mikte de bal beheerst binnen: 4-7. En toen Gijs Meulepas bij een aanval de bal uit de kluts opving en binnenschoot (5-7) had het zelfs nog spannend kunnen worden.Maar op snelheid werd de SES defensie weer eens uit elkaar gereten door Van de Boogaard: 5-8.Jilt van Schayik mikte de bal in de 80e minuut in de handen van de keeper en Guus van de Aa redde fraai koppend bij weer een gevaarlijke aanval van Venhorst. Peter Janssen leek verantwoordelijk te worden voor de 5-9, maar hij herstelde zijn fout uitstekend. Zodoende bleef het bij 5-8 en blijft SES in de middenmoot staan.


SES KAN DAW ÉÉN HELFT BIJBENEN

(Zondag 2 oktober 2011)

Voor ruim 300 toeschouwers ontspon zich aanvankelijk een uitstekende wedstrijd, waarin SES niet onder deed voor de koplopers uit Schaijk. Met een licht geblesseerde Gijs Bens langs de kant mocht Glenn van Katwijk als spits in de basis starten. Hij had deze start glans kunnen geven in de tweede minuut van de wedstrijd. Hij werd uitstekend aangespeeld op de rand van de zestien meter, maar durfde niet uit te halen, toen hij dat in tweede instantie wel deed, miste zijn inzet overtuiging. Vier minuten later brak Van Katwijk op rechts door. Zijn als voorzet bedoelde bal ging maar rakelings over de reeds gepasseerde Schaijkse doelman Fransen.Schaijk liet in deze goed op en neer gaande wedstrijd voor het eerst van zich horen in de negende mnuut. Van de Ven passte op de diepgaande Brian Peters, die de bal voorlangs schoot.In de veertiende minuut een uitstekende redding van SES goalie Rik Verstegen. Op links werd Rens Wijnakker vrijgespeeld, maar hij strandde tot tweemaal toe op Verstegen.Een schitterende Langenboomse aanval volgde in de 20e minuut. Op links een een/tweetje tussen Martijn van Lith en Jilt van Schayik, die uitmondde in een prima voorzet van Van Lith. Doelman Fransen kreeg er de vingertoppen tegenaan, anders had Van Katwijk de bal ongehinderd binnen kunnen tikken. Aan de andere kant kopte DAW enkele malen naast het doel en ook de inzet van Mike van Son ging ver naast. In de 37e minuut een hoge bal in de zestien meter van Peter Jansen. Glenn van Katwijk verloor het duel met de Schaijkse keeper.In de 41e minuut had Jilt van Schayik de openingstreffer moeten scoren. Vanaf rechts werd de bal door Glenn van Katwijk schitterend voorgezet, maar Van Schayik schoof de bal rakelings naast het doel. In de tegenaanval scoorde DAW. Een diepe bal bereikte Brian Peters en SES doelman Rik Verstegen kwam te laat bij de bal, waardoor Peter uiteindelijk simpel de 1-0 wist binnen te schieten. Een flinke knauw voor SES, dat zo goed partij had geboden.De tweede helft was amper twee minuten aan de gang of SES had de gelijkmaker kunnen scoren. Maar Gijs Meulepas mikte op aangeven van Glenn van Katwijk net naast.Nog éénmaal was SES gevaarlijk. Een vrije trap, toegekend wegens mekkeren van een Schaijkse speler, werd door Tim Cuppen goed binnen geschoten, maar doelman Fransen redde uitstekend. DAW sloeg weer toe in de zestigste minuut. Op links werd Mike van Son vrijgespeeld en hij rondde uitstekend af: 2-0. Na deze treffer verliet linkerverdediger Martijn van Lith het veld en kwam Gijs Bens in de ploeg. De wissel had niet het beoogde effect, want vanaf dat moment was het bij SES achterin prijsschieten. Dat had ook te maken met de blessure van SES doelman Rik Verstegen, die bij een kopbal van Knipping dermate ongelukkig werd geraakt dat hij eigenlijk niet meer verder kon.Hij deed dat wel en kon niet voorkomen dat het 3-0 werd middels Mike van Son.Invaller doelman Harm Cuppen mocht bij zijn eerste actie blij zijn dat hj geen rode kaart kreeg, maar wellicht dat arbiter Wim de Man dat teveel van het goede vond. Hij legde een doorgebroken speler neer, waarna de toegekende strafschop werd benut: 4-0. De eindstand werd in de 78e minuut op 5-0 bepaald door Van de Ven, maar had evengoed nog hoger kunnen uitvallen.SES gaf nog een paar speldeprikjes, maar kwam niet tot scoren.


SES PAKT GOED UIT TEGEN HANDEL: 4-0

(Zondag 25 september 2011)

Onder uitstekende leiding van arbiter Lange uit Vianen, die vooral de voordeelregel gedurende 90 minuten perfect toepaste, heeft SES uiteindelijk een forse overwinning in de wacht gesleept tegen hekkensluiter Handel.Van meet af was SES de betere ploeg, maar vooralsnog leverde het goede voetbal weinig doeltreffende kansen op. In de negende minuut kopte Jilt van Schayik naast uit een hoekschop van Peter Janssen en in de 17e minuut schoot Tijn Cuppen naast, via het been van een verdediger. Handel moest zich beperken tot counters en in de 21e minuut hun eerste schot op doel. De afstandspegel van Zemir Hadzevir werd prima onder de lat weggetikt door doelman Rik Verstegen.SES zakte even wat terug en kwam met de schrik vrij, toen een lustig combinerend Handel de bal bij de tweede paal in het zijnet joeg. In de 37e minuut speelde Gijs Bens zich uitstekend vrij en zwaar gehinderd klutste de bal via doelman en Bens in het Handelse doel: 1-0.In de 44e minuut lanceerde Martijn van Lith Gijs Meulepas, maar diens volley ging rakelings over. In de 46e minuut goed stoorwerk van Gijs Bens, waardoor Jilt van Schayik een scoringskans kreeg, maar opnieuw wist doelman Rob Manders de bal te keren.SES bleef een gelijkmaker bespaard, toen Rik Verstegen in de 47e minuut de bal via de lat uit zijn werkte.In de tweede helft had SES al meteen pech, toen een kopbal van Jilt van Schayik, uit een voorzet van Gijs Meulepas de paal trof. Nog meer pech had Gijs Bens in de 51e minuut. Hij profiteerde van een verdigingsfout, maar zag zijn bal via de binnenkant van de paal weer uit het doel kaatsen. SES ging onverdroten door en in de 57e minuut passte Tijn Cuppen op Gijs Bens en diens voorzet werd door Jilt van Schayik prima binnengekopt: 2-0.Even leek Handel op 2-1 te komen, maar de bal kaatste eerst via de onderkant van de lat terug in het veld, waarna het schot in de rebound met een katachtige reactie door Rik Verstegen uit het doel werd geranseld.In de 71e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Gijs Bens speelde zich weer uitstekend vrij en al vallend passte hij op de goed meegekomen Tijn Cuppen, die prima afrondde: 3-0.Twee invallers lieten in de slotfase nog van zich horen. Glenn van Katwijk gaf vanaf links de bal voor en Joost Cuppen knalde in de rebound via de keeper de bal weer voor de voeten van Van Katwijk, die vervolgens min of meer zijn eigen voorzet mocht omzetten in een doelpunt: 4-0.Een compliment is ook op zijn plaats voor de achterhoede, die ondanks de afwezigheid van Tim Cuppen de hele wedstrijd solide was. SES PAKT PUNT IN VIANEN: 1-1(Zondag 18 september 2011)Zonder de licht geblesseerde Gijs Bens in de basis leek SES tegen mede-koploper Vianen Vooruit een moeilijk middagje tegemoet te treden. Maar niets was minder waar. SES voetbalde vooral voor rust uitstekend en de openingstreffer in de 17e minuut was dik verdiend. Een vrije trap van Jaap van de Vorle werd niet klemvast gepareerd door doelman Tom Hopman en de terugspringende bal was een prooi voor de uitstekend opgestelde Jilt van Schayik: 0-1.Tien minuten later passte Gijs Meulepas uitstekend op Van Schayik en het was doelman Hopman die ten koste van een hoekschop redde. Vijf minuten later pikte de prima voetballende Tijn Cuppen de bal op en ging alleen op doel. Opnieuw was het Hopman die erger voorkwam. Het eerste wapenfeit van Vianen Vooruit ontstond in de 35e minuut. Een voorzet van rechts werd door Niels Aben direct op de pantoffel genomen, maar Rik Verstegen hield zijn doel schoon. Twee minuten later probeerde Patrick Wolfs de voorzet van Mark Daamen met een hakje in het Langenboomse doel te prikken, maar hij miste de bal. Op slag van rust werd een doelpunt van SES (prima kopbal van Hans Vervoort) op aanwijzing van de Vianese assistent afgekeurd door scheidsrechter Hennevelt.De tweede helft kwam Vianen Vooruit agressiever voor de dag. Zo moest SES goalie Rik Verstegen alle zeilen bijzetten om een afstandsschot in tweede instantie onschadelijk te maken.Tijn Cuppen leek in de 55e minuut SES op 0-2 te brengen. Hij leek de bal onder doelman Hopman in de touwen te schuiven, maar Hopman kreeg er nog net de vingertoppen tegenaan. In de 65e minuut kwam Gijs Bens in de ploeg en zijn eerste actie was meteen om door een ringetje te halen. Jammer genoeg stierf de actie in schoonheid. Aan de andere kant zag Rik Willemsen zijn omhaal tegen de onderkant van de lat komen. SES kreeg meer vrijheid voorin, maar profiteerde daar niet van. Vianen gooide er nog een schepje bovenop en SES kreeg het steeds benauwder. In de 80e minuut krulde een inzet van Vianen bijna in de kruising, maar de bal ging niet achter de doellijn. Martijn van Lith redde, bijna ten koste van een blessure, door de bal van de doellijn te schieten.Toch viel de gelijkmaker voor Vianen Vooruit één minuutje later. Na een hoekschop kopte SES de bal uit de zestien meter en daar stond invaller Zep Megens, diede bal, via een verdediger in de uiterste hoek schoot: 1-1. Gijs Bens had nog voor de 1-2 kunnen zorgen, maar zijn vrije trap ging via doelman Hopman en de lat over het doel. Zo bleef het bij 1-1.


SES KANSLOOS ONDERUIT IN BEERS: 4-0

(Zondag 11 september 2011)

Het leek wel, alsof de verdedigers van SES nog in een roes waren van de overwinning op Juliana Mill, een week eerder. De wedstrijd HBV – SES was amper één minuut bezig of het stond 1-0.Jeroen Bardoel verlengde de bal koppend op Jimmy van den Elzen, die alleen voor doelman Gerben van Katwijk afrondde. Na een kwartier sneed HBV andermaal door de Langenboomse defensie. Een diepe bal bereikte Teun Cuppen, die alleen voor Van Katwijk ook, niet faalde: 2-0. SES deed na een half uur eindelijk iets terug. Jilt van Schaijik bereikte Gijs Bens met een lobje, maar het schot van Bens ging rakelings voorlangs.In de 34e minuut de derde kans voor HBV en weer was het raak. Ruud Thoonen passte diep op Teun Cuppen, die goed naar buiten gedreven werd door Jochen Wijdeven, maar door kon gaan. Doelman Gerben van Katwijk maakte vervolgens een overtreding en de terecht toegekende strafschop werd benut door Martijn van den Bogaard: 3-0. Na rust bracht trainer Claus Foederer Martijn van Lith in de ploeg, maar al in de eerste minuut was het weer raak. De vierde kans voor HBV en meteen ook het vierde doelpunt. Een hoekschop werd door iedereen gemist en de bal zeilde voor de voeten van Jeroen Bardoel, die de bal prima op de slof nam: 4-0.De wedstrijd was gelopen en HBV liet de teugels wat varen. Maar SES was voorin machteloos. Wellicht gefrustreerd door de zwakke start kwamen de gasten voorin ook niet tot goed voetbal. In de 62e minuut leek de vrijgespeelde Tijn Cuppen voor de ere-treffer te zorgen, maar doelman Remy Claassen had alle geluk, dat de bal onder zijn lichaam smoorde.Met het inbrengen van Teun Meulepas kwam er weer voetbal in de Langenboomse ploeg en in de 66e minuut had hij kunnen scoren. Remy Claassen blokkeerde een inzet en de terugspringende bal werd door Meulepas naast geschoten.SES kreeg nog een paar kansen op een doelpunt, maar het mocht deze middag niet. Gijs Meulepas kopte naast en Teun Meulepas kopte in het zijnet. Aan de andere kant voorkwam Gerben van Katwijk met een paar uitstekende reddingen een grotere blamage. Vooral zijn redding op de kopbal van Ruud Toonen was fabuleus.


SES WINT DERBY TEGEN MILL: 2-1

(Zondag 4 september 2011)

Trainer Claus Foederer had twee verrassingen in de basiself tegen Juliana. Jilt van Schayik startte in de spitspositie en Gerben van Katwijk begon onder de lat. SES startte voortvarend met prima combinatievoetbal en Juliana kwam er aanvankelijk nauwelijks aan te pas. In de zevende minuut leek SES op voorsprong te komen. Een terugspringende bal, uit een hoekschop van Gijs Bens, werd door Peter Janssen prima op de pantoffel genomen. Juliana keeper Stefan Aben ranselde de bal echter onder de lat uit. Juliana bleef het moeilijk houden, maar het duurde toch tot de 16e minuut voordat SES weer een kans uitspeelde. Gijs Bens soleerde vanaf de middenlijn, maar schoot naast. Drie minuten later bracht Jilt van Schayik Gijs Bens in stelling, maar ditmaal schoot hij over. Tijn Cuppen vond in de 21e minuut Jilt van Schayik, die wat te lang aarzelde.Hierna zakte SES terug en met een aantal uitverdedigingsfouten op rij kreeg Juliana mogelijkheden. De mooiste was in de 29e minuut voor Mark van den Bungelaar, maar hij mikte naast.In de 37e minuut viel dan toch de openingstreffer voor Juliana. Hij ontstond nota bene uit een verdedigingsfout van de Millse keeper! Die liet de bal los bij de tweede paal. Gijs Bens pikte de bal op en legde voor. Daar was echter geen Langenbomer te bekennen en de Millse verdediger joeg de bal hard en wijd naar voren. Daar klopte Dennis Selten de SES defensie op snelheid en ook doelman Gerben van Katwijk had geen antwoord op de inzet van Selten: 0-1. Drie minuten later had SES langszij moeten komen. Gijs Meulepas legde de bal panklaar voor de voeten van Peter Janssen, die van dichtbi;j hoog over schoot. Even later passte Hans Vervoort op Tijn Cuppen, die de bal van 16 meter afstand strak over het doel schoot. Op slag van rust sloeg voor Juliana het noodlot toe. Jilt van Schayik werd op rechts aangespeeld en verscheen alleen voor doelman Aben. Vreemd genoeg maakte Aben vervolgens een overtreding op Van Schayik. Scheidsrechter Straatman kon niet anders dan een vrije trap geven en een rode kaart trekken. Juliana moest met tien man verder.Amper één minuut was er in de tweede helft gespeeld of SES had de gelijkmaker in de netten liggen. Hans Vervoort passte diep op Gijs Bens, die alleen voor invaller doelman Cristian Toonen perfect binnenschoof: 1-1. Berry van Krijl voorkwam voor Juliana een achterstand door een combinatie tussen Gijs Meulepas en Gijs Bens prima te onderscheppen. In de 52e minuut werd Jilt van Schayik weer gevonden. Hij verscheen alleen voor doelman Toonen en lobde de bal over hem heen. Vervolgens viel hij over de Millse sluitpost. Scheidsrechter Straatman uit Uden aarzelde even, maar kende geen strafschop toe. Juliana kwam met de schrik vrij.In de 70e minuut viel de voor SES bevrijdende tweede treffer. En opnieuw was het Jilt van Schayik die aan zijn tegenstanders ontsnapte en alleen op doel af ging. Roy Selten trok aan de noodrem, ontving ziojn tweede gele kaart en mocht vertrekken. Straatman kende nu wél een strafschop toe en het was Gijs Bens die zich dit buitenkansje niet liet ontglippen: 2-1.Tegen negen Millenaren kreeg SES het toch nog een keer Spaans benauwd. Jamel El Bouazatti knalde de bal uit een vrije trap van zo'n 35 meter op de binnenkant van de paal. SES kwam met de schrik vrij. In de slotfase haalde Juliana nog een keer de bal van de doellijn, bij een inzet van Gijs Meulepas en het lobje van invaller Mark Tielemans was nog net een prooi voor doelman Toonen. Zodoende bleef het bij 2-1 en kon SES de eerste drie punten bijschrijven in deze prille competitie.


< Terug naar de huidige verslagen


Verslag archief

Verslagen SES 1 | 2017-2018
Verslagen SES 1 | 2016-2017
Verslagen SES 1 | 2015-2016
Verslagen SES 1 | 2014-2015
Verslagen SES 1 | 2013-2014
Verslagen SES 1 | 2012-2013
Verslagen SES 1 | 2011-2012

senioren junioren

Programma

Zaterdag 25/08 om 18.00


SES 1 - Venhorst 1

Agenda
25/8 zaVOETBALPARTY 11.30-16.00

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux