Verslagen SES 1 seizoen 2012-2013

SES ZELFVERZEKERD NAAR KLASSEBEHOUD

(28-04-2013)

Op een zonnige middag op het sportpark van Langenboom treedt de thuisclub SES aan tegen Cito. Bij winst maakt SES belangrijke stappen op weg naar klassebehoud. Scheidsrechter Smits fluit voor de aftrap en beide ploegen lijken te gaan voor een fanatieke wedstrijd met veel strijd. Al snel wordt duidelijk dat SES de bovenliggende partij is.
In het eerste kwartier komen beide ploegen in de doelgebieden, maar weten ze het net nog niet te bollen. Voor SES is het Martijn van Lith die de dreiging verzorgt. Hij gaat snelle combinaties aan met spitsen Gijs Bens en Tijn Cuppen. Laatstgenoemde neemt in de 17e minuut de bal mee over de rechterkant. Van Lith staat klaar bij de tweede paal om deze voorzet direct op de slof te nemen. Deze mooie volley is niet te pareren door keeper Mark Ruijtenburg. SES gaat door met druk zetten en Cito komt niet aan voetballen toe. Een vrije trap in de muur is het enige wapenfeit van de bezoekers in de eerste helft. Na een goede combinatie tussen Tijn en Tim Cuppen maakt Semsi Dogar een overtreding. Gijs Bens neemt de vrije trap voor zijn rekening en zijn schot, van zo’n 35 meter afstand, verschalkt de keeper. De bal valt in de verre hoek.
In de tweede helft komt SES strijdlustig uit de startblokken. Het laat zien dat het ook volgend jaar in de 4e klasse wil voetballen. Gijs Meulepas staat na enkele minuten op de juiste plaats, door een slecht verwerkte voorzet binnen te knallen. Cito komt niet meer voor in het spelbeeld en het is eenrichtingsverkeer. Zowel Bens als Tijn Cuppen komen in kansrijke posities, maar het is van Lith die met zijn tweede van de middag de wedstrijd in het slot gooit. Tim Cuppen doet het voorbereidende werk en van Lith tikt koel binnen. De wedstrijd wordt in stijl afgesloten door wederom een wonderschone goal van Bens. Hij start een solo op het middenveld en dringt op rechts het doelgebied binnen. Bens weet waar de keeper staat en met een bekeken stiftje zet hij de eindstand op het scorebord.
SES doet goede zaken in de strijd om klassebehoud. Wanneer de eindstanden in klasse 4H binnenkomen, blijkt dat SES ook volgend seizoen in deze klasse mag voetballen.


SDDL EEN MAATJE TE GROOT VOOR TIENTAL SES-ERS

(14-04-2013)

SES heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door het duel met directe concurrent SDDL af te sluiten met een 1-5 nederlaag. Door de nederlaag zal het voor de Langenboomse formatie nog een flinke klus worden om zich te handhaven in de 4e klasse. Het duel werd al voor de rust beslist toen SES-keeper Tijn Verstegen met een rode kaart het veld moest verlaten en de thuisploeg met 10 man kwam te staan. SDDL maakte dankbaar gebruik van de overtalsituatie en won uiteindelijke met ruime cijfers.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten tot de 40e minuut. Scheidsrechter Van Ham toonde doelman Tijn Verstegen van SES de rode kaart na een charge op SDDL-spits Klievink in het zestienmetergebied. SDDL kreeg een penalty, maar die werd op de paal geschoten. SES ging na de rode kaart beduidend beter spelen en werd voor de rust nog een aantal keren gevaarlijk. In de tweede helft veranderde dat beeld niet en waren de tien SES-ers de betere ploeg. In de 60e minuut leverde zorgde Martijn van Lith zelfs voor een 1-0 voorsprong. Tim Cuppen stuurde Gijs Bens weg met een steekbal, die vervolgens Van Lith een niet te missen kans aanbood. Na de openingstreffer zakte SES wat in, waardoor SDDL steeds beter in de wedstrijd kwam. Het duurde tot de 75e minuut toen het Langenboomse verzet werd gebroken. In het laatste kwartier werd de man-meer-situatie uitstekend uitgespeeld door SDDL en ging de uitploeg er met de zege vandoor. Goals van Daan Klievink (2x), Jeroen Zegers (2x) en Kevin Bens zorgden voor een duidelijke uitslag: 1-5. De overwinning van SDDL betekent dat het gat met SES wordt vergroot tot 4 punten.

SES - SDDL 1-5 (0-0)
60. Martijn van Lith (1-0), 74. Daan Klievink (1-1), 78. Kevin Bens (1-2), 84. Daan Klievink (1-3), 88. Jeroen Zegers (1-4), 90. Jeroen Zegers (1-5).
Scheidsrechter: Van Ham
Toeschouwers: 250
Bijzonderheden: 40. Rode kaart Tijn Verstegen (SES)


SES EN HERPINIA SCOREN NIET IN BLOEDELOOS GELIJKSPEL

(7 april 2013)

HERPEN - SES heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen Herpinia (0-0). In een saaie wedstrijd creëerde beide ploegen weinig kansen en werd er niet gescoord.

De ploeg uit Langenboom begon gehavend aan de wedstrijd door schorsingen van basiskrachten Peter Janssen, Martijn van Lith en Tim Cuppen. Ondanks dat startte SES voortvarend, met in de openingsfase een aantal kansen voor spits Van Katwijk. Beide teams hielden zich vervolgens in de eerste helft in evenwicht. Het voetbal was slecht en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Herpinia-aanvaller Paul Sweep probeerde enkele keren te ontsnappen, maar vond telkens zijn meerdere in de Langenboomse defensie. Aan SES-zijde was het Tijn Cuppen die knap wegdraaide in de Herpse zestien, maar schoot de bal naast het doel van Van Son.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, beide teams gaven weinig kansen weg. De thuisploeg werd enkel gevaarlijk met een afstandsschot uit de tweede lijn en een kopbal op de lat. Daartegenover stond een schot in de korte hoek van de bezoekers via invaller Martijn van Hal, maar ook die bal wist de doellijn niet te passeren. Door de relatief gunstige overige uitslagen loopt SES met het gelijkspel weinig schade op en heeft het nog steeds zicht op de plaatsen voor klassenbehoud.

Herpinia – SES 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Driessen
Toeschouwers: 250
Bijzonderheden: geen


SES GEEFT WINST IN SLOTFASE WEG

(01-04-2013)

Zowel de Hapse Boys als SES strijden om in de vierde klasse te blijven. Het duel tussen deze twee teams kon dus een ‘zes-puntenwedstrijd’ worden. Dat is het niet geworden. Haps en SES verdelen de punten, het werd 3-3 in Haps. In de eerste helft werd er een aantrekkelijke pot voetbal gespeeld. Dat begon met een kans van Kemperman uit Haps, hij ging alleen op doelman Verstegen af, maar kon deze niet passeren. Drie minuten later was het wel raak voor Haps. Door slap verdedigend werk van SES kon Joost van de Groes de bal relatief gemakkelijk scoren. Slechts een minuut na deze openingstreffer kreeg SES de kans om op gelijkspel te komen. De snelle Gijs Bens uit Langenboom werd binnen zestien meter van het doel neergehaald door Mark Lomme, scheidsrechter Tielen kende een penalty toe. Waar penalty’s normaal gesproken geen probleem zijn voor Bens, wist keeper Thijssen dit keer te redden. Bens speelde overigens een sterke eerste helft, hij was de Hapse verdediging vaak te snel af. Zo ook in de twaalfde minuut. Zijn pass kwam niet goed aan, maar door een matige aanname van een Hapse verdediger zag Gijs Meulepas zijn kans schoon, hij schoot de bal in de Hapse goal. In de vijfentwintigste kreeg Meulepas de kans om zijn tweede goal te maken, hij kopte echter van dichtbij tegen een verdediger aan. Het was wederom Bens die de voorzet verzorgde. Twee minuten later kwam Haps weer op voorsprong. Tim Cuppen verloor de bal op het middenveld waarop Thijs Kemperman richting de goal van SES ging. Hij gaf hard en laag voor. SES verdediger Guus van der Aa werkte de bal daarop ongelukkig in de eigen goal. In de zevenendertigste minuut ging Gijs Bens alleen richting keeper Thijssen, scheidsrechter Tielen floot hem echter terug na een overtreding die alleen hij constateerde. SES speler Tim Cuppen verloor in de eerste helft enkele malen ongelukkig de bal. Hij wist zijn frustratie hierover op een sportief goede manier te uiten, hij schoot de bal hard en vol overtuiging in het dak van de Hapse goal. Enkele minuten later kwam SES op een voorsprong. Gijs Bens wist de bal op de achterlijn van Haps te onderscheppen van een verdediger en kon zelf relatief gemakkelijk scoren. Na de rust was het spel van beide elftallen minder. Grote kansen werden er nauwelijks gecreëerd. SES leek af te stevenen op een belangrijke overwinning. Haps kwam toch nog op gelijke hoogte. Keeper Tijn Verstegen kwam vijf minuten voor het eindsignaal niet goed bij een hoge bal waardoor Kemperman de bal in het doel kon koppen. Haps en SES delen dus de punten. Beide teams moeten blijven werken voor klassebehoud.

Hapse Boys – SES 3-3 (2-3)
7. Joost v.d. Groes( 1-0) 12. Gijs Meulepas (1-1) 27. Guus van der Aa (e.d.) (2-1) 38. Tim Cuppen (2-2) 42. Gijs Bens (2-3) 85. Thijs Kemperman (3-3)
Toeschouwers: 200
Bijzonderheden: 8. Bens mist penalty
Geel: Mark Lomme (Haps), Stijn Nabuurs (Haps), Gijs Meulepas (SES) & Martijn van Lith (SES).


S.E.S. MIST DE DOELGERICHTHEID VAN KOPLOPER MILSBEEK EN VERLIEST

(24 maart 2013)

Langenboom – Met een verrassende basisplaats voor jongeling Stefan Hendriks start S.E.S. voortvarend, met aardig voetbal, aan de wedstrijd met de koploper uit Milsbeek. De verdediging van de gasten heeft de handen meer dan vol aan de Langenboomse spitsen. Vooral Gijs Bens kan vaak alleen met overtredingen afgestopt worden, wat in het eerste half uur resulteert in twee gele kaarten. Dit blijkt wel een effectieve strategie te zijn; Gijs Bens wordt letterlijk de wedstrijd uit geschopt. Hij wordt vervangen door Guus Cuppen.
De langenboomse ploeg slaagt er desalniettemin in om enkele mooie kansen te creëren, echter hebben de spitsen hun vizier helaas niet op scherp staan. Daarmee wordt dan ook meteen hun manco van S.E.S dit seizoen duidelijk: S.E.S. komt zeer moeilijk tot score.
De Milsbeekse ploeg heeft daar veel minder moeite mee. Het krijgt maar weinig kansen, maar zij hebben wel regiotopscorer Mendel Janssen in hun gelederen. Na een scrimmage in het doelgebied van S.E.S. weet hij de bal achter doelman Tijn Verstegen te werken.
Diezelfde Janssen had de tweede helft echter niet meer op het veld mogen staan. Zo’n beetje op de achterlijn trapt hij S.E.S.-verdediger Guus van der Aa na. Scheidsrechter De Haas constateert het feit blijkbaar wel, want hij fluit voor een vrije trap, maar verbindt er, tot verbazing van vriend en vijand, verder geen consequenties aan voor de Milsbeekse spits.

In de tweede helft probeert Milsbeek het tempo uit de wedstrijd te halen, door, koploper onwaardig, opzichtig tijd te rekken. Blijkbaar is er toch angst voor S.E.S. binnen de Milsbeekse ploeg. Scheidsrechter de Haas treedt echter kordaat op en toont keeper Loeffen van de gasten en gele kaart. Toch heeft Milsbeek wel bereikt, wat het graag wil. S.E.S. verschijnt namelijk nog nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Loeffen. Ook Milsbeek verschijnt niet voor het vijandelijk doel, zodat de eerste 20 minuten zich vooral op het middelveld afspelen.
Na een kleine 25 minuten is het dan toch ineens weer gevaarlijk voor het doel van Tijn Verstegen. Na onnodig Langenbooms balverlies op het middenveld, is Milsbeek er razendsnel uit en weet Boubaker Bouchalga met een geplaatst schot bijna te scoren. De bal wordt ternauwernood corner gekopt door van der Aa. Even later is het alsnog raak; Bouchalga scoort de 0-2.
Trainer Foederer van S.E.S. probeert nog wat te forceren en wisselt Glenn van Katwijk voor jeugdspeler Martijn Nooijen. S.E.S. krijgt in het resterende deel van de wedstrijd nog wel wat kleine kansjes, maar echt dit bij een treffer is de Langenboomse ploeg niet meer gekomen. Milsbeek scoort nog wel. Het is wederom Bouchalga die scoort.
Op een naar een cruciaal paasweekend met wedstrijden tegen FC Schadewijk en directe concurrent Hapse boys.Statistieken
SES – Milsbeek 0-3 (0-1)
15. Mendel Janssen (0-1), 72. Boubaker Bouchalga (0-2), 88. Boubaker Bouchalga (0-3)
Scheidsrechter: Theunisz.
Toeschouwers: 125.
Gele kaarten: Daan Hendriks, Mendel Janssen, Remco Loeffen (SV Milsbeek)


SES GEEFT VOORSPRONG TWEEMAAL WEG

(17-03-2013)

De wedstrijd tussen Montagnards en SES is geëindigd in een gelijkspel. Hoewel SES in deze eerste wedstrijd van de derde periode tot twee keer toe op voorsprong kwam, wist de ploeg uit Nieuw-Bergen de stand gelijk te trekken.

Op het sportpark van Montagnards start scheidsrechter Smits uit Beek en Donk de wedstrijd. Al direct krijgt SES goede kansen en het is duidelijk dat de gasten het spel willen maken. Montagnards speelt hard en komt niet aan opbouwen toe. Zij zijn vooral bezig met het afweren van de Langenboomse aanvallers. Vooral Gijs Bens en Martijn van Lith komen veelvuldig in de eerste doelpogingen van SES voor. Bens weet met zijn snelheid de Bergse defensie af te troeven, maar vindt nog niet de netten. Van Lith komt enkele centimers te kort in de lucht om een goede voorzet met succes af te ronden. In de zestiende minuut is daar de eerste treffer. Bens pikt een bal op, waar verdediger Jan Elsenberg onderdoor schoot. Keeper Bas van der Wouw komt uit, maar Bens heeft dit door. Zijn boogbal passeert via de binnenkant van de paal de doellijn.
Na een half uur zijn daar dan ook de eerste kansen voor Montagnards. Met goed keeperswerk buiten zijn eigen doelgebied, voorkomt Tijn Verstegen een vrije doorloop naar de goal. Aanvaller Willem-Jan Elsenberg breekt enkele malen uit, maar mist de beheersing om tot een noemenswaardige kans te komen. Een getoucheerd schot van Jens Jennissen is een makkelijke prooi voor Verstegen.
Nog altijd is het SES met de gevaarlijkste kansen en speelt Montagnards fysiek. Scheidsrechter Smits vindt het niet nodig om in te grijpen en wuift aan beide zijden een schreeuw om een strafschop weg. Op slag van rust is daar dan toch de eerste kaart voor Bob Kleeven, die zijn charge op het standbeen van Bens bestraft ziet worden met geel.

Na rust staat er een ander SES op het veld. Het lijkt mee te gaan in het spel van Montagnards en aan beide kanten vallen er kaarten. Van Lith staat vrij bij een hoge voorzet, maar keeper van der Wouw weet zijn vuist er tussen te krijgen. In de zestigste minuut valt de treffer aan de andere kant. Dick Kleeven troeft invaller Harm van der Vorle betrekkelijk makkelijk af en zoekt de zestien op. Zijn schot valt in de rechterhoek. SES heeft gelijk een antwoord klaar staan, want een slechte terugspeelbal wordt opgepikt door Bens. Hij omspeelt van der Wouw en schuift de bal binnen. De voorsprong van SES is van korte duur, want slechts enkele minuten later staat het weer gelijk. Het is Rik Martens die op vergelijkbare wijze de keeper omspeelt en binnen schiet. Hij werd met een steekpass gelanceerd en bleef koel in zijn ontmoeting met keeper Verstegen.
In de eindfase krijt SES nog wat momenten waarop een winnend doelpunt dichtbij lijkt. Echter, er is geen geluk en op basis van de tweede helft zou het onverdiend zijn geweest. Het goede spel van de eerste helft kreeg geen vervolg in het tweede bedrijf en Montagnards wist de ploeg uit Langenboom te straffen.


SES KRIJGT TE WEINIG IN OPLOO: 0-1

(3 maart 2013)

In een wedstrijd, de eerste na de winterstop, die maar niet op gang wilde komen heeft SES verzuimd om met minstens een punt naar huis te gaan. Bijna de volledige 90 minuten hadden de Langenbomers een overgewicht, maar wisten dit niet om te zetten in een doelpunt.

Direct na het eerste fluitsignaal vloog SES, met hierin verrassende basisplaatsen voor jongelingen Rob Smits en Guus Cuppen, erop. Tot aan de 'zestien' liep het behoorlijk, maar de eindpass was vaak onzuiver. Zodoende leverde de eerste helft, op wat afstandschoten van Gijs Bens en Jaap van der Vorle na, nauwelijks kansen op voor beide teams. Tot de 36e minuut. Een corner voor Excellent vloog over keeper Verstegen in. De inzet werd nog wel van de lijn gehaald, maar in de rebound kon Chris van Duijnhoven makkelijk binnentikken.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. SES mocht de bal hebben, Excellent loerde op de counter. Balverlies van Gijs Meulepas leverde d eerste kans op voor de thuisploeg. Van Duijnhoven had de vrije doortocht, maar keeper Verstegen dreef hem goed naar buiten, waardoor de hoek voor de Oploose spits te moeilijk bleek. Vijf minuten later kreeg SES zijn beste mogelijkheid. Een voorzet van Peter Jansen vond het hoofd van spits van de Vorle, die slechts millimeters naast de verkeerde kant van de paal zweefde. 10 minuten daarna kreeg Gijs Meulepas, na een mooie actie van Tijn Cuppen, de bal voor zijn linker. Zijn schot ging echter een meter over. In het resterende deel hoopte SES nog op een punt, maar weer eens bleek dat een optisch veldoverwicht nog te moeilijk uit te drukken is op het scorebord. Zodoende bleven de punten in Oploo en zakt SES naar de voorlaatste plaats.


WEDSTRIJD WAARIN SES VOOR SINTERKLAAS SPEELT EN STORMVOGELS DE KADOOTJES DANKBAAR UITPAKT NIET UITGESPEELD

(2-12-2012)

Langenboom – Voor S.E.S. was het in de thuiswedstrijd tegen Stormvogels ’28 uit Siebengewald hoog tijd om vertrouwen te tanken en punten te pakken na de zeperd tegen hekkensluiter HBV uit Beers en de kansloze nederlaag tegen het Osse Cito. Zeker ook omdat de andere degradatiekandidaten de laatste weken wel de punten bij elkaar schraapten. Maar dat moest dan wel tegen de nummer twee van de ranglijst gaan gebeuren.
In de uitwedstrijd trakteerde, het fysiek sterke, Stormvogels de Langenboomse ploeg nog op een nipte nederlaag. Maar met Robin Aalbers weer terug op zijn gebruikelijke positie in het centrum van de verdediging, na een kortstondig experiment op de spitspositie tegen Cito uit Oss, en met Glen van Katwijk in de plaats van Jilt van Schayik in de aanval, was de Langenboomse ploeg klaar om te stunten tegen de nummer 2 van de ranglijst. Zover zou het echter, vooralsnog, niet komen vanwege het feit, dat de S.E.S.-achterhoede zelf voor Sinterklaas speelde met een 1-3 tussenstand tot gevolg en omdat de wedstrijd niet uitgespeeld kon worden vanwege een hamstringblessure van scheidsrechter Teunisz.

Na 2 minuten eerste gevaar voor het doel van S.E.S.-goalie Tijn Verstegen, maar Niels de Bruin schiet uit kansrijke positie voorlangs. Enkele minuten later is het glen van Katwijk, die te weinig haalt uit een grote kans, maar op keeper Jaap Jansen stuit.
En dan is het toch raak voor de gasten. Een op het oog ongevaarlijke vrije trap, wordt door alle verdedigers gemist en ondanks dat keeper Verstegen er een handje tegen krijgt, is het toch raak omdat het Tom Huberts is, die het meest attent reageert op de rebound en simpel intikt. 0-1.
Meteen daarop voorkomt Tijn Verstegen tot tweemaal toe, dat S.E.S. al vroeg op een grotere achterstand komt.
Na een dik kwartier van voornamelijk balbezit van de bezoekers, is de beurt eindelijk weer aan S.E.S.: een periode van balbezit voor de thuisploeg resulteert in een prachtige voorzet van de opkomende Peter Janssen, die snoeihard op de lat gekopt wordt door aanvoerder Jaap van de Vorle.
Maar na 25 minuten is het dan toch 0-2. Stormvogels combineert handig door het centrum van de verdediging van S.E.S. en omdat de Langenboomse verdediging weigert in te grijpen, mag Niels de Bruin de trekker overhalen. 0-2.
S.E.S. is de kluts helemaal kwijt en 2 minuten later is het wederom raak. Ditmaal mag Thomas Creemers ongehinderd uithalen en is de 0-3 na een krap halfuur een feit.
Na de derde Siebengewaldse treffer, laat de uitploeg het initiatief aan S.E.S. en leunt heerlijk achterover met de geruststellende tussenstand in het achterhoofd. Dit resulteert slechts in enkele gevaarlijke voorzetten, waar de Langenboomse aanvallers niet van kunnen profiteren.
Ondanks het balbezit van S.E.S. blijft Stormvogels de gevaarlijkste ploeg. Na een lange rush van Creemers weet Jari Lukassen met een uiterste krachtsinspanning en treffer te voorkomen en Khalid Hlimi soleert op zijn gemak door de S.E.S.-defensie, maar schiet oog in oog met doelman Verstegen voorlangs.
Op slag van rust, als Stormvogels spits Hlimi intussen geblesseerd het veld heeft verlaten, nog een kans voor Glen van Katwijk om de tussenstand een iets draaglijker aanzicht te geven, maar hij weet zijn vrije kopkans niet om te zetten in een doelpunt. Toch is het alsnog raak. Uit een mooie aanval en een dito voorzet van Jansen, weet van de Vorle, zo’n beetje in het rustsignaal, de 1-3 op de borden te zetten door bij de tweede paal de Siebengewaldse keeper te verschalken. Een belangrijke treffer, zodat in de tweede helft nog enigszins zicht is op een puntje of meer. Zover zal het echter niet komen, omdat scheidsrechter Teunisz aangeeft niet verder te kunnen vanwege een hamstringblessure. Wanneer de wedstrijd uitgespeeld zal worden is op moment van schrijven nog niet bekend. Maar het is aannemelijk, dat de ploeg uit Siebengewald op 16 december wederom naar Langenboom af zal moeten reizen om de tweede helft te spelen.


Statistieken
SES – Stomvogels ’28 1-3 (1-3; gestaakt in de rust)
7. Tom Huberts (0-1), 25. Niels de Bruin (0-2), 28. Thomas Creemers (0-3), 45+1. Jaap van de Vorle (1-3)
Scheidsrechter: Theunisz.
Toeschouwers: 190.
Gele kaarten: Zoran Borojevic (Stormvogels ’28)


SES MAAKT GEEN KANS BIJ CITO

(25-11-2012)

Nadat de confrontatie met Cito op 11 november gestaakt werd door het onwel worden van een supporter, was het vandaag tijd voor de resterende 65 minuten van het duel. Ondanks het licht stormachtige weer kon scheidsrechter Pennings de wedstrijd beginnen, voor het oog van zo’n 80 supporters.

2 weken geleden leken de ploegen in evenwicht, en bij een doelpuntloze stand hebben ze toen het veld verlaten. Nu kan er na 3 minuten al een verschil op het scorebord worden aangetekend. De harde wind heeft gelijk zijn effect op de wedstrijd en een voorzet van de rechterflank belandt pardoes achter Langenboomse keeper Verstegen. Roy Smeehuijzen mag het openingsdoelpunt op zijn naam schrijven. Cito is agressief in de duels en bij SES is er juist een tekort aan strijdlust. Pennings laat veel toe en daardoor is het Cito dat het spel kan maken.
Na een verkorte eerste helft gaan de ploegen in het tweede deel op dezelfde voet verder. SES laat zich in aanvallend opzicht iets meer zien, maar de voorzetten komen niet voorbij keeper Mark Ruijtenburg. Cito blijft meer balbezit houden door fel spel en slordigheidjes van SES. In de 55e minuut kan de thuisploeg gemakkelijk combineren op het middenveld en via een 1-2tje door de lucht stevent Michael van Doren alleen op de keeper af. Zijn stiftje beland op de lat, maar Rob Konings reageert alert op de rebound en scoort. Ook 10 minuten later is Konings scherp, wanneer hij gebruik maakt van onduidelijkheid in de Langenboomse defensie. Een voorzet van rechts valt tussen keeper en verdediger, waar het Konings is die het net vindt. Na 70 minuten is daar dan toch en opleving van SES, in de vorm van invaller Glenn van Katwijk. Op aangeven van Tim Cuppen heeft hij te lang nodig voor de balcontrole. Zijn schot wordt geblokt. Vlak daarna komt Tijn Cuppen het strafschopgebied binnen en schiet op de keeper. De rebound is voor van Katwijk, maar met een uiterste krachtinspanning kan de bal van de lijn worden gehaald. Naar het eind van de wedstrijd komt Cito niet meer in de problemen. SES incasseert nog een gele kaart (Robin Aalbers) en met een laatste wanhopig schot van afstand moet de ploeg zonder punten terug naar huis.


SES VERLIEST VAN NUMMER LAATST HBV

(18-11-2012)

Langenboom - Na een regenachtige zondagochtend, breekt de zon op de Kogelberg op tijd door voor de wedstrijd tegen HBV. De nummer 8 van de ranglijst, die met een wedstrijd minder gespeeld probeert aan te haken bij de middenmoot, moet aantreden tegen de drager van de rode lantaarn. HBV heeft na 9 wedstrijden nog geen enkel punt behaald en staat stijf onderaan. Ongeveer 125 toeschouwers zien scheidsrechter Jeroen van Rossem het duel van start laten gaan.
SES heeft de eerste 10 minuten veel balbezit en HBV weet slechts sporadisch over de middenlijn te komen. Na de eerste passeerbeweging van Gijs Bens over de rechterflank is het gelijk raak. Jilt van Schaijk tikt de bal binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd. De Langenboomse spits bevond zich in buitenspelpositie. Een paar minuten later wordt Gijs Meulepas vlak buiten de 16 gevloerd. De vrije trap lijkt ingestudeerd, want na het afrollen en stilleggen is het Tim Cuppen die het schot lost en de binnenkant van de paal vindt. Er verschijnt een vroege 1-0 op het scorebord. SES blijft veel balbezit houden en creëert ook kansen. Vaak lukt het om via de flanken op te komen, om vervolgens de vrije man voor de goal te zoeken. Bas Verlinden moet eenmaal aan de handrem trekken om Tijn Cuppen op links tegen te houden en krijgt hierbij de eerste gele kaart van de wedstrijd. Te vaak wordt via de zijkant nog de hoge bal gehanteerd en is het Beerse keeper Remy Claassen die met zijn lengte de voorzet onschadelijk maakt. Ook op schoten van Robin Aalbers en Peter Janssen reageert hij alert.
Na rust is SES onzorgvuldiger en voelt dat de 1-0 voorsprong te mager is. Jari Lukassen kan een aanvallende bal van HBV moeilijk verwerken en dat resulteert in een hoog schot richting eigen keeper Tijn Verstegen. Verstegen vangt de bal op de doellijn, maar van Rossem interpreteert dit als een terugspeelbal. Hij geeft HBV een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, waar Jimmy van den Elzen de bal dwars door de muur in de linkerhoek legt. De stand is weer gelijk. Inmiddels heeft Glenn van Katwijk Bens vervangen in de Langenboomse voorhoede en hij krijgt na een uur spelen een goede kans. Tim Cuppen legt een bal achter de verdediging, maar van Katwijk tikt de bal naast. Nog steeds komt HBV nauwelijks voor in het wedstrijdbeeld en zijn het Jeroen Bardoel en Koen Claassen die dat op een negatieve manier veranderen. Zij ontvangen een gele kaart voor respectievelijk praten en het wegtrappen van de bal. Na 85 minuten verdienen de bezoekers een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het schot gaat naast, maar de uittrap van keeper Verstegen lijkt vervolgens weer balbezit op te leveren voor HBV. Van den Elzen twijfelt echter geen moment en haalt direct uit. De bal zeilt over de keeper heen en dit doelpunt bepaalt de eindstand. 1-2.


SES EN OLYMPIA’18 SCOREN NIET

(4 november 2012)

LANGENBOOM - De thuiswedstrijd van SES tegen Olympia’18 uit Boxmeer is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. De Langenboomse formatie had het grootste gedeelte van de wedstrijd een lichte overhand, maar moest in de laatste tien minuten alle zeilen bijzetten om een punt veilig te stellen. Dankzij een aantal reddingen van keeper Van Katwijk werd er echter niet meer gescoord op sportpark De Kogelberg.

De weergoden waren de voetballers deze middag slecht gezind. Hevige regenval zorgde voor een zeer slecht bespeelbaar veld in Langenboom. SES moest het vanaf de aftrap stellen zonder aanvaller Gijs Bens en keeper Tijn Verstegen, die wegens studieverplichtingen pas later arriveerden. Toch begonnen de Langenbomers sterk en kreeg het in de beginfase een goede kans op de voorsprong. De wedstrijd raakte daarna in evenwicht met weinig gevaar van beide kanten. Na een half uur spelen was het weer SES dat aandrong, met twee goede mogelijkheden als gevolg. Aanvaller Jilt van Schaik was twee keer het eindstation van een goede aanval, maar zijn inzetten kwamen niet voorbij de Boxmeerse doelman. Vlak voor rust deed Olympia ’18 wat terug met een direct ingeschoten vrije trap. Keeper Van Katwijk, de vervanger van Verstegen, wist de bal echter te verwerken tot een hoekschop.

In de tweede helft startte SES wederom voortvarend. Middenvelder Gijs Meulepas werd direct na de pauze in stelling gebracht, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. In de 65e minuut was het aan de andere kant weer een directe vrije schop die zorgde voor Boxmeers gevaar, maar Van Katwijk redde. Het spel golfde vervolgens op en neer en echte kansen werden niet gecreëerd. Tien minuten voor tijd zorgde een slotoffensief van Olympia’18 weer voor een opleving. Eerst trof Olympia’18-speler Rihirena de lat met een mooi afstandsschot en in de absolute slotfase moest doelman Van Katwijk nog een aantal keren ingrijpen om het Langenboomse doel schoon te houden. Uiteindelijk bleef het bij een puntendeling. SES eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart (2 maal geel) van verdediger Robin Aalbers in blessuretijd.

Karakteristieken:
SES – Olympia’18 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Van Haren
Toeschouwers: 150
Bijzonderheid: 91. Rode kaart Robin Aalbers (2x geel)


LAAT DOELPUNT BEZORGT SES WINST

(28-10-2012)

DEMEN - Op de dag dat de klassieker in de Kuip te Rotterdam werd afgewerkt, bestreden ook 2 concurrenten in de 4e klasse H elkaar. SES kwam op bezoek bij SDDL uit Demen, een ploeg die tot op heden slechts een punt minder dan de gasten had weten te vergaren. Winst zou voor beide teams betekenen dat er afstand genomen kon worden van de onderste regionen. Zo’n 140 toeschouwers trotseerden de kou, maar het vertoonde spel was niet wat hun warm hield.

Na 3 maanden afwezigheid keerde Guus van der Aa weer terug in de Langenboomse equipe. Zijn Nieuw-Zeelandse avontuur leverde hem direct een basisplaats op, ten koste van linksback Jochen Wijdeven, die op de bank plaats nam. De verdere opstelling bevatte geen bijzonderheden en vol goede moed begon SES de wedstrijd. De eerste 15 minuten kende enkele speldenprikken van beide teams, maar daaronder valt nauwelijks een noemenswaardige doelpoging. SES komt goed weg bij een bal die direct uit de corner op de tweede paal valt en Gijs Meulepas probeert het eens met een afstandsschot, zonder geluk. Waar SES vooral met een hoge bal vanaf de flanken werkt, probeert SDDL het over de grond door het midden, met aanvoerder Ties Klievink als belangrijkste spil.

In de 20e minuut krijgt Tim Cuppen een gele kaart. Hij moet zijn handen gebruiken om de Demense aanvaller af te stoppen. De toegekende vrije trap gaat ruim naast. Kort daarna ontsnapt Langenboomse spits Glenn van Katwijk op rechts, keeper Dirk Megens komt uit en lijkt vooral de man te pakken en niet de bal. De arbiter ziet er geen overtreding in. Aan de andere kant twijfelt Tijn Verstegen uit zijn doel te komen bij een dieptepass op Jeroen Zegers, in tweede instantie redt hij alsnog, na goed stoorwerk van Gijs Meulepas.
Er wordt fel veldspel geleverd en in de 30e minuut wordt Glenn van Katwijk hard geraakt. 10 minuten later blijkt dat de verzorging niet heeft mogen baten en moet hij noodgedwongen het veld verlaten. Jilt van Schaijk is zijn vervanger. Ook Guus van der Aa gaat een duel hard aan met zijn tegenstander en ontvangt hiervoor de gele kaart.
Het laatste kwartier geniet SES nog enkele kansen, hoofdzakelijk uit individuele acties. Uitgespeelde kansen laten voorlopig nog op zich wachten en beide teams gaan zonder een doelpunt de kleedkamers in.

Ook de tweede helft komt SES aanvankelijk niet verder dan een handvol dieptepasses en lange ballen. SDDL zet hier helemaal niets tegenover en roeit alle onderschepte ballen weer naar voren. Het balbezit is hierdoor hoog voor de ploeg uit Langenboom en dat zal tot kleine kansen leiden. Tijn Cuppen ziet het schot van zijn linkervoet in de 65e minuut voorlangs gaan. In de 70e minuut wordt een schot van Gijs Bens ternauwernood tot corner verwerkt door keeper Megens. Op deze corner reageert hij echter alert, wat zorgt voor snelle counter op rechts. Zegers kan de voorzet vrij inkoppen maar mikt op het lichaam van keeper Verstegen.
In de tussentijd gaat het felle spel door. Tim Cuppen weerhoudt Ties Klievink van een vrije doorgang, maar doet dit niet volgens de regels. Hij krijgt zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten. Later krijgt ook Jeroen Zegers de gele kaart toegewezen.
Don Straatman vervangt Guus van der Aa na 75 minuten spelen en ook SDDL past een wissel toe, Roy Bens verlaat het veld.
In de 80e minuut controleert Gijs Bens de bal op de rand van het zestienmetergebied en legt de bal kort af op Tijn Cuppen, die naast hem staat. Zijn schot valt in de rechterhoek en het eerste doelpunt van de wedstrijd is een feit. SES blijft veel balbezit houden, maar SDDL is niet ongevaarlijk. SES moet hard werken met een man minder op het veld. Peter Jansen gaat het duel op het middenveld met Daan Klievink onbesuisd aan. Klievink is niet in staat de wedstrijd af te maken en word gewisseld. Jansen ontvangt geel en ook Frenk Zegers pakt in de slotminuten de gele kaart, nadat hij een goed wegdraaiende van Schaijk over de knie legt. Het laatste wapenfeit is van SDDL, maar het schot uit de tweede lijn is geen probleem voor keeper Verstegen.

SES neemt de 3 punten mee naar huis, na een fysieke wedstrijd. Er werd weinig mooi voetbal getoond, maar vooral in de tweede helft waren de bezoekers veel aan de bal en de goal bleef dan ook niet uit.


S.E.S. MIST GELUK EN LIJDT ONVERDIENDE NEDERLAAG

(14 oktober 2012)

Langenboom - Vele wedstrijden streden de teams uit Langenboom en Herpen in de afgelopen decennia, vaak op het scherpst van de snede. Tot het moment dat Herpinia aan een opmars begon, die maar liefst reikte tot aan de 2e klasse. Echter door een vrije val in de afgelopen seizoenen, stond dit seizoen de wedstrijd tussen S.E.S. en Herpinia weer op het programma voor maar liefst 350 toeschouwers.
Onder leiding van Willy Beerden, trainer van S.E.S. 2 (Hoofdtrainer Claus foederer was deze zondag afwezig), probeerde de Langenboomse ploeg door een overwinning over de Herpense ploeg heen te wippen in de ranglijst. De Langenboomse ploeg miste echter het geluk aan haar zijde en het moet gezegd worden, dat ook scheidsrechter Teunisz S.E.S. allesbehalve gunstig gezind was door een Herpense verdediger niet een verdiende rode kaart voor te houden en de Langenboomse ploeg in de 2e helft een penalty te onthouden. S.E.S. verloor met 2-3.

Na een afwachtend begin van beide zijden, een grote kans voor de ploeg uit Herpen, die slechts resulteert in een hoekschop. Vanuit de prima genomen hoekschop, is het Jordie Suppers, die S.E.S.-keeper Tijn Verstegen, in de 14e minuut, met een harde kopbal kansloos laat.
In de daaropvolgende tegenaanval een mooie individuele actie van Tijn Cuppen, die er helaas net niet in slaagt een ploeggenoot te vinden.
De Langenboomse ploeg zit niet bij de pakken neer en in de 20e minuut laat S.E.S.-aanvoerder Jaap van de Vorle de Herpense keeper kansloos. Via wederom een kopbal 1-1.
Het spel golft op en neer en vooral S.E.S. komt enkele keren goed weg; er ligt veel ruimte aan de zijkanten voor de Herpense aanvallers.
Ook S.E.S. komt echter een aantal keren in de buurt van het vijandelijke doel, door met name individuele acties van Tijn Cuppen, zonder echt gevaarlijk te worden.
Waar het in de 38e minuut wederom Jordie Suppers is, die voor gevaar zorgt, zijn uitstekende voorzet wordt naast gekopt door Leo Hopman, is het aan de andere kant Gijs Meulepas, die zijn harde vrije trap door Herpinia-keeper, Ralph van Son, gekeerd ziet. Herpinia-spits Hopman is echter het dichts bij een doelpunt.S.E.S.-keeper Tijn Verstegen voorkomt echter een achterstand voor de Langenboomse ploeg.
In de 43e minuut eist scheidsrechter Theunisz de hoofdrol voor zich op, zij het op een negatieve manier. Gijs Bens breekt door en kan alleen op het vijandelijke doel afgaan. Herpinia-verdediger Erwin van Nuland trekt vervolgens aan de noodrem, door de snelle Langenbomer te torpederen. Tot verbazing van vriend en vijand trekt de Udense scheidrechter slechts geel, waar rood overduidelijk op zijn plaats was.
Vlak voor rust nog een grote kans voor beide doelen, wat in beide gevallen echter niet oplevert, zodat er met een 1-1 tussenstand thee gedronken wordt.

De tweede helft is een kleine 10 minuten aan de gang wanneer S.E.S. wederom op achterstand komt. Danny van Erp schiet van grote afstand op het S.E.S.-doel en via de rug van Tim Cuppen verdwijnt de bal ongelukkig achter de Langenboomse doelman Verstegen.
Nauwelijks 3 minuten later is het wederom Jordie Suppers, die door de Langenboomse verdediging wandelt en doelman Verstegen kansloos laat middels een magnifieke lob.
Het lijkt alsof S.E.S. nu pas wakker wordt en de ene aanval na de andere golft richting het Herpense doel. In de 66e minuut is het raak: een schot van zo’n 35 meter van Jochen Wijdeven vliegt via de rug van een Herpense speler het doel in: 2-3.
S.E.S. voert de druk op het doel van de tegenstander op, maar meerdere 100% kansen, gecreëerd door aardig aanvalsspel zijn aan, met name, de S.E.S.-spelers Gijs Bens, Jilt van Schaijk en invaller Glenn van Katwijk niet besteed. Herpinia beperkt zich tot lange ballen en komt er nauwelijks nog uit. Het zit de Langenboomse ploeg van gelegenheidscoach Willy Beerden echter niet mee in de afwerking en tot overmaat van ramp weigert de scheidsrechter te fluiten voor een overduidelijk handsbal van een speler van Herpinia in het eigen strafschopgebied.
Met hangen en wurgen trekken de Herpinianen de overwinning uiteindelijk over de streep in een wedstrijd waar S.E.S. meer verdiend had, maar het geluk miste om minimaal een punt aan deze aantrekkelijke wedstrijd over te houden.


Statistieken
S.E.S. – Herpinia 2-3 (1-1)
14. Jordie Suppers 0-1, 20. Jaap van de Vorle 1-1, 53. Danny van Erp 1-2, 58. Jordie Suppers 1-3, 66. Jochen Wijdeven 2-3
Scheidsrechter: Theunisz.
Toeschouwers: 350.
Gele kaarten: Bram Schonenberg (S.E.S.), Erwin van Nuland, Leo Hopman en Danny van Erp (Herpinia).


SES KOMT ER NIET AAN TE PAS TEGEN MILSBEEK

(07-10-2012)

In een matige ambiance en onder matige leiding heeft SES met 4-0 verloren van Milsbeek.
Waar iedere voetballer respect moet hebben voor de lastige taak die de scheidsrechter heeft, moeten scheidsrechters zelf respect hebben voor hun leeftijd.
Het was duidelijk dat de bejaarde scheidsrechter Verbruggen de wedstrijd niet meer kon belopen. Daardoor schatte hij veel situaties verkeerd in.

SES en Milsbeek begonnen beide rommelig aan de wedstrijd. Mooie combinaties werden zelden tentoongesteld in Milsbeek.
Het gevaar kwam tijdens deze wedstrijd dan ook met name uit 'dode' spelmomenten. Een van de gevaarlijkste kansen van SES
kwam uit zo'n 'dood' spelmoment. Tim Cuppen wist een vrij trap vanaf een meter of 25 goed en hard te raken, de Milsbeekse
doelverdediger redde echter redelijk eenvoudig. In de '41 minuut wist Milsbeek de score te openen door één van de vele corners die zij deze middag mochten nemen in de goal te werken.
Verdediger Freek van Straaten wist goed voor de man te komen en knikte knap binnen. Ongeveer 4 minuten later is het wederom Van Straaten die voor gevaar
zorgde vanuit een corner. SES stond onder druk. Slechts 5 minuten na de openingstreffer lag de tweede goal er dan ook al in. Nadat Tijn Verstegen de bal niet ver weg trapte kwam de bal
na wat 'gekluts' voor de voeten van Djemino. Hij wist de bal beheerst in de hoek te trappen. Slechts 2 minuten na deze goal mocht SES de bal alwéér uit het eigen doel vissen.
Van Straaten wist een goede voorzet binnen te koppen door de bal de schampen. In ruim vijf minuten was de wedstrijd beslist.
Na rust miste de scheidsrechter een overtreding op Janssen waardoor Milsbeek de vierde goal kon scoren. De bal kwam voor de voeten van Djemino, hij trok naar binnen en wist de bal in de goal te schieten. In de '55 minuut keek SES al tegen een 4-0 tegenstand aan. Dit is zonde, maar ook niet heel vreemd. De Milsbeekse formatie telt namelijk maar één originele Milsbeekse. De rest van de spelers is gehaald. Waar dit blijkbaar wel effectief is binnen de lijnen, zorgt dit voor weinig sfeer langs de lijnen. SES kan dan ook haar wonden likken over de verloren wedstrijd, maar kan blij zijn met een leuke club vol met eigen (jeugd)spelers. De rest van de wedstrijd zorgde voor weinig spanning. De hard werkende Gijs Meulepas wist nog enkele ballen van Milsbeek te onderscheppen, maar de spanning kwam nooit terug in de wedstrijd.


SES WEET EINDELIJK EERSTE DRIE PUNTEN TE PAKKEN: 2-1

(30-09-2012)

Zonder de afwezige Tijn Verstegen en Gijs Bens heeft SES dan eindelijk de eerste drie punten gepakt. De 170 toeschouwers zagen een veel beter SES uiteindelijk pas laat toeslaan: 2-1.
In de openingsminuut had SES al op voorsprong kunnen komen. De uitstekend spelende Tijn Cuppen geeft een knappe voorzet van rechts. Spits Jilt van Schaijk schiet ook heel aardig in, maar keeper van der Wouw redt heel knap. In de tegenstoot wordt een Bergse aanval geresulteerd in een corner. Een eeuwig oud spreekwoord komt hierin bovendrijven. De derde opeenvolgende corner wordt mooi binnengekopt door de volledig vrijstaande Jeroen Franken: 0-1. Hierna was het constant SES wat de klok sloeg. Onze hoofdmacht kreeg alle ruimte om op te bouwen, en bijna alle aanvallen begonnen bij de prima spelende Gijs Meulepas. Zo ook in de 14e minuut. Gijs steekt prachtig op Tijn Cuppen, die zich fantastisch wegdraait bij zijn tegenstander. Eén op één voor keeper van er Wouw faalt hij niet: 1-1. SES is in het vervolg heer en meester. In de 23ste minuut leidt dit tot en prachtige aanval. Via een combinatie van Peter Janssen en Jilt van Schaijk komt de bal voor de voeten van Don Straatman. Zijn inzet zeilt rakelings over. In de 36ste minuut brengt Tim Cuppen de bal in, die door alles en iedereen wordt gemist, zodat Jaap van der Vorle ineens voor keeper van der Wouw verschijnt. Hij legt de bal echter breed op Tijn Cuppen, die de bal volledig verkeerd raakt. Jaap had hier echter egoïstischer mogen zijn. Montagnards werd nog wel eenmaal gevaarlijk. Een voorzet van Dick Marten belandt ineens voor de voeten van Jeroen Franken. Vijf meter voor de goal passeert hij Raoul van Dongen, echter rolt de bal aan de verkeerde kant van de paal naast.

In de tweede helft precies hetzelfde spelbeeld. SES voetbalt, Montagnards beperkt zich tot verdedigen. In de 52e minuut had Jaap de 2-1 op de schoen. Vanuit een corner van Don Straatman zag de volledige vrijgelaten van der Vorle zijn inzet op de doellijn gered worden. Vijf minuten later stond Gijs Meulepas na een prachtig één-tweetje met Jaap van der Vorle één op één op de keeper. Echter raken ze met elkaar in botsing. Al vallend krijgt hij alsnog de bal voor zijn voeten, maar mikt hij precies naast het lege doel. SES wordt na deze fase wat slordiger, al blijft het de bovenliggende partij. 12 minuten voor het einde duikt Peter Jansen ineens vanaf rechts op. Na een lange rush komt hij vanaf een moeilijke hoek tot een schotje, deze gaat volledig naast de keeper op, maar wordt net voor het passeren van de doellijn wederom van de lijn gehaald. In de 83e minuut dan eindelijk de meer dan verdiende 2-1. Peter Jansen steekt de bal dwars door de verdediging en krijgt Jilt van Schaijk alleen voor de keeper. Van der Wouw redt echter knap. Jansen krijgt wederom de afgeslagen bal. Dit keer zet hij voor, en via een kopbal, een verdediger en de keeper rolt de bal met enig geluk de goal in: 2-1! Nog geen minuut later wist Montagnards de eerste kans van de tweede helft bijna direct om te zetten in een doelpunt; doelman van Dongen redde uiterst knap op een inzet van spits Teun Jacobs. Na drie minuten blessuretijd het bevrijdende fluitsignaal van de uitstekende leidende Rodrigues: de eerste drie punten zijn binnen en SES sluit aan in de middenmoot.

SES - Montagnards 2-1 (1-1)
5. Jeroen Franken 0-1, 14. Tijn Cuppen 1-1, 83. Jilt van Schaijk 2-1.
Scheidsrechter: Rodrigues.
Toeschouwers: 170


SES KNOKT ZICH IN SLOTFASE NAAR TERECHT PUNT

(23 september 2012)

SES heeft een punt overgehouden aan het lastige uitduel tegen FC Schadewijk uit Oss. Dankzij een vroege treffer van Glenn van Katwijk en een late treffer van Jilt van Schaik aan Langenboomse kant eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 2-2.
De start van SES was veelbelovend. De ploeg uit Langenboom creëerde direct kansen en dat leverde na tien minuten spelen de 0-1 op. Spits Van Katwijk schoot na een goede individuele actie hard binnen. SES bleef aanvallen en verdiende even na de goal zelfs een penalty na een overtreding op wederom Van Katwijk, maar scheidsrechter Pijpers weigerde te fluiten. Ook de andere Langenboomse aanvaller, Gijs Bens, was voor rust nog een aantal keren gevaarlijk, maar stuitte telkens op de doelman van FC Schadewijk. Daartegenover stonden twee pogingen van Osse kant, waarbij aanvaller Wesley Groenendijk steeds de gevaarlijke man was. In de 44e minuut was het dan toch raak voor FC Schadewijk. SES-keeper Verstegen had deze keer geen antwoord op de inzet van Groenendijk, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Intussen kwam Tijn Cuppen bij SES in de ploeg voor de zieke Gijs Bens.

De tweede helft startte minder flitsend als de eerste en leverde geen kansen op voor beide partijen. De wedstrijd werd harder, wat resulteerde in enkele stevige tackles. De niet sterk leidende scheidrechter Pijpers liet het echter na om in te grijpen. In de 70e minuut viel de andere Langenboomse spits Van Katwijk uit met een blessure, waardoor A-speler Martijn Nooijen zijn debuut maakte voor SES. De ploeg uit Langenboom leek daarna de draad weer op te pakken en werd gevaarlijk via een voorzet van invaller Tijn Cuppen. Jilt van Schaik kon de bal net niet binnenwerken. In de 80e minuut was het echter aan de andere kant raak: FC Schadewijk-middenvelder Sven Damen krulde een vrije trap net buiten het zestienmetergebied via de onderkant van de lat binnen. De winst leek binnen te zijn voor de Ossenaren, maar SES gaf niet op. In blessuretijd kregen de Langenbomers dan toch loon naar werken. Jilt van Schaik scoorde deze keer wel uit een voorzet van Tijn Cuppen, waardoor SES voor de derde keer op rij genoegen moet nemen met een puntdeling.

FC Schadewijk – SES 2-2 (1-1)
10. Glenn van Katwijk 0-1, 44. Wesley Groenendijk 1-1, 80. Sven Damen 2-1, 91. Jilt van Schaik 2-2.
Scheidsrechter: Pijpers.
Toeschouwers: 140


S.E.S. PAKT MEER DAN VERDIEND PUNT TEGEN KOPLOPER UIT OPLOO

(16-09-2012)

Langenboom – Meer dan een seizoen lang was Excellent uit Oploo ongeslagen met een kampioenschap in de 5e klasse en een vliegende start met zes punten uit twee wedstrijden in de 4e klasse tot gevolg. De laatste nederlaag leed Excellent in Langenboom tegen S.E.S. en betekende het kampioenschap voor S.E.S. in de 5e klasse in het seizoen 2010-2011.

S.E.S. was vast van plan om het cirkeltje rond te maken en de eerste overwinning van het seizoen juist tegen het, als een trein draaiende, Excellent te pakken.
Met Martijn van Lith in het centrum van de verdediging voor de geblesseerde Robin Aalbers begon S.E.S. overtuigend. Met goed positiespel probeerde S.E.S. de weg naar het Oploose doel te vinden. Maar ondanks druk richting het doel van Excellent doelman Hubers, slaagde S.E.S. er niet in grote kansen af te dwingen. Meer dan enkele corners en een bijna-kans voor Peter Janssen, na een goede steekbal van Gijs Bens, vielen niet te noteren.
Aan de andere kant was het bij de eerste de beste kans voor Excellent meteen raak. Een lange bal van Teun Verberk over de S.E.S.-verdediging, waar deze verdediging er niet sterk uit leek te zien, was het Bart van Duijnhoven die alleen voor S.E.S.-doelman Tijn Verstegen verscheen en de bal over de Langenboomse doelman liftte en de gasten op een 0-1 voorsprong bracht.
S.E.S. leek niet overdonderd door de vroege achterstand en combineerde aardig door, terwijl Excellent zit in liet zakken en gokte op snelle uitbraken.
Excellent had daarbij diverse overtredingen nodig om de behendige S.E.S.-aanvallers af te stoppen, met een gele kaart voor van de Bungelaar tot gevolg. De vele vrije trappen leverde echter weinig gevaar op. Een diepe bal van Tim Cuppen bereikte Glen van Katwijk net niet, zodat de S.E.S.-spits niet voor gevaar kon zorgen.
Na een kleine 20 minuten een gevaarlijke uitbraak van de gasten, waarbij Rick van Koulil alleen voor Tijn Verstegen verschijnt. De S.E.S.-doelman blijft echter prima naar de bal kijken en weet de spits van Excellent van scoren af te houden. Aan de andere kant wordt een hard schot van Gijs Bens door doelman Hubers gekeerd.
Tegen het rustsignaal zet S.E.S. nogmaals aan en de druk op het Excellentdoel wordt verhoogd. Gijs Bens wordt een aantal keren gevaarlijk en Gijs Meulepas kan van dichtbij uithalen vanuit een corner, maar moet in doelman Hubers wederom zijn meerdere erkennen. Wellicht de grootste kans is echter voor Jilt van Schaijk, die een scherpe voorzet van Gijs Bens net niet tot doelpunt kan promoveren bij de tweede paal. Toch valt de meer dan verdiende gelijkmaker. In een onoverzichtelijke situatie scoort Gijs Bens, vlak voor rust, de meer dan verdiende gelijkmaker.

De tweede helft is een stuk rommeliger en minder van nivo dan de eerste helft. Het positiespel van S.E.S. is wat minder en het spel golft wat meer op en neer.
In de 51e minuut het eerste gevaar voor het S.E.S.-doel, waar Verstegen net weet te redden. Even later de tweede gele kaart voor Excellent, in een verder sportieve wedstrijd. De vrije trap van Gijs Bens gaat echter hoog over.
Na een dik uur, krijgt Tijn Cuppen het op zijn heupen en piepelt zijn tegenstander op het middenveld. Het ziedende afstandsschot van zo’n 25 meter wordt echter prachtig uit de kruising geranseld door de doelman van Excellent.
Daarna is het weer aan Excellent. Waar Tim Cuppen een tegen aanval prima weet te ontmantelen, moet Martijn van Lith daarna aan de noodrem trekken om de doorgebroken Excellent-spits het scoren te beletten. De scheidsrechter houdt het bij een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap, van zo’n 20 meter, wordt prima ingeschoten, maar doelman Verstegen weet de inzet uit de kruising te boksen.
In het verdere verloop van de tweede helft weinig goed voetbal en voor beide doelen vallen slechts enkele kleine kansjes te noteren.
Met Bram Schonenberg en Don Straatman voor Peter Janssen en Glen van Katwijk in de ploeg, probeert de Langenboomse ploeg van trainer Claus Foederer in de laatste minuten van de wedstrijd alsnog de beslissing te forceren. Meer dan een grote, maar lastige, kans voor Tijn Cuppen, wiens inzet op de lijn onschadelijk gemaakt wordt door een verdediger van Excellent, komt S.E.S. niet.
Waardoor een terechte 1-1 uitslag op de borden verschijnt, waarbij er voor S.E.S. wellicht iets meer ingezeten had.


SES – Excellent 1-1 (1-1)
12. Bart van Duijnhoven 0-1, 44. Gijs Bens, 1-1.
Scheidsrechter: Smits.
Toeschouwers: 275
Gele kaarten: Martijn van Lith (S.E.S.), Martijn van de Bungelaar en Loid Schellekens (Excellent)


EEN ZONOVERGOTEN WEDSTRIJD TUSSEN SES EN DE HAPSE BOYS EINDIGT IN EEN REMISE.

(09-09-2012)

Door Teun Meulepas - Of het de zon was die er deze middag voor zorgde dat er matig gespeeld werd is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat er matig gespeeld werd. Met veel lange ballen en veel slordige passes werd duidelijk dat er voor beide teams nog winst is te behalen in het eigen spel.
In de elfde minuut gaf scheidsrechter Jaspers uit Uden geen voordeel aan SES. Wanneer hij dit wel gedaan had, had SES de leiding genomen. Van Katwijk legde de bal namelijk in het doel net nadat de look-a-like van Colina te vroeg op zijn fluit blies. De Hapse Boys speelde met name de lange bal en dit resulteerde in de eenendertigste minuut tot een kans nadat Aalbers te kort terugkopte op keeper Verstegen. Deze wist de inzet van de Hapse spits echter tegen te houden. In de negenendertigste minuut was SES voor het eerst dichtbij een doelpunt. Uit een corner van Janssen kopte Bens de bal richting het doel. De goed keepende Giesbers uit Haps wist deze inzet echter tegen te houden middels een knappe redding. Doordat Epi Lamers in de eenenveertigste minuut vervelend in botsing kwam met zijn eigen Hapse doelman kende scheidsrechter Jaspers terecht veel minuten blessuretijd toe aan de eerste helft. In de drieënvijftigste minuut (45+8) wist Haps de 0-1 binnen te werken nadat Aalbers en Verstegen niet goed communiceerden. Thijs Kemperman wist hier optimaal gebruik van te maken door de bal tussen de palen te werken (0-1).
Na de rust kwam SES iets sterker uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de vijftigste minuut tot een grote kans voor Gijs Bens. In eerste instantie wist een verdediger hem tegen te houden en in tweede instantie redde de Hapse doelverdediger. In de negenenzestigste minuut kreeg Hapse de kans om de voorsprong te verdubbelen. Robin Aalbers haalde invaller Cornelissen binnen de zestien meter lijn neer en daarop werd een penalty toegekend aan Haps. Keeper Verstegen wist de inzet van v.d. Groes echter goed tegen te houden. Kort na deze redding wist SES de gelijkmaker te scoren. Meulepas zette van Katwijk door middel van een prachtige steekpass vrij voor keeper Giesbers, Van Katwijk scoorde door de bal beheerst langs Giesbers op te schieten (1-1). SES kon echter niet lang van deze gelijkmaker genieten omdat v.d. Groes alsnog zijn doelpunt meepikte. Direct uit de aftrap viel een verre voorzet over alles en iedereen heen. V.d. Groes werkte de bal bij de tweede paal binnen (1-2). Haps oogde steeds vermoeider en SES ging wederom hard op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke kansen aan de zijde van SES. In de tachtigste minuut wist SES deze druk om te zetten in een doelpunt. Gijs Bens werd aangespeeld uit een vrije trap. Hij omzeilde doelman Giesbers, maar stond door zijn actie vrijwel op de achterlijn naast het doel. Door middel van een fraaie bal met zijn linkervoet wist hij de bal toch binnen de palen te krullen. Een prachtige goal (2-2). Na deze gelijkmaker ging SES op zoek naar meer. Dit lukte ook bijna door een individuele actie van Bens en een ‘Catalaanse’ combinatie over drie schijven van SES waarbij Van Katwijk net naast het doel schoot. Wanneer de wedstrijd nog tien minuten langer had geduurd, had SES wellicht meer uit deze wedstrijd kunnen halen.

SES – Hapse Boys 2-2 (0-1)
45+8. Thijs Kemperman 0-1, 72. Glenn Van Katwijk 1-1, 73. Joost v.d. Groes 1-2, 80. Gijs Bens 2-2
Scheidsrechter: Japsers
Toeschouwers: 250
Bijzonderheden: 69. V.d. Groes mist strafschop


SES VERLIEST EERSTE COMPETITIEDUEL

(02-09)

Na een prima duel tegen derdeklasser Rhode in het bekertoernooi, kan SES met opgeheven hoofd vooruitkijken naar het duel tegen Stormvogels ’28. Onder het oog van zo’n 190 supporters fluit scheidsrechter Mario Grens voor de start van de wedstrijd. In het eerste half uur gaan de beide ploegen gelijk op. Er wordt veel strijd geleverd, maar dit resulteert nog niet direct in gevaarlijke kansen. Waar SES veel balbezit heeft, is Stormvogels gevaarlijk in de snelle omschakeling. Met name spits Khalid Hlimi test de Langenboomse verdediging, maar komt niet verder dan enkele speldenprikken. In de 30e minuut is hij wederom gevaarlijk en geeft de bal laag mee, waardoor er zich een schietkans voordoet. SES keeper Tijn Verstegen reageert alert op het schot. Direct daarna ziet Gijs Bens aan de andere kant van het veld zijn kans schoon, maar zijn mooie passeerbeweging wordt door Bart Seegers op een onjuiste manier ongedaan gemaakt. Grens trekt geel voor de verdediger van Stormvogels. De felle strijd op het veld resulteert ook voor SES in een gele kaart. Jilt van Schayik heeft zijn handen nodig om in de buurt van de middencirkel een duel om de bal te winnen.
SES lijkt steeds meer het heft in handen te nemen en na enkele gevaarlijke corners kan Jilt van Schayik Tijn Cuppen bereiken in het zestien meter gebied. De spits van SES schiet uit de draai op goal, maar keeper Jaap Janssen redt knap. Ook Stormvogels laat nog, voordat de rust aanbreekt, van zich horen. Jaap Arts ziet zijn schot vanaf 20 meter op de binnenkant van de paal belanden. Tijn Verstegen is kansloos, maar de bal rolt voor de goal langs en over de achterlijn.

Vrijwel direct na rust, bereikt een goede crosspass vanaf de linkerflank aanvaller Niels de Bruin. Uit de lucht wipt hij de bal over de instappende verdediger heen om vervolgens beheerst de bal eveneens over de keeper heen te tikken. 1-0. Tijn Verstegen krijgt het steeds drukker in de tweede helft en weet de bal meermalen te onderscheppen. Echter in de 51e minuut is het alsnog raak. Wederom is het een lange bal vanaf links die richting rechterspits Niels de Bruin zeilt. Een miscommunicatie tussen de Langenboomse verdedigers zorgt ervoor dat hij zijn tweede doelpunt van de middag binnen kan schuiven.
Waar de ploegen in de eerste helft gelijk op gingen, is het Stormvogels dat nu nog steeds vurig de duels aangaat, en met succes. Na enkele wissels aan beide kanten, komt Niels de Bruin nog twee keer alleen op de keeper, maar moet in Tijn Verstegen zijn meerdere erkennen.
In de 80e minuut wordt het steeds harder wordende spel van Stormvogels dan toch bestraft. Khalid Hlimi ontvangt een gele kaart. Vlak daarna zet rechterverdediger Janssen goed voor. De bal wordt slecht verwerkt en Tijn Cuppen schiet van dichtbij raak. SES krijgt vertrouwen na de aansluitingstreffer en is heel dicht bij de gelijkmaker. Een voorzet van Tijn Cuppen vindt het hoofd van invaller Glenn van Katwijk. Deze kopt echter op de paal en de rebound kan hij niet benutten. SES drukt naar voren, maar ook Stormvogels heeft nog gevaarlijke kansen in de slotminuten. Vlak voor het eind krijgt SES nog een vrije trap op links. Gijs Bens neemt plaats achter de bal, maar ziet zijn schot op de lat uiteenspatten.

SES leek nog even de stand gelijk te gaan trekken, maar de ploeg heeft zich in de tweede helft pas te laat beseft, dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.


< Terug naar de huidige verslagen


Verslag archief

Verslagen SES 1 | 2017-2018
Verslagen SES 1 | 2016-2017
Verslagen SES 1 | 2015-2016
Verslagen SES 1 | 2014-2015
Verslagen SES 1 | 2013-2014
Verslagen SES 1 | 2012-2013
Verslagen SES 1 | 2011-2012

senioren junioren

Programma

Agenda
Momenteel geen agenda items.

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux