Verslagen SES 1 seizoen 2014-2015

SES SLUIT LAATSTE THUISDUEL WINNEND AF

(26-04-2015)

SES weet weer wat winnen is. Ondanks een 0-1 achterstand en een rode kaart van Robin Aalbers wist de Langenboomse formatie de punten op sportpark De Kogelberg te houden. SDDL werd met 2-1 verslagen. Doelpuntenmakers waren Tijn Cuppen en Gijs Meulepas.

Het duurde een half uur voordat de wedstrijd van de grond kwam. Het was SES die de eerste speldenprikjes uitdeelde. Martijn van Lith schoot een vrije trap knap binnen, maar SDDL-keeper Megens pareerde. Vervolgens was het Tijn Cuppen die van dichtbij het net niet wist te vinden. Echter was het de uitploeg die de leiding nam. Na een uitbraak over rechts was het via de kluts Stijn Beer die de bal voor zijn voeten kreeg en SDDL op voorsprong bracht. Het antwoord van SES volgde snel. Tijn Cuppen bracht net voor de rust met het puntje van zijn teen SES op gelijke hoogte.

Na de rust gebeurde er weinig. Tot Robin Aalbers na een uur voetballen twee keer achter elkaar een gele kaart gepresenteerd kreeg van scheidrechter Smits. Met tien man ging SES opvallend genoeg makkelijker voetballen. Dit leidde al vrij snel tot een 2-1 voorsprong. Gijs Bens sneed een vrije trap mooi aan, Gijs Meulepas slijkte de bal en wist doelman Megens te verschalken. De thuisploeg voetbalde vervolgens de wedstrijd uit en hield de punten in Langenboom.

SES – SDDL 2-1 (0-0)
38. Beer 0-1, 42. Cuppen 1-1, 66. Meulepas 2-1
Scheidsrechter: Smits
Toeschouwers: 250
Opmerking: rode kaart Robin Aalbers (62’)


WEDSTRIJD DUURT TE LANG VOOR LANGENBOOMSE DELEGATIE

(12-4-2015)

SES – Nijnsel 0-2

Op deze mooie zonnige zondagmiddag speelt SES zijn thuiswedstrijd tegen Nijnsel. Beide partijen beginnen wat tammetjes aan het duel maar na een kwartier begint de wedstrijd echt los te komen. SES degene met het meeste balbezit, maar Nijnsel de ploeg met de grootste kansen. Keeper Van Katwijk van de Langenboomse delegatie moet een paar keer goed zijn doel verdedigen omdat Nijnsel met steekballen de SES defensie verschalkt. Koen Bervens komt goed voor Stef Rooijendijk en komt oog in oog te staan met de Langeboomse doelverdediger. Van Katwijk, komt goed zijn doel uit, houdt de hoek klein en komt als winnende uit de strijd. Naarmate de eerste helft verstrijkt wordt de wedstrijd wat grimmiger. Er worden over en weer overtredingen gemaakt en Martijn van Lith wordt als eerste genoteerd op het notitieblok van Van Uden. Nijnsel is kwa veldspel de betere, maar SES loert op de counter met voorin de pijlsnelle Gijs Bens en de handige Tijn Cuppen.

In de tweede helft gaan beide partijen nagenoeg gelijk op. Er wordt vooral veel gestreden op het middenveld, maar kansen komen er weinig. Nijnsel drukt flinkt door en krijgt daarom een aantal kleine mogelijkheden. SES lijkt goed te pareren maar haal te weinig rendement uit snelle aanvallen. Scheidsrechter Van Uden ziet er af en toe minder goed uit en lijkt gevoelig voor op- en aanmerkingen van de spelers. In de 80e minuut gooit Nijnsel een bal in de 16e met een verre inworp, deze wordt doorgekopt en met een prachtige volley in de verre hoek getrapt door Stefan Hulsen, keeper Van Katwijk is kansloos. In de minuten daaropvolgend is SES flink aan het drukken maar dit resulteert niet in goede doelpogingen. De aanvoerder, Koen Bervens, van Nijnsel verschalkt Van Katwijk met een ver en hard schot in de bovenhoek. SES kon de eerste helft goed mee, maar de tweede helft is er één te veel.

Karakteristieken
80’0-1 Stefan Hulsen 0-2 90’Koen Bervens
Scheidsrechter Van Uden
Toeschouwers 295


GELIJKSPEL IN DERBY MILL - LANGENBOOM

(06-04-2015)

Voor de tweede keer dit seizoen blijft de kraker tussen Juliana en SES steken op een gelijkspel. Op een spiegelglad veld begonnen beide partijen timide aan de wedstrijd. Het was SES die de eerste kans kreeg door een foutieve terugspeelbal van de Juliana defensie. Gijs Bens kon door zijn snelheid de bal veroveren en legde af op Tijn Cuppen. Laatstgenoemde gaf een strakke voorzet op Sebe van Huisseling die fenomenaal met een snoekduik de bal in de verre hoek kopte. Van Huisseling, nog maar 17 lentes jong was zeker de eerste helft de beste op het veld. Jelle Staal stond nog maar 20 seconden in het veld toen hij, volgens de grensrechter en het gros van het publiek uit buitenspelpositie, een goede steekbal fraai afrondde.

In de tweede helft was SES duidelijk de betere en kreeg een aantal goede kansen waarvan Tijn Cuppen er maar één kon benutten. Juliana Mill had al 3 keer gewisseld toen Tom Heerbaart zichzelf blesseerde met een roekeloze tackle op Gijs Bens. Met 10 man wist Juliana toch te scoren door een vrije trap van Berry van Krijl. De in Langenboom geboren en getogen “Millenaar” gooide roet in het eten van de Langenboomse delegatie.
Het feest na afloop van de wedstrijd was, zoals altijd, erg gezellig. De oude rivaliteit tussen beide clubs is op het veld goed te zien. Maar onder het genot van een biertje was iedereen de wedstrijd al lang en breed vergeten.

Juliana Mill– SES 2-2(1-1)
21. Sebe van Huisseling 0-1, 33. Jelle Staal 1-1, 60. Tijn Cuppen 1-2, 86. Berry van Krijl 2-2.

Toeschouwers: 768


SES BLIJFT OVEREIND TEGEN OLLANDIA

(22-03-2015)

SES treedt vandaag aan tegen het lager geklasseerde Ollandia. Scheidsrechter Schelsema is de leidsman. Zo’n 100 toeschouwers zien in een beginnende lentezon SES domineren in de eerste helft van de wedstrijd. De thuisploeg is het meest aan de bal en weet de grootste kansen te creëren. Al in de 13e minuut kan Tijn Cuppen de score openen. Een slecht weggewerkte bal wordt opgepikt door Guus van der Aa. Die kan Gijs Bens bereiken en met een mooie actie op de achterlijn passeert hij zijn opponent. Hij houdt het overzicht en legt de bal terug op Cuppen. Deze rondt beheerst af. Tien minuten later is Bens wederom ongrijpbaar voor de verdedigers van Ollandia. Hij snijdt naar binnen op de rand van het zestienmetergebied en haalt uit. Zijn schot lijkt houdbaar maar bevat een stuiter die door doelman Tom Wouters verkeerd wordt ingeschat. 2-0. SES-doelman Rensco van Katwijk moet nog eenmaal in actie komen om een schot onschadelijk te maken, maar echt spannend wordt het niet.
De volgende 45 minuten verlopen totaal anders. Ollandia komt scherp uit de kleedkamer en wint veel duels. Na 1 minuut duikt Stefan Erven via een steekbal op voor van Katwijk en faalt niet. 2-1 Snel daarna komt een klungelige terugspeelbal op van Katwijk via de paal bij Arno van Oss terecht. Hij twijfelt te echter te lang en zijn schot wordt geblokt. Later kan van Oss weer niet scoren, omdat van Katwijk redt. Na een uur spelen laat SES weer iets van zich zien. De bal wordt knap teruggelegd maar Gijs Meulepas schiet voorlangs. Langzaamaan komt de wedstrijd terug in evenwicht en een kwartier voor tijd beslist Peter Janssen het duel. De bal komt via Cuppen en Sebe van Huisseling bij hem terecht en hij hoeft geen seconde na te denken. Ondanks een mindere tweede helft kan SES vandaag betrekkelijk eenvoudig zegevieren.

SES – Ollandia 3-1(2-0)
13. Tijn Cuppen 1-0, 23. Gijs Bens 2-0, 46. Stefan Erven 2-1, 75. Peter Janssen 3-1.
Scheidsrechter: dhr. Schelsema
Toeschouwers: 100


SUBTOPPER IN VIERDE KLASSE ONBESLIST: 1-1

(15-3-2015)

SES heeft thuis tegen DVG verzuimd dichterbij de top drie te sluipen. De Langenboomse formatie kwam na rust nog wel op voorsprong, maar gaf deze tien minuten later uit handen. SES deed zich met een punt gezien het spelbeeld het meest tekort.

In een rommelige eerste helft, waarin DVG het initiatief gaf aan SES, wisten beide ploegen weinig te creëren. Verder dan schoten van DVG spits v/d Ven (schotje naast) en Robin Aalbers (schot meter naast) kwamen de teams niet.

Na de thee kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Een corner van Robin Aalbers vloog via een verdedigend been tegen de touwen. 5 minuten later mocht Gijs Bens tot twee keer toe uithalen, maar deed dat beide keren recht op de keeper. Een corner leverde de gasten uit Liempde hun eerste echte kans op, en deze was direct raak. Spits van der Ven kon geheel vrijstaand binnenkoppen. SES bleef de voetballende ploeg, al kwam DVG er nog enkele keren, echter zonder kansen te creëren, er af en toe gevaarlijk uit. Gescoord werd er niet meer.

SES blijft in de race voor een nacompetitieplek, maar het seizoen kan ook snel als een nachtkaars uitgaan.

Karakteristieken:
SES – DVG (0-0) 1-1
’47 Aalbers 1-0, ’70 v/d Ven 1-1.
Toeschouwers: 150


SES ZIET CITO NADEREN OP DE RANGLIJST

(08-03-2015)

Het verschil tussen Cito en SES is verkleind naar twee punten, door een zege van de Osse club op haar directe concurrent. Met twee doelpunten in de tweede helft kwam de thuisclub terug van een achterstand. Onder leiding van scheidsrechter Makaloski en voor het oog van zo’n 130 toeschouwers begon SES sterker aan de wedstrijd, maar gaf het duel na rust af. De Langenbomers moesten het doen zonder de geschorste Robin Aalbers en Gijs Bens.

Na zo’n twintig minuten zonder veel spannende momenten krijgt Guus van der Aa een grote kans om de score te openen. Zijn schot wordt goed gepakt door Cito keeper Mark Ruijtenburg. SES is dreigend en hoewel een eerste steekpass op Stef Rooijendijk niet uitmondt in een doelpunt, doet een pass op Nick van de Hei dat wel. Hij is degene die in de 35e minuut de 0-1 op het scorebord zet met een bekeken schot. Cito is enkel gevaarlijk uit standaardsituaties, maar SES weet ze onschadelijk te maken.

In de tweede helft is het juist zo’n standaardsituatie waaruit Cito de gelijkmaker maakt. Younesse Ettahouri kan vrij binnen koppen. Vijf minuten later gaat Cito zelfs aan de leiding door een doelpunt van Bas van Rooij. Hij ziet een voorzet bij de tweede paal belanden en twijfelt geen moment. Zijn volley van dichtbij treft doel. SES lijkt overdonderd en komt niet meer op het niveau van de eerste helft. Hoewel zij de ploeg zijn die in het laatste half uur het spel maakt, krijgen ze weinig uitgespeelde kansen meer. SES keeper Rensco van Katwijk redt nog eenmaal belangrijk op een schot van Michel Gielis. Trainer Claus Foederer zet extra aanvallers in en gelegenheidsspits Jari Lukassen krijgt daardoor in de laatste minuut een grote kopkans. Ruijtenburg staat echter op de juiste plaats. SES gaat met lege handen naar huis.

Cito – SES 2-1 (0-1)
35. Nick van de Hei 0-1, 54. Younesse Ettahouri 1-1, 62. Bas van Rooij 2-1.
Scheidsrechter: Makaloski
Toeschouwers: 130


SES HEER EN MEESTER TEGEN FC SCHADEWIJK

(01-03-2015)

SES heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Schadewijk winnend afgesloten: 4-0. De ploeg uit Langenboom legde met vlagen erg goed voetbal op de mat en kwam geen moment in de problemen. Doelpuntenmakers waren Sebe van Huisseling (2x), Gijs Bens en Robin Aalbers.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Al binnen een minuut spelen was het Sebe van Huisseling die door de Osse defensie liep en knap de 1-0 binnenschoot. SES bleef vervolgens de bovenliggende partij, maar dat werd niet vertaald naar grote kansen. Vlak voor de rust gebeurde het dan toch. Na een prachtige opening van achteruit stuurde Ron Ghijssen Gijs Bens weg, die op weg naar het Osse doel onreglementair werd afgestopt door een verdediger van FC Schadewijk. De daaropvolgende penalty werd benut door Robin Aalbers. SES ging met een riante 2-0 voorsprong rusten.

In de tweede helft verslapte SES en kwam FC Schadewijk even terug in de wedstrijd. Na een aantal speldenprikjes was het echter weer de ploeg uit Langenboom die halverwege de tweede helft het heft in handen nam. Tien minuten voor tijd strafte Gijs Bens geklungel in de defensie van FC Schadewijk af en gooide de wedstrijd definitief op slot: 3-0. Hierna voetbalde SES de wedstrijd goed uit en viel er zelfs een vierde goal. Sebe van Huisseling rondde een fraaie steekbal af en maakte zijn tweede goal van de middag. Door de comfortabele overwinning blijft SES zodoende in het spoor van de bovenste ploegen in klasse 4H.

SES – FC Schadewijk 4-0 (2-0)
1 Van Huisseling 1-0, 44. Aalbers 2-0, 78. Bens 3-0, 90. Van Huisseling 4-0
Scheidsrechter: Grens
Toeschouwers: 160


SES WINT UITEINDELIJK EENVOUDIG VAN HEKKESLUITER

(22-02-2015)

De omstandigheden waren bar en boos deze middag in Zijtaart. Weinig toeschouwers vonden hun weg naar sportpark De Vonders, de temperatuur naderde het nulpunt en het veld maakte goed voetbal zo goed als onmogelijk. Toch boekte SES, zoals verwacht, een redelijk eenvoudige overwinning op VOW. Na een stroef begin zorgden Tijn Cuppen, Jari Lukassen en Gijs Bens in de tweede helft alsnog voor een riante voorsprong. Bart van de Laar deed in blessuretijd vanaf elf meter nog iets terug voor de thuisploeg: eindstand 1-3.

SES startte in eerste instantie furieus aan de wedstijd. Via Gijs Bens en Tijn Cuppen kregen de bezoekers levensgrote kansen op een vroege voorsprong, maar zij faalden oog in oog met de Zijtaartse doelman. Even later herpakte VOW zich en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zonder verdere grote kansen werd er met een 0-0 stand thee gedronken.

Het vuurwerk werd bewaard voor de tweede helft. Als eerste was het VOW die de score leek te openen, maar een fraaie kopbal werd door SES-doelman Rensco van Katwijk uit de kruising geplukt. De ploeg van Claus Foederer leek wakker geschud en kantelde vervolgens de wedstrijd. In twintig minuten tijd werd er drie keer gescoord. Allereerst was het Tijn Cuppen die eenvoudig binnentikte na slecht wegwerken van de VOW-doelman. Even later verdubbelde Jari Lukassen de score door van dichtbij binnen te schieten, nadat een corner bleef hangen voor de Zijtaartse goal. Vervolgens ging Robin Aalbers alleen op doel, bleef rustig en gunde Gijs Bens een derde Langenboomse treffer. In blessuretijd gaf de scheidsrechter nog een discutabele penalty voor de thuisploeg, die in twee instanties werd benut door VOW-er Bart van de Laar. Al met al een eenvoudige overwinning voor de ploeg uit Langenboom.

VOW – SES 1-3 (0-0)
56. Tijn Cuppen 0-1, 65. Jari Lukassen 0-2, 69. Gijs Bens 0-3, 90. Bart van de Laar 1-3
Toeschouwers: 75


BOSKANT EN SES VERWARMEN PUBLIEK PAS LAAT IN DE TWEEDE HELFT

(14-12-2014)

Boskant en SES verwarmen publiek pas laat in de tweede helft

Op Sportpark De Scheeken in Boskant hebben subtoppers SES en Boskant de punten gedeeld. Het werd één – één. Pas halverwege de tweede helft werd de wedstrijd op deze koude zondagmiddag de moeite van het kijken waard. Beide ploegen speelde een slechte tot matige eerste helft waarbij Boskant enigszins de bovenliggende partij kon worden genoemd. Zo schoot Edo Brans halverwege de eerst helft uit kansrijke positie over. SES wist geen enkele zorgvuldige aanval te creëren. Het gladde veld kon hier mede, maar zeker niet als dé oorzaak voor genoemd worden. Het spel was simpelweg slordig en vaak werd de lange bal bij gebrek aan beter gehanteerd. Boskant creëerde ook weinig, maar kon de bal vaak iets beter in de ploeg houden en leek feller. De tweede helft bracht meer vermaak. SES kwam de kleedkamer sterker uit dan het erin ging en de wedstrijd kwam tot leven. Dit zorgde ervoor dat beide partijen de duels stevig aangingen en scheidsrechter Brouwer regelmatig moest ingrijpen. Het was na een kwartier in de tweede helft de vraag of deze wedstrijd een winnaar verdiende. Toch leek er een winnaar te komen. Roy van der Linden kon de bal na een scrimmage in de goal tikken. Enkele combinaties in het strafschopgebied van SES gingen hier kort aan vooraf. Boskant leek de wedstrijd te gaan winnen, maar SES ging voor het equivalent van het Haags Kwartiertje. Het zette meer druk en positioneerde Jari Lucassen bij Gijs Bens in de spits onder de noemer: alles of niets. Hierdoor werd de wedstrijd zowaar spannend en SES kreeg zelfs enkele kleine kansen. Uiteindelijk bleek een dood spelmoment 10 minuten voor tijd nodig om de score in evenwicht te brengen. Gijs Bens nam een vrije trap halverwege de helft van Boskant en Martijn van Lith kon de bal, gehinderd door verdedigers en keeper, van dichtbij binnenkoppen. De resterende minuten waren spannend en leverde enkele hachelijke momenten op, tot scoren kwamen beide ploegen echter niet meer.

Boskant – SES: 1-1
’72 Van der Linden 1-0
’83 Van Lith 1-1
Scheidsrechter: De Brouwer
Toeschouwers: 80


VERDIENDE ZEGE SES

(30-11-2014)

De toeschouwers in Langenboom werden op deze koude zondagmiddag warm gehouden door aanvallend voetbal van de thuisploeg, resulterende in 4 doelpunten. Bezoekende ploeg Herpinia had hier weinig tegenover te zetten en verliet het sportpark met 0 punten.

Al na een kwartier kon het thuispubliek applaudisseren. Zij zagen sterk samenspel tussen Guus Cuppen en Gijs Bens resulteren in een strakke voorzet van Bens. Martijn van Lith was de juiste man op de juiste plaats en tikte binnen. Tien minuten later is het Bens zelf die het net vindt, op aangeven van Peter Janssen. SES voetbalt vooruit en Herpinia komt er nauwelijks aan te pas. Tijn Cuppen ziet zijn lobje naast het doel belanden en een grote kopkans van van Lith wordt niet benut. De vroeg voorsprong zorgt ook voor nonchalance en balverlies van SES’ers zijn de weinige momenten dat Herpinia kan toeslaan. Verder dan kleine kansjes komen ze niet.
In de tweede helft ziet men hetzelfde spelbeeld. Na een kwartier houdt Bens het overzicht en zet Tijn Cuppen vrij voor de keeper. Cuppen vervult zijn plicht met een lage schuiver. Tien minuten daarna komt Bens dreigend het zestienmetergebied in en keeper Ralf van Son moet aan de noodrem trekken. Zijn duw wordt bestraft met een gele kaart en aanvoerder Gijs Meulepas schiet binnen vanaf de stip. Herpinia krijgt nog een grote kans om de eer te redden. Op volle snelheid gaat Antal van Geffen de Langenboomse verdediging voorbij. Zijn voorzet is goed, maar teamgenoot Jelco Danen mist van dichtbij. De 250e basisplaats in de Langenboomse hoofdmacht voor Jochen Wijdeven kan hij met een verdiende overwinning vieren.

SES – Herpinia 4-0 (2-0)
15. Martijn van Lith 1-0, 23. Gijs Bens 2-0, 60. Tijn Cuppen 3-0, 70. Gijs Meulepas 4-0.
Scheidsrechter: dhr. Bus
Toeschouwers: 94


NIJNSEL TE STERK VOOR HARD WERKEND SES

(23-11-2014)

SES heeft voor de derde maal op rij niet weten te winnen. Na het gelijkspel tegen Juliana en het bekerverlies tegen Blauw-Geel was Nijnsel op eigen veld te sterk voor de Langenboomse equipe. Op deze mooie herfstdag werd het op het slechte Nijnselse veld 0-2.

De eerste twee kansen waren voor de bezoekers. Eerst kopte Martijn van Lith net over, vervolgens mikte Gijs Meulepas eveneens over in een kansrijke positie. Hiermee waren de wapenfeiten van SES in de eerste helft wel geteld. Nijnsel won de slag op het middenveld wat resulteerde in de eerste goal van de middag. Vanaf links brak Nijnsel door de Langenboomse defensie. Hij verraste doelman Rensco van Katwijk met een schot in de korte hoek: 1-0. Hierna was SES helemaal de kluts kwijt. Amper bekomen van de achterstand kreeg Nijnsel twee enorme kansen. Zelfs voor een lege goal wist de spits van Nijnsel niet de bal tegen de touwen te werken.

In de tweede helft een omgekeerde wereld. Tim Cuppen was verplaatst naar het middenveld wat voor meer controle zorgde. Tot kansen kwam het echter niet. SES bleef de weg naar het doel zoeken, maar de beslissende pass ontbrak steeds. Een vrije trap na een charge van Peter Jansen, waar hij met geel goed weg kwam, resulteerde in een snelle aanval van Nijnsel. Een lage voorzet werd in twee instanties door de spits van Nijnsel binnengewerkt. SES kreeg in de nog 10 geboden minuten via Martijn van Lith en Gijs Bens nog twee enorme kansen, maar de bal wilde er niet in vanmiddag. SES blijft nog wel in de subtop, maar ziet Boskant en Cito dichterbij naderen.
Karakteristieken:
Nijnsel - SES 2-0 (1-0)
Toeschouwers: 150


SES STRIJDEND MAATJE TE KLEIN VOOR BLAUW-GEEL: 3-0

(13-11-2014)

SES is in de districtsbeker blijven steken in de derde ronde. Blauw-Geel, koploper in de Hoofdklasse B, was een maatje te groot voor de Langenboomse formatie. In een eenzijdig duel, waarin SES alleen maar kon tegenhouden, bleef de schade tot 3-0 beperkt.
SES, dat in een veredeld reserveteam speelde (Robin Aalbers, Jari Lukassen, Tim Cuppen, Ron Ghijssen en Gijs Meulepas konden om diverse redenen niet spelen), had in de eerste helft niks in te brengen. Blauw-geel kon de naar hartenlust combineren. Heel veel uitgespeelde kansen leverden dat niet op. Een afstandsschot van Danny Verbakel was echter onhoudbaar voor de verder prima keepende Rensco van Katwijk. 4 minuten later was het wederom een afstandsschot, deze keer van Mustafa Guler, die de marge op het bord deed verdubbelen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Blauw-geel in balbezit, en SES kon er maar nauwelijks uitkomen. Een penalty van Emiel van der Sanden bracht de 3-0 op het formulier. SES leek in te storten, maar niets was minder waar. Het begon uit z'n schulp te kruipen wat resulteerde in een prachtige steekpass van Tom Bens op z'n oudere broer Gijs. Eén op één met keeper van Weert mistte zijn schot overtuiging. Het duel, wat nooit een duel was, kabbelde voort. Gescoord werd er niet meer. Noemenswaardig is nog wel dat Jochen Wijdeven zijn 250ste officiële duel als basisspeler van SES speelde. In de thuiswedstrijd tegen Herpinia zal hij hiervoor in het zonnetje worden gezet.

Karakteristieken
Blauw Geel '38 - SES 3-0 (2-0)
21' Danny Verbakel (1-0), 25' Mustafa Guler (2-0)54', Emiel van der Sanden (3-0, pen)
Scheidsrechter: N. Tunissen
Toeschouwers: 150


ZOWEL SES ALS JULIANA MILL TEVREDEN MET PUNT

(09-11-2014)

Op het sportpark de Kogelberg vond op deze aangename zondagmiddag de altijd beladen kraker plaats tussen SES en Juliana Mill. De activiteitencommissie van SES heeft voor het tweede jaar op rij groots uitgepakt met de Millse Mittag. Duitse vlaggen, Duitse muziek, bier pullen en bratwürsten zijn de ingrediënten van vandaag. Aan het aantal fietsen te zien is er gehoor gegeven aan de oproep van het bestuur van Juliana Mill om met de fiets te komen. Aan de grote opkomst te zien leek het een ware volksverhuizing te zijn, zowel supporters uit Langenboom als Mill lopen warm voor deze derby.

In de eerste minuten van de wedstrijd zijn er kansen over en weer. Beide partijen beginnen scherp en willen geen steken laten vallen. Rond de twintigste minuut is het de thuispartij die aanklopt op de deur van keeper Bergmans. Er volgt een regen van kansen, Peter Janssen komt bij een goede voorzet van Van Huisseling een schoenmaat te kort om de bal in te tikken. In de dertigste minuut volgt er een aderlating voor SES, vedette Aalbers moet geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt Stef Rooijendijk, voor wie het zijn eerste derby is. Juliana is een aantal keren gevaarlijk voor het doel van keeper Van Katwijk, maar kordaat optreden van de Langenboomse defensie voorkomt een tegentreffer.

In de tweede helft was het beeld exact hetzelfde. Strijd en passie, maar geen echte uitgespeelde kansen. De verdediging van beide partijen was deze middag machtiger dan de aanval. Scheidsrechter De Goeij floot correct en voor beide partijen. Zowel SES als Juliana Mill lijken tevreden met een punt. De kans lijkt groot dat de strijd die op het veld tegen elkaar geleverd werd, zo dadelijk in de kantine door zal gaan. Niet tegen elkaar, maar met elkaar. De Millse Mittag kan nu echt beginnen!

Karakteristieken
SES – Juliana Mill 0-0
Scheidsrechter: De Goeij
Toeschouwers: 480


SES BOEKT ZAKELIJKE OVERWINNING IN OLLAND: 0-2

(02-11-2014)

OLLAND – SES heeft zich goed hersteld van de thuisnederlaag tegen Cito vorige week. In Olland werd Ollandia verslagen met 2-0. Een rake strafschop van Gijs Meulepas en een eigen goal zorgden ervoor dat de drie punten mee naar Langenboom konden.

De ploeg van Claus Foederer begon voortvarend aan de wedstrijd, wat direct resulteerde in een aantal kansen. Martijn van Lith was het dichtst bij de openingstreffer, maar hij zag zijn vrije trap door de Ollandse sluitpost uit de kruising geplukt worden. Na 36 minuten spelen was het dan toch raak. Robin Aalbers kwam met een fraaie individuele actie de zestien binnen en werd onreglementair afgestopt door de Ollandse defensie. Gijs Meulepas wist vervolgens wel raad met de strafschop die volgde: 0-1. Na de voorsprong leek SES los te zijn, de ene na de andere kans werd gecreëerd. In de 39e minuut was het echter een verdediger van Ollandia die doel trof, zij het aan de verkeerde kant. Op die manier ging SES met een comfortabele 0-2 voorsprong rusten.

In de tweede helft zakte het niveau van voor de rust volledig weg. De ploeg uit Langenboom schakelde een tandje terug, terwijl Ollandia niet in staat was om gevaarlijk te worden. In de laatste vijf minuten kregen beide team nog wat kansen, maar het vizier stond telkens niet op scherp. Door de overwinning stijgt SES naar plek 3 en volgende week wacht de confrontatie met koploper en streekgenoot Juliana Mill.

Ollandia - SES 0-2 (0-2)
36. Gijs Meulepas 0-1, 39. eigen doelpunt 0-2
Scheidsrechter: De Kleijn
Toeschouwers: 150


CITO NEEMT ZWAARBEVOCHTEN PUNTEN MEE NAAR OSS

(26-10-2014)

Op een wat druilerige zondagmiddag speelt de huidige nummer 2 SES zijn thuiswedstrijd tegen laagvlieger CITO. Waar vorige week nog korte broeken en zonnebrillen langs het veld te zien waren zijn vandaag de jassen en dassen de meest geziene kledingstukken.
Het spel van SES is in de eerste helft van een hoger niveau dan dat van CITO, maar de Langenboomse delegatie kreeg de nul niet van het scorebord. Een paar schamele kansen over en weer waren niet genoeg om de neutrale toeschouwer te boeien.
Wel moet gezegd worden dat beide partijen er echt voor gaan, strijd en passie zijn troef. Martijn van Lith kreeg door goed doorzetten van Gijs Bens de bal in een scrimmage voor zijn voeten, maar met zijn rug naar de goal gericht stond hij vast in de grond en zag hij geen mogelijkheid om een kans te wagen. Scheidsrechter Derks uit Beers fluit standvastig en in de meeste gevallen zeer correct.
Waar het in de eerste helft aan kansen ontbrak, werd in de tweede helft over en weer gestrooid met doelpogingen. In de 55e minuut stond Bas van Rooij na een solo langs de zijlijn oog in oog met SES doelman Van Katwijk, de laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. In de minuten daaropvolgend worden de overtredingen harder en CITO laat duidelijk weten dat ze niet van plan zijn om de punten in Langenboom achter te laten. SES probeert het doel te vinden via afstandsschoten, maar keer op keer vinden zij niet het net. De man met waarschijnlijk de mooiste naam van de 4e klasse, José Medina Gracia, peert de bal vanaf een kleine 25 meter vol op de lat.
In de 80e minuut komt het breekijzer van Oss, Rob Konings, in het veld. Hij moet oorlog maken voorin, krijgt hij als taak mee wanneer hij het veld betreedt. En die oorlog maakt hij ook, met een klutsballetje zet hij doelman Van Katwijk op het verkeerde been en de 0-1 is een feit. In de minuten daaropvolgend schiet Bens met een prachtige vrije trap de bal op de lat. De counter die daarop volgt wordt met een geplaatste bal wederom op de lat geschoten door de bezoekers.
CITO gaat naar huis met 3 punten, SES blijft ternedergeslagen achter op het veld.

Karakteristieken:
SES – CITO 0 – 1
87’Rob Konings 0-1
Toeschouwers: 150
Scheidsrechter Derks


SES BEKERT DOOR NA KNAPPE OVERWINNING OP AVANTI

(19-10-2014)

SES heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de KNVB districtenbeker. Mede door de pas net 17-jarige Sebe van de Huisseling, versloeg de Langenboomse formatie knap Avanti, koploper in de derde klasse D.

De eerste 20 minuten was SES zoekende. Avanti combineerde er lustig op los, zonder echt gevaarlijk te worden. Het eerste wapenfeit van de bezoekende ploeg kwam pas na een klein half uur. Bas van Gaal verschalkte doelman Rensco van Katwijk bijna met een schitterende boogbal, maar hij kreeg er nog net zijn vingertoppen tegen. Direct daarna brak Tijn Cuppen op recht door en lanceerde Martijn van Lith. Zijn inzet werd nog gestopt door keeper Stef van Kaathoven, maar was kansloos op de rebound van Peter Janssen, die simpel de 1-0 binnen kon tikken. Vlak voor rust trok Bas van Gaal de stand weer gelijk. Uit een steekpass door het midden stond hij ineens vrij voor keeper van Katwijk, en dit keer was het wel raak.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Avanti was voetballend beter, SES gevaarlijk in de omschakeling. Veel kansen leverden het aanvankelijk voor beide partijen niet op. Tot in de 65e minuut. Een prachtige bal van Tim Cuppen bracht Robin Aalbers in een één-tegen-één situatie met keeper van Kaathoven. In plaats van af te drukken, legde hij breed op de inkomende Martijn van Lith, maar de pass mistte de juiste snelheid. Even later was het wel raak. Invaller Sebe van Huisseling kreeg de bal in de kluts mee, maakte heel veel snelheid en hij schoot alleen op de doelman wél raak, 2-1. Avanti drukte door, kreeg nog een enorme mogelijkheid via Bas van Gaal, die van Katwijk knap pareerde, maar scoorde niet meer. Sebe van Huisseling had ook zijn tweede goal op de schoen, maar hij mikte, na een perfecte pass van Jochen Wijdeven, één-op-één net naast

Karakteristieken:
SES – Avanti ’31 2-1
’30 1-0 Janssen, 45’ 1-1 van Gaal, 75’ 2-1 van Huisseling
Toeschouwers: 174


SES VERLIEST NA MATIG DUEL

(12-10-2014)

In Oss kwam SES in de slotseconden alsnog met lege handen te staan. Met twee doelpunten was invaller Sven Danen de ‘matchwinner’. Hoewel de wedstrijd veel strijd bevatte, was het niveau van het spel laag. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het was FC Schadewijk dat drie punten bij kon schrijven.

Zo’n 160 toeschouwers zien scheidsrechter van Dijk het startsignaal geven. In de eerste helft gaat het spel over en weer, wat resulteert in enkele grote kansen. Zo kopt Martijn van Lith op de lat, na een knap een-tweetje op het middenveld. Keven van de Lee komt voor Schadewijk een voetlengte tekort om de bal af te maken en later ziet hij zijn teamgenoot Karim Kabaseke falen, wanneer deze plots voor doelman Rensco van Katwijk opduikt. Aan de andere kant is het spits Gijs Bens die zijn hoofd niet koel houdt. Ook hij breekt uit en weet de keeper niet te passeren. Even daarvoor was hij wel succesvol. Met een vrije trap vanaf de linkerkant weet hij van behoorlijke afstand Raymon van Vlijmen te verassen. Deze had namelijk geen antwoord op het schot van Bens: 0-1. Tien minuten later is de stand echter gelijk, wanneer Kabaseke aflegt op Thomas Nelissen. SES kan het zichzelf verwijten, omdat het de bal slecht uitverdedigde. Vlak voor rust mist Tom van de Linden nog een enorme kans om met een voorsprong te kunnen pauzeren.

De eerste helft bevatte veel kansen, maar de kwaliteit van het voetbal was niet denderend. In de tweede helft zakt dit nog verder weg en gebeurt er tot een kwartier voor tijd erg weinig. Dan mist Wesley Groenendijk van dichtbij en bij de corner die hieruit volgt, zit van Katwijk niet goed. Invaller Danen scoort de 2-1. Een corner van SES levert daarna ook succes op. Daar is het van Lith die met zijn hoofd de goal maakt. Het lijkt erop dat deze felle wedstrijd, waar van Dijk ook enkele gele kaarten heeft moeten uitdelen, gaat eindigen in een gelijkspel. In de blessuretijd bewijst Danen opnieuw zijn waarde. Hij krijgt alle ruimte om ingespeeld te worden en lobt de bal over de uitkomende van Katwijk heen. Schadewijk wint met 3-2.

FC Schadewijk – SES 3-2 (1-1)
25. Gijs Bens 0-1, 35. Thomas Nelissen 1-1, 75. Sven Danen 2-1, 78. Martijn van Lith 2-2, 94. Sven Danen 3-2.
Scheidsrechter: van Dijk
Toeschouwers: 160


SES TE STERK VOOR VOW UIT ZIJTAART

(5-10-2014)

SES wint terecht van VOW

SES begon sterker aan de wedstrijd dan de 11 mannen uit Zijtaart. Toch waren het de spelers in het oranje die op een 0-1 voorsprong kwamen. Het gladde veld zorgde voor een slippertje van Ron Ghijssen waardoor hij zelf aan de noodrem moest trekken. Dit deed hij middels een sliding op de bal waarmee hij ook de tegenstander naar de grond werkte. Op het scherpst van de snede. De scheidsrechter zag er een penalty in, hij moest dit wel van grote afstand concluderen. Ghijssen vertelt later: “Ik maakte de sliding bewust buiten de 16 meter, dat was ook duidelijk te zien aan het spoor in het veld. De scheidsrechter luisterde er echter niet naar. ” Van der Linden nam de penalty en schoot deze onverbiddelijk binnen. SES bleef na deze goal sterker en een kwartier later maakte Gijs Meulepas de 1-1. Een mooie combinatie met Gijs Bens zorgde ervoor dat Meulepas oog in oog kwam met keeper Van Zutphen. Van Zuthpen kon de bal nog raken, maar de bal verdween toch tussen de palen. SES bleef druk zetten en dit resulteerde vijf minuten later in een 2-1 voorsprong. Robin Aalbers speelde goed op Tijn Cuppen, hij gaf een hoge voorzet. Martijn van Lith was erg scherp en kopte knap binnen bij de tweede paal. Het leek een makkelijke middag te worden aangezien Ron Ghijssen tien minuten de later de 3-1 binnenwerkte. Een scrimmage zorgde ervoor dat Ghijssen de bal vanaf de grond in de goal kon tikken. Secondes voor de rust was het echter VOW die de aansluitingstreffer maakte.
Het leek alsof Gerrit van Uden, de trainer van VOW, een peptalk in de rust had gehouden; VOW kwam feller uit de kleedkamer. De leverde enkele reële kansen op. Ook leverde dit enkele gele kaarten op voor spelers van beide elftallen. Kort voor tijd maakte Meulepas een einde aan de spanning. Een strakke voorzet van Aalbers werd strak binnengekopt door Meulepas, zijn tweede en mooiste van de dag. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. SES won terecht met 4-2, maar VOW kende een sterke fase in de tweede helft. Met name verdediger Bart van de Laar was daarbij erg opvallend. Hij speelde wat verder naar voren dan in de eerst helft en was regelmatig in staat om enkele SES spelers te passeren.


SES ONTROONT DVG ALS KOPLOPER IN DE 4E KLASSE H

(28-09-2014)

Op een mooie zondagmiddag in de nadagen van de wat tegenvallende zomer weet SES koploper DVG te verslaan op vijandig grondgebied.

De langenboomse formatie startte met Sebe van Huisseling, een 17 jarig talent uit de kweekvijver van SES. Aan alles valt te zien dat deze jongen is opgegroeid met een bal en dat weet nu ook zijn directe tegenstander. Al in de 5e minuut van de wedstrijd ontsnapte van Huisseling aan zijn man en verwerkte een perfect op maat gegeven voorzet van Van Lith tot de openingstreffer.
In de minuten daaropvolgend was DVG duidelijk van slag, maar SES kon het veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten. Na een klein half uur spelen kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd en leek het tij te keren. Maar de Langenboomse verdediging stond als een huis, zo ook keeper Van Katwijk, die keer op keer moedig zijn doel verdedigde.
In het begin van de tweede helft leek DVG wat feller uit de theepauze te komen. Guus van der Aa moest dit bekopen omdat hij flink aan de handrem moest trekken bij een goede actie van Martijn Caarls, wat resulteerde in geel. In de 55e minuut werd Van Huisseling gewisseld voor Gijs Bens. De vaste spits van SES had die avond ervoor een feest gegeven genaamd Bensation. Een daverend succes, maar daardoor nog wat vermoeid en hij werd daarom de eerste helft aan de kant gehouden.
Een aantal minuten later volgde tegen het spelbeeld in toch de aansluitingstreffer voor DVG. Wat volgens de grensrechter en alle meegereisde supporters van Langenboom duidelijk buitenspel was, wuifde scheidsrechter Verbakel dit nonchalant weg, waardoor Van de Sande gemakkelijk kon scoren.
DVG putte duidelijk vertrouwen uit de gelijkmaker en ging hoger druk zetten waardoor SES niet meer haar geliefde spel kon spelen. Keeper Van Katwijk bewees zich nogmaals door in een kluts de bal goed weg te werken. Maar als een donderslag bij heldere hemel viel daar toch de 1-2 voor de bezoekende ploeg. De snelheid van Bens werd goed benut door een diepe bal vanuit het achterveld. Bens was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Van Lith, die niet twijfelde en de bal achter keeper Sander van Eeuwijk schoot.
Kleine kanttekening aan de wedstrijd: De altijd felle Van der Aa heeft een ogenschijnlijk erge blessure opgelopen aan zijn onderarm. Hij kermde het uit van de pijn toen hij neerkwam op zijn arm vanuit een kopduel.

Karakteristieken:
DVG – SES 1-2 (0-1)
Van Huisseling 0-1, Van de Sande 1-1, Van Lith 1-2
Scheidsrechter dhr. Van Lierop
Toeschouwers 200


SES KOMT NET TE KORT TEGEN BOSKANT

(21-09-2014)

LANGENBOOM – Boskant heeft SES de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. De bezoekers versloegen de ploeg uit Langenboom in een boeiend duel: 1-3. Voor SES scoorde Martijn van Lith, terwijl Veldkamp en Rovers (2x) de doelpuntenmakers voor Boskant waren.

De eerste kans van de wedstrijd was direct raak. Boskant kwam al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van de bezoekers werd niet goed verwerkt door de defensie van SES en spits Veldkamp wist dankbaar gebruik te maken van de geboden mogelijkheid. Direct na de achterstand ging SES beter spelen en was het de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. SES was vooral voorin erg gevaarlijk en beide backs van Boskant stonden na een kwartier spelen al op scherp. Uiteindelijk viel de terechte gelijkmaker na 20 minuten spelen. Martijn van Lith rondde een fraaie Langenboomse aanval af met een knap lobje. Vervolgens verzuimde SES om door te stoten. Robin Aalbers was het dichts bij een voorsprong voor SES, maar hij zag zijn afstandschot uiteenspatten op de lat.

Na de rust zakte het Langenboomse offensief langzaam weg en werd Boskant sterker. Invaller Merks van Boskant bracht in de 65e minuut met een mooie individuele actie de bal voor, die vervolgens even fraai werd binnengewerkt door invaller Rovers. Net als in de eerste helft ging SES na de goal weer op zoek naar antwoord, maar ondanks een licht overwicht werden er geen echte grote kansen meer gecreëerd. In blessuretijd kreeg SES definitief de deksel op de neus. Wederom invaller Rovers klaarde het Boskantse klusje: 1-3.

SES – Boskant 1-3 (1-1)
5. Brett Veldkamp 0-1, 21. Martijn van Lith 1-1, 65. Daan Rovers 1-2, 90. Daan Robers 1-3.
Scheidsrechter: Schnitzler
Toeschouwers: 220


SES WINT OOK ZIJN TWEEDE WEDSTRIJD

(14-9-2014)

SES heeft ook zijn tweede wedstrijd in winst om kunnen zetten. Na een verdiende 1-0 ruststand tegen NLC, waarin SES een aantal keer verzuimde meer goals te maken, wisten ze in de tweede helft de score uit te bouwen. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning.

Voor rust begon SES heel aardig aan het duel. Positioneel stond het goed, en NLC kon er maar nauwelijks uit komen. Door een schitterende steekpass van Gijs Meulepas kon Gijs Bens alleen op doelman Thomas van Linden af, maar zijn inzet eindigde net aan de verkeerde kant van de paal. Martijn van Lith maakte kort voor rust de verdiende 1-0, maar had daarvoor al moeten scoren, een voorzet van Robin Aalbers, na een uitstekende actie op rechts, kwam vijf meter voor de goal op de voeten van van Lith, maar hij mikte de bal hoog over. NLC werd maar één keer echt gevaarlijk; een vrije trap van Niek van Sonsbeek spatte uiteen op de lat.

Ook na rust was SES de betere ploeg. NLC wist geen raad met het goede positiespel van SES. Kansen creëren lukte echter niet voor de thuisploeg. Tot 3 minuten voor tijd. Balverlies in de defensie van NLC leidde tot een goede voorzet van Don Straatman op de geheel vrijstaande Gijs Bens. Met een mooie bal in de verre hoek zette hij de 2-0 eindstand op het bord. Na 2 wedstrijden is SES, samen met Ollandia en DVG koploper in de vierde klasse H.

Karakteristieken
SES – NLC’03 2-0 (1-0)
45. 1-0 Martijn van Lith. 87. 2-0 Gijs Bens
Toeschouwers: 200
Scheidsrechter: Dhr. Bukkems


SES OPENT MET OVERWINNING

(07-09-2014)

Tegen SDDL is SES het seizoen begonnen met een overwinning in Demen. Zij toonden de meeste veerkracht na de gelijkmaker van de thuisclub. Het publiek zag een aantrekkelijke start van de wedstrijd, maar na een half uur werd het spel minder. De gelijkmaker in de zestigste minuut bleek geen keerpunt te zijn. SES antwoordde met een snelle goal en loopt zelfs uit naar 1-3.

De heer Arts fluit de wedstrijd voor het oog van zo’n 150 toeschouwers. Zij zien dat keeper Maarten Megens de eerste dieptepass van Langenboom slecht wegwerkt. Aanvaller Niek Nooijen twijfelt niet en schiet de bal met een boog binnen. SES heeft niet lang om het doelpunt te vieren. Direct is het Ties Klevink die op doelman Rensco van Katwijk stuit. De rebound wordt knap van de lijn gegleden door Guus van der Aa. De eerste 5 minuten beloven een spannende voetbalmiddag, echter is het vooral SES dat vervolgens spel wil maken. SDDL zet hier harde charges tegenover, die niet veel later bestraft worden met een gele kaart. Nooijen is de gevaarlijke man aan de kant van SES, die met zijn snelheid de verdedigers test. Schoten van Gijs Meulepas en Robin Aalbers treffen geen doel. Aan de andere kant is het Klevink die de kar van SDDL moet trekken. Zijn aanval eindigt in een kopbal van Bjorn Rikken, die maar net naast gaat.
Na rust wordt het spel van SES onrustiger en ziet men vooral hoge ballen. Hierin ligt de kracht van SDDL, dat gevaarlijk wordt in corners. Zij dringen aan en weten in de opbouw van SES de bal af te nemen van Ron Ghijssen. Klevink werkt goed af. 1-1. Onverwacht is daar direct het antwoord, met een schitterende bal van diezelfde Ghijssen. Gijs Bens controleert knap en geeft af op Martijn van Lith, die de bal binnen glijdt. SES is veerkrachtig en wil weer het spel maken. Nooijen wordt opnieuw gevonden en geeft mee aan Van Lith, die 1-3 maakt. In de laatste minuten staat de lat zijn hattrick in de weg.

Karakteristieken:
SDDL – SES 1-3 (0-1)
1. Niek Nooijen 0-1, 60. Ties Klevink 1-1, 61. Martijn van Lith 1-2, 80. Martijn van Lith 1-3
Scheidsrechter: dhr. Arts
Toeschouwers: 150


< Terug naar de huidige verslagen


Verslag archief

Verslagen SES 1 | 2017-2018
Verslagen SES 1 | 2016-2017
Verslagen SES 1 | 2015-2016
Verslagen SES 1 | 2014-2015
Verslagen SES 1 | 2013-2014
Verslagen SES 1 | 2012-2013
Verslagen SES 1 | 2011-2012

senioren junioren

Programma

Agenda
Momenteel geen agenda items.

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux