Verslagen SES 1 seizoen 2015-2016

EINDE SEIZOEN SES

(26-5-2016)

Het zou een moeilijke opgave worden om de met 0-3 verloren wedstrijd tegen HBV goed te maken. Voor het oog van zon 160 toeschouwers kon SES het dan ook niet waarmaken. De eerste helft werd er goed gevoetbald en werden er genoeg kansen gecreerd. De bezoekers kwamen echter ook regelmatig gevaarlijk voor de goal. De snelle 1-0 werd in de tweede helft ongedaan gemaakt en het geloof in een goede afloop verdween bij de Langenboomse ploeg. Met een 1-1 uitslag komt HBV een ronde verder in de nacompetitie. SES heeft zomerstop.

In de eerste helft liet de thuisploeg zien er nog wel degelijk in te geloven. Al na 7 minuten staat de 1-0 op het scorebord. Martijn van Lith tikt een afgeketst schot van Gijs Meulepas binnen. In het vervolg blijft het spannend, want HBV komt ook in kansrijke posities. Uitblinkers in de 1e helft zijn keepers Tijn Verstegen en Roy Toonders. Beiden weten zij enkele grote kansen onschadelijk te maken met knappe reddingen.

Het tempo van de 1e helft kan niet volgehouden worden. In het tweede gedeelte zakt de wedstrijd in. SES krijgt het niet voor elkaar gevaarlijk te blijven en HBV wacht rustig af. De ploegen zijn vandaag gelijkwaardig, maar HBV weet dat het genoegen kan nemen met de huidige stand. Later in de 2e helft scoort het zelfs nog, via de voet van Ali zdemir.

SES HBV 1-1 (1-0)
7. Martijn van Lith 1-0, 70. Ali zdemir 1-1.
Toeschouwers: 160


PROMOTIE VER WEG VOOR SES

(22-5-2016)

SES heeft zichzelf in een schier onmogelijke positie gebracht om kans te maken op promotie naar de zo felbegeerde 3e klasse. In Beers sprong HBV het best op met de kansen. Het werd uiteindelijk, een toch wel geflatteerde, 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

In de eerste minuten drong SES fel aan. Tijn Cuppen had de score kunnen openen, maar joeg de bal in kansrijke positie hoog over. De eerste kans van HBV was wel direct raak. Een afvallende bal werd door Ali zdemir hard in de korte hoek geschoten. Nog geen 10 minuten later wederom een scherpe counter voor de Beerse formatie. Jeroen Diks gaf uiteindelijk voor en wederom was het zdemir die raak volleyde. SES kreeg daarna de bal, maar sprong daar te slordig mee om.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. SES drong aan, HBV kwam er af en toe snel uit in de counter. Na wat speldenprikjes van Tijn Cuppen en Sebe van Huisseling kreeg Jeroen DIks de bal van achteruit mee, kwam 1-op-1 met keeper Tijn Verstegen en schuifde simpel raak. HBV geloofde het daarna wel, SES werkte voor wat het waard was, maar tot grote kansen leidden dat aanvankelijk niet. Pas tegen het laatste fluitsignaal kreeg Gijs Meulepas een enorme kopkans om de wedstrijd aanstaande donderdag nog spannend te maken, maar hij kreeg 'm niet goed tegen zijn hoofd.

Zo lijkt het seizoen in mineur te eindigen. Het lijkt onmogelijk, al kan het wel eens spoken op de Kogelberg!

HBV - SES 3-0 (2-0)
1-0 Ali zdemir
2-0 Ali zdemir
3-0 Jeroen Diks.
Toeschouwers: 271


WEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN EINDIGT IN GELIJKSPEL

(08-05-2016)

Op een zonovergoten sportpark speelt SES een wisselende wedstrijd tegen rivalen uit buurdorp Zeeland, Festilent. Zon 400 supporters aanschouwen het duel, welke uiteindelijk in 2-2 eindigt.

De eerste helft is overduidelijk voor de thuisploeg. Het eerste wapenfeit is van Festilent, maar na tien minuten maakt spits Tijn Cuppen de openingstreffer. Met een kopbal uit een vrije trap vindt hij het net. Niet lang daarna is het wederom Cuppen die doel treft. Zijn schot vanaf links kan niet gekeerd worden door keeper Martijn de Louw, nadat Cuppen knap wordt aangespeeld vanuit het midden. Nog twee grote kansen voor Melvin van de Elzen hadden de wedstrijd kunnen beslissen, maar door onbaatzuchtig te zijn verzuimt hij te scoren. Zijn afgelegde bal wordt niet verwacht door spits Gijs Bens.

De tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Direct voert Festilent de boventoon, maar dat resulteert nog niet in grote kansen. Pas in de 75e minuut wordt een afstandsschot van Jasper Blijderveen knap gepareerd door SES doelman Tijn Verstegen. Snel hierna grijpt Verstegen mis op een hoge voorzet en aanvoerder Jochem Fleuren kan profiteren. 2-1. In de allerlaatste minuten lijkt hij de gelijkmaker te scoren, maar hij mist voor open goal. Jasper van de Berg redt echter het punt, door laat in de blessuretijd binnen te koppen vanuit een hoekschop. Hij wordt niet gehinderd en maakt eenvoudig af. Buren Zeeland en Langenboom spelen beide een sterke en een minder sterke helft. De punten worden dan ook gedeeld.

SES Festilent 2-2 (2-0)
11. Tijn Cuppen 1-0, 18. Tijn Cuppen 2-0, 70. Jochum Fleuren 2-1, 90+2. Jasper van de Berg 2-2.
Scheidsrechter: Habraken
Toeschouwers: 400


SES VERLIEST VAN EEN STERKER CITO MAAR PAKT TOCH NACOMPETETIE

(1-5-2016)

Sportpark De Kogelberg ligt er mooi bij op deze zonnige middag. Ook SES start zonnig met enkele kansjes in de eerste minuten. Na acht minuten slaat het weer om en staat SES met 0-1 achter. Een scrimmage voor de goal zorgt ervoor dat Jordy Hoeks de bal eenvoudig in de goal kan werken. Direct na de Osse goal krijgt Melvin van de Elzen een grote kans, maar zijn actie wordt gepareerd door keeper Ridvan Cabael. Direct daarop krijgt Cito een enorme kans. SES keeper Tijn Verstegen stopt de bal en speler echter sterk bij de n op n situatie. Een mooi begin van de wedstrijd. Toch wordt Cito gedurende de wedstrijd sterker dan SES, sommige SES spelers blijken simpelweg niet zo fel te zijn als de spelers uit Oss. Dit resulteert in de 0-2 na dik twintig minuten spelen in de tweede helft. Een voorzet vanaf rechts komt voor de SES goal waar verdediger Stef Rooijendijk twee spelers moet proberen te stoppen. Dit lukt echter maar bij n van de twee waardoor Cobenn Farneubun relatief eenvoudig, maar met voldoende kracht binnenschiet. Vijf minuten later doet SES wat terug. Gijs Meulepas kopt de bal uit een corner richting goal, maar de bal mist voldoende kracht. Tijn Cuppen is hier echter scherp op en verlengt de bal in de Osse goal. Het is 1-2 met nog ongeveer 20 minuten te gaan. SES pakt het initiatief enigszins terug door Jari Lukassen door te schuiven en n op n te gaan spelen. Dit levert enkele kansjes en mooie aanvallen op, maar overall laat SES niet haar best mogelijke voetbal zien. Kort voor tijd gooit Cito de wedstrijd op slot. Een tweede goal van de goed spelende Hoeks zet de eindstand op het scorebord: 1-3. Voor deze goal moet Hoeks 3 4 man passeren, iets wat hem vrij eenvoudig afgaat. Concluderend kan gesteld worden dat SES terecht verloren heeft van Cito, individuele klasse en felheid bleken de doorslag te geven.
Door de winst van SDDL op NLC maakt SES toch nog kans op promotie. De periode schuift door en SES is niet meer te passeren door NLC. De nacompetitie is bereikt!
SES Cito 1-3 (0-1)
8 0-1 Hoeks
65 0-2 Farneubun
70 1-2 Cuppen
86 1-3 Hoeks
Toeschouwers: 175


SES DE BETERE, MAAR ZONDER PUNTEN NAAR HUIS

(24-4-2016)

Een zondagmiddag waar alles in zat: Hagel, zon, een gemiste penalty, veel kansen over en weer, strijd, maar vooral een opgelaten gevoel voor iedereen die SES een warm hart toedraagt.

Na enkele minuten spelen wist SES al dat dit een lastige wedstrijd zou kunnen gaan worden, Roy van der Linden van Boskant zag zijn inzet geblokkeerd worden door een Langenbooms been. Direct uit de tegenaanval kon Van Huisseling ontsnappen aan de Boskantse defensie maar keeper Van der Heijden wist de bal te pareren. Na 20 minuten spelen vond er een dubieus moment plaats, de goed spelende Wijdeven verschalkte doelman Verstegen met een lobje en zag zijn bal tegen de onderkant lat op de lijn stuiteren, wel of geen doelpunt? Scheidsrechter Van Uden zag het duidelijk en de 0-0 bleef op het scorebord. SES was de eerste 30 minuten van de wedstrijd de bovenliggende partij maar wist haar kansen niet te benutten. Echter in de laatste minuut van de eerste helft leek de eerste goal van de wedstrijd toch te vallen. Een foute pass van de verdediging van Boskant werd opgepikt door Gijs Bens, maar zijn schot werd door doelman Van der Heijden van de lijn getikt.

Het begin van de tweede helft werd gezien de kansen gedomineerd door de Langenboomse delegatie. Voornamelijk Gijs Bens was niet fortuinlijk in het vinden van het net, Sebe van Huisseling had ook een aantal goede mogelijkheden om de 0 van het scorebord te krijgen maar tevergeefs. Na 60 minuten voetballen werd er binnen de 16 een overtreding begaan op diezelfde Bens, en een strafschop werd gegeven door Van Uden. Er leek een vloek te rusten op het doel van de thuisspelende ploeg want Gijs Meulepas lukte het ook niet om te scoren. Zoals de beroemde uitspraak van Cruijff gaat: Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan je tegenstander. Werd deze Cruijffiaanse lijfspreuk door Boskant het beste opgevolgd. In de 80e minuut versloeg invaller Veldkamp met een harde schuiver de goed keepende Verstegen en de 1-0 verscheen op het scorebord. In de resterende minuten zette SES alles op alles om toch dat punt mee naar huis te kunnen nemen, maar helaas. Het geluk was niet aan de zijde van de mannen van Langenboom.

Karakteristieken:
Boskant 1 SES 0 ( 0-0)
1-0 Veldkamp 80
Bijzonderheden: Gemiste penalty Gijs Meulepas
Toeschouwers: 154
Scheidsrechter: Van Uden


SES EN SCHADEWIJK HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

(10-04-2016)

SES komt deze mooie zondagmiddag sterk uit de startblokken. Sebe van de Huisseling staat in de spits omdat Gijs Bens deze zondag gemist moet worden. Het eerste kwartier speelt SES aantrekkelijk voetbal, maar de bal weigert tussen de palen te gaan. Even later is de grootste kans voor Gijs Meulepas die helaas mist nadat Robin Aalbers hem voorziet van een balletje op maat. De bal vliegt echter huizenhoog over. Meulepas laat dit geen twee maal gebeuren en schiet SES in de 29e minuut terecht op een 1-0 voorsprong. Dit na een mooie voorzet van Ron Ghijssen.
Na de rust blijkt dat Schadewijk zich nog niet gewonnen geeft en het tij de tweede helft wil keren. Het eerste kwartier is Schadewijk dan ook de bovenliggende ploeg. Dit resulteert in de 1-1 door Ozkiyikci in de zestigste minuut. Het vervolg van de wedstrijd is spannend en vermakelijk en mede door enkele goede redding van de Osse goalie blijft het 1-1. Toch krijgt SES nog enkele kansen om het verschil te maken. Ron Ghijsen en Robin Aalbers zijn beide dichtbij, maar ook n op n blijkt de Osse keerper te sterk. Ook stormram Martijn van Lith weet in het laatste kwartier geen potten te breken. Schadewijk en SES delen de punten en blijven op positie twee en drie. De afstand naar koploper Berghem Sport is waarschijnlijk te groot om te overbruggen.

SES-Schadewijk 1-1 (1-0)
1-0 29 Gijs Meulepas
1-1 60' Serkan Ozkiyikci
Bezoekers: 250


SES BOEKT BENAUWDE ZEGE OP OLLANDIA

(03-04-2016)

Met pijn en moeite heeft SES de uitwedstrijd tegen Ollandia winnend afgesloten. Al na 10 minuten bracht Sebe van Huisseling de ploeg uit Langenboom op voorsprong en leek SES een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Ver in de tweede helft kwam Ollandia echter nog gevaarlijk uit de hoek en wist SES-doelman Tijn Verstegen met een aantal fraaie reddingen puntverlies te voorkomen.

De wedstrijd startte voortvarend voor SES. Het was duidelijk de betere ploeg en creerde een aantal goede kansen. Heel verwonderd was de 0-1 tussenstand na 10 minuten spelen dan ook niet. Gijs Bens profiteerde van een fout in Ollandse zestien en bediende Sebe van Huisseling. Die schoot met een droge knal raak. SES bleef domineren, maar buitte het overwicht niet verder uit.

Hetzelfde verhaal in de tweede helft: SES voetbalde beter, maar vergat de trekker over te halen. Dat kwam de Langenbomers nog bijna duur te staan, want in het laatste kwartier verloor de uitploeg de grip op de wedstrijd. Ollandia knokte zich terug en kreeg zelfs een aantal mogelijkheden. Doelman Tijn Verstegen stond echter z'n mannetje en hield zijn doel schoon. Door puntverlies van concurrent FC Schadewijk is SES nu de nieuwe nummer 2 van de ranglijst. Volgende week wacht een mooi affiche: SES-FC Schadewijk.

Ollandia - SES 0-1 (0-1)
10. Van Huisseling 1-0
Toeschouwers: 140


SES KRIJGT SDDL NA RUST OP DE KNIEEN: 3-1

(28-03-2016)

SES heeft het paasweekeinde perfect afgesloten. Na de driepunter in Escharen pakte de Langenboomse formatie ook op 2e paasdag de volle buit. Op een winderige Kogelberg tegen SDDL werd het, na een moeizame 1e helft, 3-1.

Al na tien minuten was het raak. Een enorme inschattingsfout, mede veroorzaakt door de wind, van de Demense verdediging gaf Tijn Cuppen de vrije doortocht. En op n met keeper Megens schoot Cuppen degelijk raak. SES was vervolgens een kwartier lang heer en meester. Vooral vd Huisseling was een plaag voor SDDL. Kansen waren er ook voor Tijn Cuppen (na een goede actie van diezelfde vd Huisseling) en Robin Aalbers (rebound), maar de eerstvolgende goal viel aan de overzijde. De geheel vrijstaande Klievink klopte Tijn Verstegen in de korte hoek met een schuiver. Daarna was SES helemaal de weg kwijt en mocht het blij zijn met een gelijke stand te gaan rusten. Keeper Verstegen kon een aantal keren prachtig redden, en ook schoten van afstand gingen net over of naast.

Na rust begon SES wederom slordig. Echter kreeg SDDL ook geen grip op het duel, kansen bleven in het eerste kwartier uit. De 2-1 kwam uit het niets. Scheidsrechter Meulendijks kon niks anders dan de bal op de stip leggen, nadat rechtsback Stef Rooijendijk net binnen de 16-meter werd neergelegd. Gijs Bens benutte het buitenkansje. Hierna probeerde SDDL het wel, maar tot kansen leidden dat niet. Sterker nog, de uitbraken van SES waren gevaarlijker. Het was dan ook geen verassing dat invaller Martijn van Lith de bal, na weer zon uitbraak, simpel breed kon leggen op andere invaller Paul van Geffen, die feilloos raak schoot en zo zijn eerste treffer voor de Langenboomse formatie kon aantekenen. Met deze overwinning doet SES goed mee in de 3e periode, nacompetitie is een reeel doel voor dit seizoen.

SES SDDL 3-1 (1-1)
10 1-0 Van de Huissling
30 1-1 Klievink
60 2-1 Bens, pen.


SES WINT DERBY IN ESCHAREN

(26-03-2016)

SES kreeg de punten in de derby bij Estria niet kado. De bezoekers uit Langenboom waren de aanvallende partij maar Estria verweerde zich door stug te verdedigen en en af en toe proberen te counteren. Toch was het SES dat uiteindelijk verdiend aan het langste eind trok. Invaller Martijn van Lith schoot tweemaal raak.

Er viel voor de supporters weinig te genieten in de eerste helft van de derby tussen Estria en SES. De Langenbomers probeerde het spel te maken, maar speelde slordig. Estria gokte op de counter, maar werd ook nauwelijks gevaarlijk. In de tweede helft drong SES meer en meer aan. Dat resulteerde in wat kansen. Eerst schoot Lukassen op aangeven van Aalbers in het zijnet, waarna invaller Martijn van Lith de ban brak voor de bezoekers. Een corner werd doorgekopt en kwam bij de tweede paal terecht bij Van Lith, die het laatste zetje gaf: 0-1. Na de openingstreffer ging Estria op zoek naar een antwoord en werden de ruimtes op het veld groter. SES maakte hier dankbaar gebruik van en gooide via wederom Van Lith het duel op slot. Hij werkte de bal op fraaie wijze (achter standbeen) achter de doelman van Estria.

Estria - SES 2-0 (0-0)
65. 0-1 Van Lith, 90. 0-2 Van Lith
Toeschouwers: 420


SES KRIJGT TE WEINIG TEGEN SCMH

(20-03-2016)

Het was de thuisploeg die het spel bepaalde op sportpark De Kogelberg, maar uiteindelijk moest SES de punten delen met SCMH uit Mariaheide: 1-1. Sebe van Huisseling scoorde de 1-0, Tom Bens maakte met een eigen goal ongelukkig de 1-1.

SES begon dominant aan de wedstrijd tegen SCMH en domineerde. Grote kansen bleven uit, omdat de defensie uit Mariaheide zich kranig verweerde. Toch was de eerste mogelijkheid voor de Langenbomers. Tim Cuppen miste uit een combinatie van Sebe van Huisseling en Nick van de Hei. Naarmate de eerste helft vorderde, nam het gevaar van SES toe. Met name Robin Aalbers stichtte gevaar met zijn acties. Uitgerekend een verdediger van SCMH was het meest gevaarlijk, door een voorzet via de lat weg te werken.

In de tweede helft hetzelfde verhaal. SES drukte door en werd uiteindelijk beloond. Een voorzet van Stef Rooijendijk werd a la Robin van Persie binnengekopt door Sebe van Huisseling. Waar een hogere score in de lucht hing, was het aan de andere kant raak. Een corner werd door Tom Bens getoucheerd en in eigen goal gewerkt. De ploeg uit Langenboom zette vervolgens aan om de winst alsnog veilig te stellen, maar tevergeefs. SCMH hield stand en nam een punt mee naar Mariaheide.

SES - SCMH 1-1 (0-0)
62. Van Huisseling, 73. e.d. Tom Bens
Toeschouwers: 230


SES WINT TERECHT VAN WHV

(13-3-16)

SES wint wederom van WHV. Zowel in Langeboom als in Loosbroek was de formatie van Ren Jurrius te sterk. SES blijft daardoor in de race om de 3e plaats en een ticket voor de nacompetitie. WHV mag van geluk spreken dat directe concurrent WEC verloor van hekkensluiter Fc de Rakt.

In de eerste helft was het SES dat van achteruit probeerde te opbouwen maar vaak stuitte op het middenveld van WHV. WHV stond erg compact en wist daardoor er goed uit te komen en een aantal kansen te creren. De eerste was een vrije trap van rand 16-meter gebied, die in de Langenboomse muur verdween. In de 28e minuut was het spits Thijs Lunenburg die de beste kans kreeg om WHV op voorsprong te zetten maar helaas voor WHV ging de bal net over het doel. WHV kreeg enkele kansen, maar de bal verdween niet in de goal. Aan de andere kant gebeurde dat wel. In de 44e minuut was het de 18-jarige Sebe van de Huisseling die SES uit een hoekschop op voorsprong bracht 0-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust had SES de organisatie enigszins gewijzigd en kwam daardoor beter in het spel, het kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en liet WHV niet meer in zijn spel komen. SES kreeg enkele goede kansen maar de verdediging van WHV stond zijn mannetje. Diverse corners en vrije trappen werden onschadelijk gemaakt. De Loosbroekenaren probeerde er nog wel uit te komen met een sporadische counter maar gevaarlijk werden ze niet. Het was als ware wachten op de 0-2 voor SES. Deze viel uiteindelijk in de 71e minuut door een vrije trap van centrale verdediger Jari Lukassen. De bal verdween snoeihard boven in het doel. Het verzet van WHV was gebroken en SES kreeg nog enkele goede kansen, maar keeper Jaap de Wit wist de schade te beperken. Eindstand 0-2 in het voordeel van SES. Een verdiende overwinning tegen een hardwerkend WHV wat veel inzet toonde maar voetballend tekort kwam tegen een beter SES wat vooral in de 2e helft liet zien goed te kunnen voetballen.

Als je niet scoort dan is elk duel moeilijk, zo verklaarde oud SES-trainer en huidig WHV-trainer Leon van Wanrooij de nederlaag van zijn ploeg.

'44 0-1 Van de Huisseling
'71 0-2 Lukassen


REMISE OP LANGEBOOMSE BODEM

(6-3-2016)

SES Berghem Sport 1-1

SES krijgt koploper Berghem Sport op bezoek op een mooie zonnige zondagmiddag.
Beide teams zijn gebrand om tot een goed resultaat te komen. Berghem speelde vorige week gelijk door een late gelijkmaker in de 97e minuut, die leidde tot de 1-1. Zij willen deze week een goed resultaat behalen om nummer 2 Schadewijk voor te blijven. SES daarentegen behaalde vorige week een uitstekend resultaat tegen directe concurrent Boskant door met goed voetbal de tegenstander met 3-0 te verslaan.

De wedstrijd begint wat aftastend, beide teams weten dat een counter dodelijk kan zijn en spelen daarom zonder veel risico. Het eerste wapenfeit komt van SES dat met ongevaarlijk schot keeper Eveleens van Berghem niet uittest. Na een minuut of 20 komt de wedstrijd wat losser en durven beide teams meer op de aanval te spelen. Keeper Verstegen uit Langenboom weet een aantal keren de bal klemvast te pakken en komt niet in de moeilijkheden. Na 25 minuten weet spits Bens de bal te onderscheppen en kan uitbreken, door een foutieve ingreep van Joep Wintjes wordt hij gevloerd en wordt de aanval afgebroken. Wintjes krijgt hiervoor de gele kaart. 5 Minuten later lijkt Berghem dan eindelijk de openingstreffer te maken maar wegens buitenspel wordt deze goal niet goedgekeurd.

Het begin van de tweede helft was rommelig, weinig kansen over en weer. Na 70 minuten spelen werd het iets grimmiger op het veld, dit resulteerde in een paar mogelijkheden. Tijn Verstegen stond goed te keepen en wist een aangeraakte bal net over te tikken. 15 Minuten voor tijd maakte Gijs Bens met een prachtige actie over rechts zijn directe tegenstander dol en gaf met een strakke voorzet een assist op de inkomende Sebe van Huisseling, 1-0. Berghem begon meer te drukken en de scheids moest een aantal keren met geel ingrijpen. Er moet bij vermeld worden dat het veld echt moeilijk bespeelbaar was, waardoor er soms hachelijke situaties ontstonden. 10 Minuten voor tijd leek de gelijkmaker te vallen, maar er werd hands gemaakt door Berghem waardoor wederom een goal niet op het scorebord verscheen. In de 85e minuut was het wel raak, de verdediging van SES verkeek zich op een strakke voorzet en Jeffry van Os van Berghem reageerde wel kordaat. 1-1 Wat tevens de eindstand van deze goede pot voetbal is.

Karakteristieken
SES Berghem Sport 1-1 (0-0)
75 van Huisseling 1-0. 85 van Os
Scheidsrechter: Berkvens
Toeschouwers: 234


SES KRIJGT LOON NAAR WERKEN

(28-2-2016)

In de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Boskant heeft SES uit Langenboom het spel gedomineerd. Dit resulteerde pas laat in de wedstrijd tot doelpunten. Nadat Tijn Cuppen de score opende, bepaalde Melvin van de Elzen de eindstand op 3-0. Hiermee verstevigt SES zijn 3e positie op de ranglijst in de klasse 4H.

Al in de eerste twintig minuten was SES uitermate gevaarlijk, met kansen voor spits Cuppen en teamgenoot Gijs Bens die voornamelijk vanaf de flanken doorbrak. Het veldoverwicht was duidelijk en Boskant wist zich niet in een scorende positie te brengen. Vlak voor rust kreeg Cuppen de grootste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Zijn lob belandde echter net aan de verkeerde kant van de doelpaal.

De tweede helft werd hervat en het spelbeeld bleef hetzelfde. Het was een fysieke wedstrijd met stevige duels op het middenveld. SES kreeg minder grote kansen, maar kwam zelf ook niet in gevaar. In de 70e minuut was het Cuppen die de thuisploeg van de nul af hielp. Zijn schot vanuit het zestienmetergebied was niet hard, maar de bal rolde buiten het bereik van de keeper over de lijn. Daarna zette SES door en tien minuten later was het van den Elzen die een Boskantse verdediger af wist te troeven. 2-0. Tegen het einde van de wedstrijd bleef hij doorjagen en verdiende hiermee zijn tweede goal van de middag. De keeper kon niet onder de druk uit voetballen en leverde de bal in. Van den Elzen kon vervolgens makkelijk het net vinden. SES was continu de bovenliggende partij, maar liet haar supporters geduldig wachten voordat de wedstrijd in het slot werd gegooid.

SES Boskant 3-0 (0-0)
70. Tijn Cuppen 1-0, 80. Melvin van de Elzen 2-0, 88. Melvin van de Elzen 3-0.
Toeschouwers: 140


HARDE WEDSTRIJD EINDIGT IN GELIJKSPEL

(21-2-2016)

Ondanks het gure weer en de hoeveelheid regen die er is gevallen werd de wedstrijd in Wijbosch afgewerkt op het hoofdveld, dat er goed bij lag. Op de ranglijst is het verschil tussen SES en WEC vrij groot, maar tijdens deze wedstrijd was dat niet te merken. De teams gingen gelijk op en onder leiding van scheidsrechter de Brouwer eindigde het in 1-1.

Na een rustige eerste 10 minuten was de eerste grote kans voor WEC. Een lage schuiver ging voorlangs. Snel daarna volgde twee mogelijkheden, maar de lat hield de openingstreffer tegen. SES zette daar een kans van Sebe van Huisseling tegenover. De wedstrijd werd harder en harder en dat bleef het tot het eindsignaal. Meerdere opstootjes ontstonden na harde tackles van met name WEC. Melvin van de Elzen kon de wedstrijd niet uitvoetballen vanwege de gevolgen van zon grove actie. Vlak voor rust viel dan toch het eerste doelpunt, zij het met een beetje geluk. De vrije trap van Robin Aalbers, genomen vanaf de zijlijn, viel zonder aangeraakt te worden in het zijnet. Keeper Luuk Santegoeds kon de bal niet meer keren. Jari Lukassen verzuimde later de score te verdubbelen na een goede vooractie van Van Huisseling.

De tweede helft ging de wedstrijd weer gelijk op, maar het niveau lag niet erg hoog. Er werd hard gevoetbald en er werd aan beide kanten slordig balverlies geleden. Zo kwam Thomas Bolink in een goede positie om uit te halen rond het zestienmetergebied. Zijn schot belandde via de onderkant van de lat achter de doellijn. Pas in de 80e minuut werd het weer spannend toen keeper Tijn Verstegen meerdere malen alert reageerde. In de counter gaf Gijs Bens een scherpe voorzet op Tijn Cuppen, die net tekort kwam.

WEC SES 1-1 (0-1)
43. Robin Aalbers 0-1, 50. Thomas Bolink 1-1.
Scheidsrechter: de Brouwer
Toeschouwers: 85


MAKKELIJKE OVERWINNING SES OP RODE LANTAARN

(31-01-2016)

Op een verrassend goed veld heeft SES gemakkelijk een driepunter over gehouden tegen nummer laatst FC de Rakt. Het werd in Uden 2-5.

In eerste instantie nam de thuisploeg het initiatief, wat leidde tot twee mogelijkheden vanaf de zijkant. Beide keren miste de spits jammerlijk. Uit een vrije trap van 25 meter kwam de Rakt wel op voorsprong. Via de lat en keeper Tijn Verstegen viel de bal tegen de netten. SES had meteen antwoord en binnen 3 minuten stond het al 1-2 door Tijn Cuppen (intikker) en Gijs Bens (direct uit een hoekschop). SES verzuimde tot de thee de score uit te bouwen, zodat de thuisploeg nog hoop kon houden op een goed resultaat.

Na de rust kwam de Rakt bedrogen uit. Binnen 10 minuten besliste Melvin vd Elzen en Tijn Cuppen het duel. SES geloofde het daarna wel, zag de thuisploeg nog een keer scoren, maar had nimmer nog kans op een punt. Sterker nog, in de slotfase kopte Nick van de Hei SES naar 2-5


FC de Rakt - SES 2-5 (1-2) Toeschouwers 140


SES VERLIEST ONTERECHT VAN NLC

(20-12-2015)

Een fysiek fel spelend NLC heeft vanmiddag met 2-1 gewonnen tegen een voetballend sterker SES.
NLC kwam in de tiende minuut op voorsprong door een mistrap van de invallende keeper Jon de Klein. Menno Hornman kon de bal hierdoor eenvoudig in de lege goal trappen. Toch was het SES die snel het initiatief terugpakte en enkele kansen creerde. Sebe van de Huisseling maakte in twee minuten twee wonderschone acties waarvan de tweede ook in een goal resulteerde. Een prachtige schuiver zette de 1-1 op het scorebord nadat hij enkele verdedigers de Langenboomse bossen instuurde met een sleepbeweging. NLC was ondertussen meer kaarten aan het verzamelen dan aan het voetballen. In de eerste helft moest scheidsrechter Arts al vijf keer een gele kaart trekken voor spelers uit Lith en daarmee werden ze nog gespaard. De kaart voor de overtreding op de doorgebroken Gijs Bens kon namelijk maar n kleur hebben: rood. Dit durfde de scheidsrechter echter niet aan.
Na de rust was het SES die wederom voetballend sterker was en het was dan ook zonde dat de echte scherpte er niet was. Melvin van den Elzen legde de bal een aantal keren goed laag terug, maar het ontbrak aan een speler die de bal de netten in kon jagen. Nadat Robin Aalbers in de 66e minuut Stein Bijl met een schaar passeerde greep dezelfde Bijl aan de noodrem door een sliding op Aalbers binnen de 16 meter. De terecht toegekende penalty werd echter te slap ingeschoten door Gijs Meulepas waardoor keeper Thomas Fransen hem pareerde. In de 83e minuut was het Bens die door een mooie individuele actie alleen op keeper Fransen afliep, hij luisterde echter te goed naar de - om de bal verzoekende Aalbers. De pass op Aalbers was te slap en werd onderschept door een verdediger. Een 110% kans die met 110 kilometer per uur de netten in had gemoeten door Bens zelf.
Door het missen van de penalty en deze 110% kans riep SES de ellende op zichzelf af. Enkele minuten voor tijd was het namelijk Wouter Bijl die profiteerde van hoge bal die Jon de Klein, al dan niet gehinderd door dezelfde Bijl, niet kon klemmen. Bijl schoot NLC met een draaiend schot naar de overwinning. Dat het juist SES was die deze wedstrijd met 10 spelers eindigde is op zn minst opvallend te noemen. Meulepas kreeg een tweede gele kaart nadat hij een relatief lichte overtreding maakte op een ongevaarlijke plek. De ellende voor SES was compleet. Het is echter veel te gemakkelijk om het fel spelende NLC, het hobbelige veld of de matig fluitende Aarts de schuld te geven van dit verlies. SES had het aan zichzelf te danken door het missen van cruciale kansen op cruciale momenten.
SES NLC 1-2
10 0-1 Menno Hornman
29 1-1 Sebe van de Huisseling
87 1-2 Wouter Bijl
Toeschouwers:
175
Opvallend:
Gijs Meulepas mist penalty
Gijs Meulepas krijgt rode kaart (2 x geel)


RELATIEF EENVOUDIGE ZEGE SES OP FESTILENT

(6-12-2015)

Ses mocht op het sportpark in Zeeland aantreden tegen Festilent, de club die een aantal jaren geleden nog 2e klasse voetbalde.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer, SES domineerde de thuisspelende ploeg op strategisch niveau maar ook zeker qua mentaliteit. Er zat op een of andere manier weinig pit in bij de mannen van Festilent. Na een kwartier kwam de wedstrijd echt los en kwamen er een aantal kansen voor SES. Zowel Tijn Cuppen als Gijs Bens zagen hun inzet niet doel treffen, de Zeelandse keeper was beide keren een sta-in-de-weg. Het was een kwestie van tijd voordat de 0-1 viel. Het door de Langeboomse delegatie gezochte doelpunt viel door een goede vrij trap van Aalbers, die hem slim langs de muur in de verre hoek prikte. Het veldoverwicht drukte zich uit in doelpunten, een goede steekpass van Lukassen bracht spits Bens in positie en die rondde fenominaal af. Een geweldige lob verschalkte de keeper van Festilent en werd zelfs door het thuispubliek met applaus beloond.

In de tweede helft stond er een ander Festilent op het veld, veel feller in de duels en aggresiever in de passing. Echter resulteerde dit in weinig kansen. Langenboomse goalie Verstegen is maar een enkele keer in actie hoeven te komen, een maal met een geweldige redding op een afstandschot. 10 Minuten voor het einde van de wedstrijd klungelde de Zeelandse defensie en met een spits als Bens is dat dodelijk. Een terugspeelbal werd onderschept en met kinderlijke eenvoud werd de keeper omspeelt, de 0-3 een feit.
Een debuut voor Wout van Lanen aan Langenboomse zijde. Wout wordt gezien als groot talent en mocht een aantal minuten voor tijd het andere grote talent, van de Huisseling, aflossen.


SES MIST AANSLUITING TOP DOOR VERLIES BIJ SCHADEWIJK

(22-11-2015)

SES heeft verzuimd de nummer twee positie over te nemen van Boskant. De Langenboomse formatie wist de topper tegen Schadewijk niet te winnen. Het werd uiteindelijk 4-1.

Het eerste kwartier was voor de gastheer uit Oss. SES wist de bal niet in de ploeg te houden wat al vrij vlot in de 1-0 resulteerde. De Osse spits van dienst krulde een bal prachtig in de kruising. Al vrij snel kreeg SES wat meer grip op het duel. Na wat speldenprikjes van Gijs Bens en Tijn Cuppen wist spits Martijn van Lith een mooie steekpass kalm in de hoek te schuiven.

Na de thee was SES heer en meester, hield de bal in de ploeg, maar de eindpass ontbrak steeds. De enige echte goede kans kwam van de voet van Gijs Bens, maar een katachtige reflex van de Osse keeper voorkwam een bijna zekere voorsprong van SES. Uit het niets kwam Schadewijk op voorsprong. Na geklungel in de verdediging kon Bas van Rooij simpel binnentikken. SES was de weg helemaal kwijt, kreeg geen kansen meer en Schadewijk kon zelfs in de slotfase uitlopen naar 4-1.


INDIVIDUELE KLASSE DOORSLAGGEVEND VOOR WINST OP OLLANDIA

(8-11-2015)

LANGENBOOM SES heeft de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Ollandia zonder al te veel moeite winnend afgesloten: 4-2. Doelpuntenmakers aan Langenboomse zijde waren Gijs Bens, Robin Aalbers en Martijn van Lith (2x). Voor Ollandia was het Stefan Erven die 2 maal het net vond.

De start was van beide kanten niet goed. Pas na 20 minuten ontstond de eerste serieuze kans. De uitploeg uit Olland werd gevaarlijk met een schot uit de tweede lijn, die uiteindelijk via de paal naast ging. Daarna golfde het spel, met kansen voor beide partijen. Het was echter de individuele klasse van SES die de doorslag gaf. Na een half uur spelen opende Tim Cuppen op Gijs Bens, die zich met een fraaie aanname direct voor de Ollandse doelman zette. Hij rondde de actie beheerst af met de buitenkant van de voet: 1-0. Diezelfde Bens ging 5 minuten later op avontuur, zijn actie strandde, maar Robin Aalbers kreeg de bal voor de voeten en schoot van afstand via de binnenkant van de paal droog binnen: 2-0.

Direct na de rust maakte Olland er weer een wedstrijd van. Na een knappe aanval was het spits Stefan Erven die de aansluitingstreffer op het bord zette. Daarna was het weer aan SES. Invaller Martijn van Lith liet zien een neusje voor de goal te hebben en scoorde in korte tijd 2 maal. Een schoonheidsfoutje in de Langenboomse defensie leverde nog een treffer op voor Ollandia. Wederom Stefan Ervan maakte dankbaar gebruik van de geboden kans en bepaalde daarmee de eindstand van 4-2.

SES Ollandia 4-2 (2-0)
25. Gijs Bens 1-0, 37. Robin Aalbers 2-0, 48. Stefan Erven 2-1, 72. Martijn van Lith 3-1, 78. Martijn van Lith 4-1, 83. Stefan Erven 4-2
Toeschouwers: 200


EENVOUDIGE OVERWINNING SES

(1-11-2015)

Voor het oog van zon 150 toeschouwers leidde scheidsrechter van Berlo de wedstrijd tussen SCMH uit Mariaheide tegen bezoekers SES uit Langenboom. SES was de voetballende ploeg en SCMH kon daar weinig tegenover zetten. De rode kaart voor Bob van den Berg vlak voor rust zorgde ervoor dat de thuisploeg definitief geen kans meer maakte op de overwinning.

Met sterk combinatievoetbal kwam SES tot grote kansen in de beginfase van de wedstrijd. Tijn Cuppen wist van dichtbij niet te scoren. Zowel met het hoofd als met de voet ging de bal niet op doel. Even later was het wel raak via de voet van Melvin van de Elzen. Hij speelt zich knap vrij op het zestienmetergebied en krult de bal om keeper Twan Rauh heen. Na dit moment zakt de wedstrijd iets in en krijgt Mariaheide een paar kleine kansen via de counteraanval. Na de rode kaart van Van den Berg scoort Van den Elzen nog voor rust zijn tweede. Hij krijgt de bal van Gijs Bens die niet zelfzuchtig is na zijn goede loopactie.

De tweede helft begint rustig met wat kleine kansjes voor beide partijen. Na een kwartier is het Robin Aalbers die op links zomaar richting de goal kan lopen. Zijn solo rondt hij beheerst af. 0-3. Vijf minuten later is het Van den Elzen die juist Bens het doelpunt gunt. Zijn lage voorzet wordt knap afgerond, omdat Bens goed voor de man komt. De spanning is uit de wedstrijd en de wedstrijd wordt uitgevoetbald. SES keert met drie punten huiswaarts, voor SCMH is er nog veel werk aan de winkel.

SCMH SES 0-4 (0-2)
14. Melvin van de Elzen 0-1, 43. Melvin van de Elzen 0-2, 58. Robin Aalbers 0-3, 64. Gijs Bens 0-4.
Scheidsrechter: van Berlo
Toeschouwers: 150
Bijzonderheid: Rode kaart voor Bob van den Berg (SCMH) in minuut 41.


SES WINT REDELIJK EENVOUDIG VAN WHV

(18-10-2015)

Op een natte herfstachtige zondag mogen SES en WHV uitmaken wie de sterkste is van de twee.
Beide elftallen beginnen scherp en fanatiek aan het duel, duidelijk te zien is dat vanuit de kleedkamer meegekregen hebben dat er vanaf minuut 1 hoog druk gezet moet worden.
De eerste kans is voor de thuisspelende partij, Gijs Bens omspeelt Martijn Driessen en geeft de bal half hoog voor op Melvin v.d. Elzen, die de bal met een halve volley over de goal krult. Direct daarna leidt Ron Ghijssen als laatste man bal verlies en ontstaat er een 1 tegen 1 situatie voor de Langenboomse goalie Tijn Verstegen. Laatst genoemde komt als winnaar uit het duel en verwerkt het schot tot corner. In de minuten daarna krijgt SES meer grip op WHV en dat resulteert in een aantal goede kansen voor, meerdere keren staat keeper Jaap de Wit de openingsscore in de weg.
Uit het niks valt dan toch voor WHV de 0-1, vanaf rechts wordt een goede voorzet door Harold Lunenburg in de kluts gepromoveerd tot een doelpunt. Direct na de openingstreffer krijgt SES een vrije trap, deze wordt genomen door Robin Aalbers en knap binnengekopt door Martijn v. Lith. Op slag van rust kopt diezelfde V. Lith een bal goed door op Aalbers die keeper de Wit omspeelt en onreglementair wordt neergehaald in het strafschopgebied. De Wit moet met rood het veld verlaten en Gijs Bens schiet de pingel knap en hard binnen. 2-1 Met rust voor de Langenboomse delegatie.`
De goede lijn die SES in het einde van de eerste helft inzette trokken ze goed door in het begin van de tweede. Na 5 minuten spelen viel de 3-1 door wederom Martijn v. Lith. Goede voorbereidende actie van Gijs Bens op de rechterflank, hij legde de bal panklaar voor v. Lith die goed zijn lichaam gebruikte en wegdraaide van de tegenstander. Een tiental minuten later scoorde Melvin van de Elzen een fraaie goal, maar hij werd onterecht terug gefloten wegens buitenspel. In de minuten daaropvolgend werd de wedstrijd harder en van beide kanten slordiger. Een paar stevige tackles over en weer zorgde ervoor dat het hoge tempo dat in de eerste helft behaald werd niet meer ge-evenaart kon worden in de tweede helft. De paar honderd toeschouwers hebben een vermakelijk wedstrijd gezien en hebben waar voor hun geld gekregen.

Karakteristieken
SES WHV 3-1 (2-1)
0-1 35 Harold Lunenburg 1-1 36 Martijn v. Lith 2-1 45 Gijs Meulepas 3-1 51 Martijn v. Lith
Bijzonderheden: Keeper de Wit rode kaart en penalty veroorzaakt.
Scheidsrechter: Van Geffen
Aantal toeschouwers: 203


BERGHEM SPORT MAATJE TE GROOT VOOR SES

(11-10-2015)

SES heeft de eerste topper van het seizoen met duidelijke cijfers verloren. SES kwam in grote delen van de wedstrijden niet in het stuk voor en mocht blij zijn dat de uiteindelijke eindstand (4-1) niet hoger uitgevallen was. Met name op het middenveld en in de aanval was de Berghemse ploeg heer en meester.

SES begon nog wel voortvarend. Sebe van de Huisseling brak op links door en stond in een 1-tegen-1 situatie met de Berghemse doelman. Hij vergat echter een hoek te kiezen. Berghem schoot wakker, begon te voetballen en al snel bleek duidelijk dat er voor SES niets te halen was. Een geplaatst schot van uitblinker Jeffrey van Oss bracht de 1-0 op het scorebord en 10 minuten later kon hij weer van dichtbij binnenschieten. Een rake kopbal van Jacky van Deutekom besliste de wedstrijd al voor rust. Vlak daarvoor had van de Huisseling nog iets terug kunnen doen, maar zijn lobje belandde net op het dak van het doel.

Na rust nam Berghem wat gas terug en kon SES eindelijk wat uit hun schulp kruipen, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Berghem kreeg daarentegen nog 2 grote kansen de score verder uit te bouwen. Toen de niet geheel fitte Gijs Bens binnen de lijnen kwam, kwam er wat meer elan in het spel van de Langenboomse ploeg. Hij sjouwde en werkte, wist de bal in de ploeg te houden en strooide met goede crosspasses. Het was dan ook niet verwonderlijk dat juist hij met een vrije trap iets terug deed. De spanning kwam echter niet meer terug. Sterker nog, in de blessuretijd maakte Jeffrey van Oss zelfs nog zijn derde van de middag.

Karakteristieken:
Berghem Sport - SES 4-1 (3-0)
14' Jeffrey van Oss (1-0)
27' Jeffrey van Oss (2-0)
42' Jacky van Deutekom (3-0)
71' Gijs Bens (3-1)
90' Jeffrey van Oss (4-1)

Toeschouwers: 350


SES WINT EENVOUDIG VAN WEC

(4-10-15)

SES wint eenvoudig van WEC
Voor de gasten uit Wijbosch viel er vandaag helemaal niets in Langenboom te halen. Na tien minuten is het Nick van de Hei die de 1-0 op het scorebord tovert. Een vrije trap vanaf het middenveld wordt beheerst met de voet in de hoek geschoten door Van de Hei. Het is dezelfde Van de Hei die in de dertigste minuut een voorzet geeft vanaf de zijlijn, na een hoofdelijke scrimmage krijgt Melvin van de Elzen de bal voor open goal, hij verzuimt de bal echter tussen de palen te schieten.
De tweede helft begint SES opnieuw sterk. Na een mooie combinatie tussen Sebe van de Huisseling, Van de Hei en Martijn van Lith krijgt Van Lith de kans op de 2-0. Hij schiet echter recht op de sluitpost uit Wijbosch; de toon voor de tweede helft is na vijf minuten echter al gezet. Dezelfde Van Lith krijgt n minuut later namelijk wederom een grote kans. Hij ontfutselt de bal van de centrale verdediger en gaat n op n wederom richting de goal. Dit keer schiet hij voorlangs. Tien minuten later krijgt SES dan toch waar het recht op heeft, een tweede goal. Van de Huisseling wordt richting de goal gestuurd en maakt beheerst af met een schuivertje. Kort daarna krijgt WEC haar eerste kans van de wedstrijd. Een knap schot vanaf 16 meter wordt prima gepareerd door keeper Tijn Verstegen. In de zeventigste minuut pikt Van Lith dan toch zijn goaltje mee op deze zonnige zondagmiddag. Een crossbal bereikt Van Lith en deze maakt beheerst af, weliswaar op randje buitenspel. Een minuutje later is het Langenboomse feest compleet en maakt de makkelijk scorende Melvin van de Elzen wederom een mooie goal. Hij kruipt vanaf links naar binnen en schiet de bal vanaf een meter of 16 binnen. SES blijft goed meedoen in de top van de vierde klasse.

SES - WEC 4-0
10. Nick van de Hei 1-0
62. Sebe van de Huisseling 2-0
70. Martijn van Lith 3-0
71. Melvin van den Elzen 4-0


SES KOMT NIET TOT WINST TEGEN SDDL

(27-09-2015)

DEMEN SES heeft de uitwedstrijd tegen SDDL afgesloten met een gelijkspel: 1-1. Na de rust was het SDDL-aanvaller Ties Klievink die vanaf de stip de thuisploeg op voorsprong schoot. Aan de andere kant bracht Melvin van de Elzen SES een kwartier voor tijd langszij met een schot in de korte hoek. Verder was het optreden van scheidsrechter Nagelhout opvallend te noemen. Hij strooide met gele kaarten, gaf een discutabele strafschop (overtreding leek duidelijk buiten het strafschopgebied) en stuurde Robin Aalbers zonder duidelijke reden van het veld.

De eerste helft was van twee kanten niet goed. Door slordigheden ontstonden er voor beide ploegen kansen, maar telkens liet de afwerking ten wensen over. Allereerst was het Sebe van Huisseling die de bal met een gelukje meekreeg, maar vervolgens over het Demense doel mikte. Even later stoomde Melvin van de Elzen op vanaf links, kwam zijn tegenstander voorbij maar schoot te slap binnen. Vanuit de tweede lijn was het Nick van de Hei die het nog eens probeerde, maar hij zag zijn schot gepareerd worden door de SDDL-doelman. Aan de andere kant kwam SES nog een paar keer goed weg, maar gescoord werd er niet voor de rust.

In de tweede helft gebeurde dat wel. Een overtreding van SES-verdediger Stef Rooijendijk leverde SDDL een penalty op. Ties Klievink faalde niet oog in oog met doelman Tijn Verstegen. Het gaf de ploeg uit Langenboom moraal om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. En die kwam er dan ook. Het was Melvin van de Elzen die koel bleef en in de korte hoek raakschoot. In de slotfase probeerde SES ook nog de volle buit mee naar Langenboom te nemen, maar zonder succes. Melvin van de Elzen kon een voorzet van Martijn van Lith niet binnenwerken en Sebe van Huisseling mikte zijn kopbal over het SDDL-doel. Aan de andere kant kreeg SDDL in blessuretijd ook nog een goede kans op de overwinning, maar de inzet van SDDL-er Jordy de Loyer belandde op de paal. In de slotfase kreeg SES-aanvaller Robin Aalbers rood. Hij zou in de ogen van scheidsrechter Nagelhout een elleboogstoot hebben uitgedeeld, maar niemand op sportpark Onder dn Plag zag het gebeuren.

SDDL SES 1-1 (0-0)
61. T. Klievink 1-0, 76. Van de Elzen
Scheidsrechter: Nagelhout
Toeschouwers: 220
Opmerking: rode kaart Robin Aalbers (80)


SES BOEKT ZAKELIJKE ZEGE

(20-09-2015)

Een kleine 150 toeschouwers zagen SES vanmiddag een groot veldoverwicht hebben in de ontmoeting met FC De Rakt uit Uden. Dit resulteerde echter niet in een doelpuntenfestijn. De Langenboomse formatie trof twee keer het net.

SES-speler Sebe van Huisseling leek direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Habraken de toon te zetten voor een fantastische voetbalmiddag. Hij zette de aanval zelf op en kreeg de bal in het zestienmetergebied hoog terug. Zijn volley miste echter kracht en richting. In de minuten daarop volgend was SES de voetballende partij en wachtte FC De Rakt af. Pas na dik een half uur was daar het eerste schot op doel van de bezoekers. Een kwartier later konden de supporters eindelijk weer eens opveren, omdat Ron Ghijssen een strakke pass op Nick van de Hei gaf, voor wie een basisplaats rechts voorin was weggelegd. Hij dook op voor keeper Niall McColm, die zijn korte hoek niet goed afdekte. Van de Hei twijfelde niet, 1-0.

Tien minuten na rust stond Ghijssen weer aan de basis van een doelpunt. Zijn pass bereikte Melvin van de Elzen, de andere buitenspeler. Hij was eerder bij de bal dan McColm en vond de verre hoek met een stiftje. Nog steeds kwam FC De Rakt niet voor in het spel. Van Huisseling liet nogmaals zijn voetbalkwaliteiten zien, maar Van de Hei kon met zijn kopbal deze mooie aanval niet bekronen.

SES FC De Rakt 2-0 (1-0)
45. Nick van de Hei 1-0, 52. Melvin van de Elzen 2-0
Scheidsrechter: Habraken
Toeschouwers: 150


SES IN SLOTMINUUT NAAR EERSTE WINST VAN HET SEIZOEN: 1-0

(13-9-2015)

SES heeft een driepunter overgehouden aan het duel met naaste buur Estria. Pas in de allerlaatste minuut van de blessuretijd wist Tijn Cuppen een vrije trap van Tom Bens tegen de touwen te werken. Het was niet onverdiend, het veldspel van Langenboomse kant was behoorlijk, grote kansen bleven echter vrijwel de hele wedstrijd uit.

Het duel begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden erelid Jo Nuyen en vrijwilliger Jan Burgers. Het eerste half uur was het aftasten van beide ploegen. Het eerste wapenfeit kwam pas een kwartier voor rust van de voet van Gijs Bens. Een lage voorzet van Melvin van der Elzen werd door Bens een meter naast geschoten. Dit bleek de aanzet voor een levendig kwartier. Een schot van Tijn Cuppen rolde naast en een verraderlijk schot van Ron Ghijssen werd door Lars Paters ternauwernood tot corner verwerkt. Aan de andere kant kwam SES goed weg toen Coen Lourensen met een lobje Tijn Verstegen verschalkte, de bal verdween echter naast de paal.

Na de thee viel er wederom weinig te genieten voor de ruim 400 aanwezige toeschouwers. Een kopballetje van Melvin van de Elzen en een schot van Tijn Cuppen (rakelings naast) waren tot de enige wapenfeiten van SES. Aan de overzijde wist Tijn Verstegen een schot vanuit een corner net naast te tikken. Het duel leek op een doelpuntloze remise af te stevenen, maar daar dacht Tijn Cuppen dus anders over. Met een rake kopbal besliste hij ver in blessuretijd deze derby.

SES Estria 1-0 (0-0)
1-0 90+3 Tijn Cuppen
Scheidsrechter: Dhr. Bloemen
Toeschouwers: 400


OPENINGSDUEL IN 4E KLASSE H EINDIGT IN EEN REMISE TUSSEN CITO EN SES

(06-09-2015)

Op een al wat frisse zondagmiddag is de langverwachte competitiestart dan eindelijk een feit. SES mag aantreden tegen het altijd lastige en felle Cito is Oss.

De wedstrijd begint gelijk op, beide teams zijn gretig uit de kleedkamer gekomen en duels worden niet uit de weggegaan. Cito vind na 17 minuten spelen al direct het net, maar helaas werd voor de Ossenaren de goal afgekeurd wegens buitenspel. In de 21 minuut is het aan de andere kant wel raak. Tijn Cuppen onderschept knap een bal tussen de linies en legt af op debutant Melvin vd Elzen die beheerst de bal achter de keeper schiet. Cito gaat het spel meer op de man spelen en maakt onnodige overtredingen, SES houdt goed stand.

SES lijkt beter de tweede helft in te gaan en krijgt direct een kans, maar Aalbers jaagt de bal het zijnet in. Na dik een kwartier krijgt Cito langzaam de overhand en SES kan niet veel meer dan verdedigen en hopen op een snelle counter met Bens en Cuppen als spitsen. Cito krijgt een aantal kleine kansen, maar in de 82e minuut is het dan toch raak. Jordy Hoeks omspeelt met een prachtige solo de verdediging van SES en hij kan in de korte hoek keeper Verstegen verschalken. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd krijgt Cito nog een aantal schiet kansen maar wordt niet echt gevaarlijk meer. Als laatste wapenfeit schiet Tim Cuppen van SES met een vrije trap de bal goed richting de kruising maar Cito keeper Ruijtenburg redt fraai.

Op basis van 2 helften is een gelijkspel voor beide partijen een goede uitslag.

Karateristieken
Cito SES 1-1 (0-1)
0-1 21' Melvin vd Elzen
1-1 81'Jordy Hoeks
Scheidsrechter Hoeben
Toeschouwers 200


< Terug naar de huidige verslagen


Verslag archief

Verslagen SES 1 | 2017-2018
Verslagen SES 1 | 2016-2017
Verslagen SES 1 | 2015-2016
Verslagen SES 1 | 2014-2015
Verslagen SES 1 | 2013-2014
Verslagen SES 1 | 2012-2013
Verslagen SES 1 | 2011-2012

senioren junioren

Programma

Zaterdag 25/08 om 18.00


SES 1 - Venhorst 1

Agenda
25/8 zaVOETBALPARTY 11.30-16.00

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux