Verslagen SES 1 seizoen 2016-2017

SES IN DERBY AFGETROEFT DOOR JULIANA

(07-05-2017)

SES heeft de gemeentelijke derby tegen Juliana Mill met 0-1 verloren. In een gelijk opgaande strijd waren de Millenaren SES toch te slim af. Na 40 minuten spelen was het Tom Heerbaart die de beslissende goal maakte.

De derby SES-Juliana Mill is zoals altijd een beladen wedstrijd. Dat komt het voetbal vaak niet ten goede, zo ook vandaag. De kansen in de eerste helft waren spaarzaam. Vanuit Langenboomse zijde waren het Gijs Bens en Melvin van den Elzen die speldenprikjes uitdeelden, maar tot een grote mogelijkheid leidde dit niet. Tot kort voor rust Tom Heerbaart Juliana Mill uit het niets op voorsprong schoot: van afstand verschalkte hij SES-doelman Tijn Verstegen.

In de tweede helft probeerde SES aan te zetten, maar het kon niets terugdoen. Juliana Mill trok de overwinning over de streep en wist zich op deze manier veilig te spelen. De grote winst van deze middag: volgend jaar een nieuwe derby SES-Juliana Mill.

SES - Juliana Mill 0-1
38. Heerbaart 0-1
Scheidsrechter: Van Munster
Toeschouwers: 440


SOLIDE SES WINT VAN STERKER FESTILENT

(30-4-2017)

De beladen lokale derby werd op een zonnige dag op de Kogelberg gespeeld. Festilent heeft een goede reeks wedstrijden achter de rug en SES komt nog bij van een domper tegen Achilles Reek van de week ervoor. Toch trok SES aan het langste eind tegen een sterker Festilent. De thuisploeg won een verdedigende partij met 1-0.

Beide teams waren gelijk aan elkaar gewaagd, zoals het ook het geval was in Zeeland (1-1). Vele aanvallen werden opgezet. Aan de kant van Langenboom waren het lange ballen naar de snelle aanvallers Melvin van den Elzen en Niek Nooijen. Festilent maakte gebruik van zijn snelle buitenspelers, Pepijn Schonenberg en Niels van den Brand. Festilent kreeg de bovenhand, maar tegen de verhoudingen in kwam SES na ruim een half uur spelen op voorsprong. Een lange bal van Guus Cuppen viel bij Festilent linksback Jurre Willems, maar hij had moeite met het controleren van de bal. Van den Elzen was alert en ontfutselde de bal van de verdediger en had vrije doorgang naar het doel, 1-0.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nog meer in het voordeel van Festilent. SES gooide zijn spel op solide verdedigingswerk. Meerdere kansen werden gecreerd door de technische Pepijn Schonenberg die met snelheid naar binnen kwam, maar meerdere keren wisten de onverzettelijke verdedigers van SES Langenboom de inzetten te keren. Zelfs in de laatste minuten kreeg Schonenberg een bal in het vijfmetergebied, maar de Zeelandse aanvaller raakte de bal verkeerd en wipte hem over het doel.

SES - Festilent 1-0
34. Melvin van den Elzen 1-0.
Scheidsrechter: Vereijken
Toeschouwers: 203


SES VERLIEST ONNODIG VAN HBV: 1-0

(23-04-2017)

SES heeft het traditioneel lastig in Beers tegen HBV. Toch begon de ploeg uit Langenboom goed aan de wedstrijd en was het in de eerste helft de bovenliggende partij. De thuisploeg was nauwelijks gevaarlijk, terwijl SES via Melvin van den Elzen (stuitte op de doelman) en Jasper Nooijen (schot op de lat) kansen kreeg op een voorsprong.

Na de rust leek de wedstrijd dood te bloeden. Tot Ali Ozdemir na een uur spelen uit het niets tot scoren kwam voor HBV. SES-doelman Tijn Verstegen greep in eerste instantie goed in bij een aanval van Beerse kant, maar werd in de rebound van afstand verslagen door Ozdemir. SES probeerde in het vervolg van de wedstrijd nog aan te zetten en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen kreeg het niet meer. Een ietwat ongelukkige nederlaag voor de mannen van Ton Berens.

HBV - SES 0-1 (0-0)
62. Ozdemir 1-0
Toeschouwers: 240


MATIG SES VERLIEST VAN ACHILLES

(15-4-2017)

SES heeft zich op zaterdag een slechte beurt gegeven door te verliezen van laagvlieger Achilles uit Reek. Vaste basisspelers Gijs Bens, Niek Nooijen en Sebe van Huisseling werden node gemist.

In een rommelige eerste helft was SES de iets betere ploeg, maar beide teams hadden moeite met het matige veld en de wind, waardoor goed voetbal een zeldzaamheid was. De thuisploeg had de meeste kansen, maar werd eigenlijk alleen via Melvin echt gevaarlijk. Zo schoot hij na 5 minuten al voorlangs en kwam in een vinnig duel met de laatste man een teenlengte tekort om de keeper te verschalken. Een verre vrije trap van Joey Voermans kon maar net tot corner verwerkt worden door keeper Rob Linders. In de slotminuut van de eerste helft zeilde een schot van Rik Kremers maar net langs. De bezoekers uit Reek kwamen er af en toe gevaarlijk uit, maar verder dan een schotje van Menno Meijer kwamen ze niet.

Ook na rust viel er weinig te genieten op de Kogelberg. Melvin had echter wel de 1-0 op de schoen, maar hij schoot in kansrijke op de lat. Keeper Tijn Verstegen redde keurig op een inzet van Willem van Kreij en zag een rebound van een corner net naast zeilen. SES probeerde het in het vervolg wel, maar het was vandaag te matig en te rommelig om aanspraak te maken op de volle winst. Sterker nog, in de slotminuut pakte Achilles (weliswaar tegen de verhouding in) via spits van Kreij de drie punten.

SES Achilles 0-1 (0-0)
'89 Van Kreij 0-1
Toeschouwers: 121


SES WINT VAN 9-KOPPIG SIOL

(9-4-2017)

Op een zonnige zondag werd het tweede treffen tussen de Cuijkse SIOL en het Langenbooms SES gespeeld. Terugkijkend op de eerdere ontmoeting beloofde het een spannende wedstrijd te worden. In Cuijk wist SES moeizaam tot een gelijkspel te komen, maar in Langenboom werd het een eenvoudige overwinning na misstappen van SIOL. SES Langenboom wist de wedstrijd niet verder dan 3-0 uit te breiden.

Vanaf het eerste fluitsignaal leek het een evenwichtige partij te worden. De snelle voorhoede spelers van beide teams wisten gevaar te stichten. Een steekpass op SES-aanvoerder Gijs Bens mondde uit op een vrije doorgang op SIOL-keeper Desny Rooyendijk. Bens wist met een snelle actie de bal breed voorbij de keeper te spelen, maar Rooyendijk vloerde de rappe spits. Scheidsrechter Pennings maakte de beslissing SES een vrije trap toe te kennen en om Verheijen discutabel van het veld te sturen. Keeper Yannick Verhoeven (17 jaar) nam zijn plaats over. De vrije trap werd krachtig door Melvin van den Elzen genomen, maar werd door de invaller gepareerd. SES-aanvaller Niek Nooijen was alert en kon de inzet toch met zijn hoofd tot een doelpunt promoveren. Nooijen, die eerder dit seizoen zelfs enkele keren op het middenveld zijn startpositie kreeg, scoorde hiermee zijn eerste doelpunt van het seizoen, 1-0. Met tien man bleef SIOL overeind. Met een counter wist de snelle aanvallers van SIOL dichtbij de gelijkmaker te komen. Een afstandsschot van buitenspeler Djavano Amanupunnjo spatte uiteen op de lat, tevens het enige gevaar van SIOL deze wedstrijd.

In de tweede helft wist SES het sterke spel door te zetten. Door de rode kaart van SIOL kreeg SES veel ruimte om via de flanken naar voren te komen. Toch bleef een tweede doelpunt van SES lang uit. Uiteindelijk werd een hoekschop door clubtopscoorder Melvin van den Elzen met het hoofd verlengd. SIOL-verdediger Lloyd Hoegen stopt op de doellijn en wist de bal weg te trappen, maar scheidsrechter Pennings stond naast het doel en kende een doelpunt toe, 2-0. Zowel de SIOL supporters als de spelers keerden zich tegen de scheidsrechter. Zij waren er van overtuigd dat de scheidsrechter hen benadeelde en dat drong door in het spel van SIOL. Door enkele overtredingen vielen er meerdere gele kaarten. Willem de Haan van SIOL kreeg zelfs zijn tweede gele kaart voor praten tegen de arbiter en kon ook met een rode kaart het veld verlaten. Hierdoor kreeg SES nog meer ruimte en mogelijkheden om verder in de wedstrijd uit te lopen. Het spel vertraagde en een grote score bleef uit. Het was een vrije trap van Gijs Bens dat de eindstand bepaalde. De bal werd op een afstand van 23 meter goed gelegd. Op geweldige wijze belandde een strakke knal in de rechterbovenhoek, 3-0

SES SIOL 3-0 (1-0)
37. Niek Nooijen 1-0, 63. Melvin van den Elzen 2-0, 78. Gijs Bens 3-0.
Scheidsrechter: Pennings
Toeschouwers: 192


SES BREEKT BAN EN WINT IN OSS

(02-04-2017)

Zowel SES als CITO verkeerde voor de wedstrijd in zwaar weer. In de afgelopen vier wedstrijden haalde SES slechts 1 punt en kreeg het 9 doelpunten om de oren. CITO verloor de afgelopen twee wedstrijden van laagvliegers Juliana Mill en Toxandria. CITO zette deze slechte reeks voort, SES wint met 0-3. 15 jaar geleden (in het seizoen van 2001-2002) won SES voor het laatst in Oss.

Beide teams wisten dat ze het tij moesten keren. De toeschouwer was getuige van een felle partij met kansen over en weer. Spits Younesse Ettahouri van CITO bracht de SES-verdediging meerdere keren in de problemen. Juist door de druk van de Osse aanvallen konden de Langenbomers gevaarlijk voor de goal komen met snelle counters. Tijn Cuppen wist met een splijtende steekpass Sebe van Huisseling te bereiken. De technische middenvelder sneed vaardig naar binnen en schoof de bal strak in de verre onderhoek, 0-1. Ook de tweede goal voor SES werd na een Osse aanval in stelling gebracht. Een lange bal vanuit de verdediging werd richting Gijs Bens verstuurd. De Langenboomse spits won het sprintduel met de 44-jarige verdediger Semsi Dogar en had vrije doorgang op de keeper. Bens bewaarde het overzicht en legde de bal breed naar de mee opgekomen Melvin van den Elzen. Een koud kunstje voor de clubtopscorer, 0-2.

In de tweede helft ging SES voor het behouden van de voorsprong. Door het inzakken van de Langenboomse ploeg kreeg CITO meer mogelijkheden om bij het doel van Tijn Verstegen te komen. SES-trainer Ton Berens besloot zelfs om met vijf verdedigers de voorsprong te behouden. De 18-jarige Joris Lukassen versterkte de verdedigende as met zijn competitiedebuut voor SES. CITO bracht meerdere malen de bal voor vanaf de zijkant, maar elk gevaar werd geweken. Het was zelfs SES dat met meerdere kansen de wedstrijd op slot kon gooien. Pas laat in de tweede helft was het Tijn Cuppen die het doelpunt maakte waardoor de Langenbomers opgelucht adem konden halen. Een lage voorzet van rechts bereikte Cuppen. Door een lichaamsschijnbeweging koos de keeper van CITO de verkeerde hoek en kwam de eindstand op het scorebord, 0-3.

CITO - SES 0-3 (0-2)
13. Sebe van Huisseling 0-1, 38. Melvin van den Elzen 0-2, 76. Tijn Cuppen 0-3.
Scheidsrechter: van Dijk
Toeschouwers: 108


SES ONDERUIT TEGEN SDDL

(26-3-2017)

Na een sterke openingsfase geeft thuisploeg SES al snel het heft uit handen. Nog voor rust komt bezoeker SDDL op 0-2. Daarna blijft het spelbeeld hetzelfde en eindigt de wedstrijd in 0-3.

Met een drietal kansen voert SES de druk op in de beginfase, het doel weten ze echter nog niet te vinden. De formatie uit Demen laat zich niet intimideren en neemt de controle over. Dit resulteert eerst in een bal op de paal, nadat SES keeper Tijn Verstegen een hoge bal niet gecontroleerd krijgt. Daarna is het wel raak. Daan Klievink reageert op een lage voorzet en tikt binnen. 0-1. SES weet niet meer over te nemen en komt onder druk te staan, het oogt rommelig. Jordy de Loyer profiteert met een bekeken schot na combinatievoetbal over de rechterflank.

Na rust krijgt SES direct de volgende tegenslag. Een verkeerd geraakte bal van Jari Lukassen belandt in zijn eigen doel. Pas laat in de 2e helft krijgt wordt ook SES gevaarlijk voor de goal. De kopbal van Melvin van de Elzen komt echter net niet bij zijn medespeler aan. In het laatste kwartier moet SES keeper Tijn Verstegen nog een paar keer redden en ziet hij een te korte terugspeelbal op de paal terecht komen. SES raakt deze zondag niet in vorm en verliest voor de tweede keer op rij.

SES SDDL 0-3 (0-2)
23. Daan Klievink 0-1, 38. Jordy de Loyer 0-2, 48. Jari Lukassen (e.d.) 0-3.
Scheidsrechter: P.H.M. Lange
Toeschouwers: 171


3 DOELPUNTEN MELVIN DEREN SES NIET

(19-03-2017)SES heeft de uitwedstrijd tegen Constantia verloren. In een rommelige wedstrijd op een erbarmelijk veld won de Wanroijse formatie met 4-3

De wedstrijd was nog maar amper onderweg en melvin vd Elzen schoot kansrijk jammer genoeg recht op de keeper. Hiermee was wel de toon gezet. SES heerste en kwam na 13 minuten verdiend op 1-0. Uit een misverstand tussen keeper en laatste man kreeg Melvin de bal in de voeten en kon hem in een lege goal schuiven. Daarna gebeurde er weinig. 5 minuten voor rust was het nog altijd 0-1. De ruststand was een ongelofelijke 3-2. Eerst schoot Melvin na een goede pass de 0-2 op het bord. 2 minuten later deed Wanroij wat terug en weer een minuut later stond het gelijk. In de blessuretijd van de eerste helft kende de Udense scheidsrechter een penalty toe aan de thuisploeg. De spits faalde niet.

Na rust viel meteen weer de gelijkmaker. Uit een corner kopte Melvin z'n derde binnen. Een kwartier later kwam SES goed weg met een venijnig schot op de binnenkant van de paal. Vijf minuten later schoot de Wanroijse formatie wel raak, toen de Langenboomse defensie niet in kon grijpen na een mooie solo. Beide teams kregen nog kansen. Gescoord werd er echter niet meer.


WEDEROM GELIJKSPEL VOOR MATIG SES

(12-3-2017)

In zomerse weersomstandigheden werd de eerste wedstrijd na de winterstop op sportpark de Kogelberg gevoetbald. Estria kwam naar Langenboom toe voor de tweede ontmoeting dit seizoen. In november werd dit affiche met dezelfde eindstand afgesloten: 1-1.

Dat het treffen tussen de teams uit Langenboom en Escharen een beladen wedstrijd is, werd de eerste helft direct duidelijk. Vooral aan de kant van Estria hadden ze dat goed begrepen. SES werd overtroeft met fel spel, waardoor Estria de eerste helft het heft in handen nam. Al vroeg in de wedstrijd pakte Biek Lamers namens Estria en Guus Cuppen namens SES geel. De openingstreffer kwam van de voet van Estria-aanvaller Jordy Hurkens. Verdediger Jari Lukassen trapte de bal ongelukkig via de rug van een speler in een kansrijke positie voor de 23-jarige spits. Hierdoor kwam Hurkens een-op-een met de keeper en faalde niet van dichtbij, 1-0. Een kwartier voor tijd kwam wederom Biek Lamers onbesuisd in. De scheidsrechter twijfelde niet om Lamers met een tweede gele kaart te bestraffen. Estria moest verder met tien man, maar het veranderde niets in het spelbeeld van de wedstrijd. SES kwam niet tot kansen, maar kon zich herpakken in de tweede helft.

De rode kaart bracht perspectief voor SES om het tij te keren. Estria zakt in en SES kreeg meer ruimte om aan te vallen. Desondanks lukte het SES niet om tot grote kansen te komen. Via de backs en buitenspelers kwam het dichtbij het zestienmetergebied. Melvin van den Elzen ging op de rechterflank met een individuele actie op snelheid richting doel. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd, daarna schoot van den Elzen nog met links op de buitenkant van de kruising. Een gelijkmaker hing in de lucht. Tijn Cuppen probeerde twintig minuten voor tijd met een steekpass Niek Nooijen te bereiken. De centrale verdediger van Estria kwam er goed tussen, maar de bal stuiterde via zijn voet tegen zijn uitgestoken hand. Scheidsrechter Coopmans wees naar de stip, waarna Gijs Bens van elf meter de bal strak rechtsonder plaatste, 1-1. Weinig kansen voor beide ploegen deze wedstrijd, waar een matig SES goed wegkomt met hun achtste gelijkspel dit seizoen.

SES - Estria 1-1 (0-1)
23. Jordy Hurkens 1-0, 69. Gijs Bens 1-1 (pen.)
Scheidsrechter: Dhr. Coopmans
Toeschouwers: 324


DISCUTABEL VERLIES SES

(19-02-2017)

In een wedstrijd met veel balbezit voor de uit-spelende ploeg uit Langenboom gaan de bezoekers met lege handen naar huis. Herpinia wint met 1-0.

In de eerste minuten voert de formatie uit Herpen de boventoon. SES-keeper Tijn Verstegen is belangrijk met een aantal goede reddingen op bijvoorbeeld een schot van Willem van Ras. Daarna kan SES iets terugdoen, in de vorm van een schot en kopbal van Sebe van Huisseling. De eerste helft is SES het meest in balbezit, maar is het Herpinia dat zorgt voor echte dreiging in het doelgebied. Later bewijst Verstegen zich weer met een knappe redding. De wedstrijd is in evenwicht.

De tweede helft zet zich op diezelfde manier voort. Herpinia is tweemaal dicht bij een doelpunt met onder andere een schuiver voorlangs en een schot van Jelco Danen dat rakelings naast gaat. Na een uur spelen doet zich een belangrijk moment voor. Aanvoerder Luc van Zuijlen krijgt de bal op de hand in het zestienmetergebied van SES en creert daardoor een vrije schietkans. Hij faalt niet. Tot ongeloof van supporters en reservebank van de bezoekers keurt scheidsrechter Kersten dit doelpunt niet af. In een discussie met SES trainer Ton Berens geeft hij toe dat de bal op de hand kwam, maar hij beoordeelt dit niet als opzettelijk. 1-0. Daarna zet SES aan. Nog eenmaal moet ook keeper Johan van Griensven zich bewijzen op een schot van Melvin van den Elzen. Verder houdt Herpinia de poort gesloten en komt het niet meer tot gevaarlijke momenten.

De thuisploeg houdt met deze overwinning zicht op het kampioenschap, door zich te verstevigen op de tweede plaats. SES blijft hangen in de middenmoot.

Herpinia SES 1-0 (0-0)
60. Luc van Zuijlen 1-0.


SES WINT EENVOUDIG VAN TOXANDRIA: 3-0

(5-2-2017)

Eindelijk heeft SES weer een driepunter te pakken. Thuis tegen het laaggeplaatste Toxandria werd eenvoudig met 3-0 gewonnen.

In de eenzijdige eerste helft was SES duidelijk de meerdere. Al na een kwartier twee dotten van kansen. Uit een corner kopte Jari Lukassen in en werd ternauwernood tot een nieuwe corner verwerkt. Deze corner werd aanvankelijk nog weggewerkt, maar uit de rebound raakte Niek Nooijen de paal. Een kwartier lang gebeurde er niks, totdat SES eindelijk toeslag. Een voorzet werd door de keeper slecht verwerkt, waardoor spits Voermans de bal voor het intikken had: 1-0.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. SES viel aan, Toxandria kon eigenlijk alleen maar tegen houden. Het was wachten op uitbreiding van de score. En die viel ook. Na kansen van Joey Voermans (kopbal net over) en Melvin (bal te ver voor zich uit geschoten) was het dezelfde Melvin van der Elzen die het duel besliste. Na een goede voorzet kon hij eenvoudig binnentikken. Net voor tijd maakte invaller Jasper Nooijen nog het trio vol. Hij kopte raak na een voorzet van de uitblinker Melvin.

SES Toxandria 3-0 (1-0)
39 Voermans 1-0
63 Van den Elzen 2-0
90 Nooijen 3-0
Toeschouwers: 200


SES OVERTUIGT EN ZET RIVAAL JULIANA OPZIJ

(04-12-2016)

SES heeft de streekderby in en tegen Juliana Mill winnend afgesloten. De ploeg uit Langenboom domineerde en wist dit ook in de score uit te drukken: 0-2. Doelpuntenmakers waren Van den Elzen en Van Lith.

Een wedstrijd die beide ploegen niet willen verliezen en daardoor vaak eindigt in een gelijkspel. Deze keet verliep het anders. Zowel Juliana Mill als SES hadden aanvallende intenties, al resulteerde dit niet direct in kansen. Na 22 minuten was het toch raak. Gijs Bens bediende Melvin van den Elzen, die een hoek uitzocht en de 0-1 binnenschoot. Voor de rust probeerde Camiel van Geenen nog wat terug te doen, maar hij faalde oog in oog met SES-doelman Tijn Verstegen.

Ook na de thee bleef SES de bovenliggende partij. De uitploeg controleerde de wedstrijd en bouwde de voorsprong zelfs uit. Na 70 min was het invaller Martijn van Lith die beheerst binnenschoot. Dit keer was Melvin van den Elzen de aangever. Juliana Mill kon in het vervolg van de wedstrijd geen vuist meer maken, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-2.


FESTILENT EN SES DELEN DE PUNTEN

(27-11-2016)

In een middenmootse strijd in buurdorp Zeeland is de derby geindigd in een 1-1 gelijkspel. Een terechte uitslag

SES was de bovenliggende partij in het eerste bedrijf. Festilent kon de bal maar moeilijk in bezit houden. SES kon dat wel, en de eerste beste kans was direct raak, Melvin van den Elzen schoot onberispelijk raak in de linkeronderhoek. Het spel golfde daarna op en neer, maar de kansen waren voor SES. Niek Nooijen kon alleen op de keeper, maar werd net genoeg gehinderd door de laatste man om niet op goal te kunnen schieten. Vlak voor tijd was het eerste Zeelandse wapenfeit direct raak. Een zwabberschot werd eerst nog door Tijn verstegen gepareerd, hij was echter kansloos op de rebound, 1-1.

Na de thee een gelijkopgaande strijd. Er werd echter heel weinig gecreerd. De laatste pass was van beide kanten elke keer nt niet. Het enige wapenfeit kwam van de thuisploeg. Een poeier van 20 meter werd echter mooi gepakt door keeper Verstegen.


SES ONDERUIT TEGEN HBV

(13-11-2016)

In een duel met kansen over en weer trekt SES aan het kortste eind. De thuisploeg weet de achterstand niet om te buigen en krijgt tegen het eind het deksel op de neus.

De Langenboomse ploeg komt goed uit de startblokken, wat resulteert in een aantal grote kansen. Spits Gijs Bens ziet de vrije trap van Melvin van de Elzen op de paal belanden, maar schrikt van de grote kans die hij krijgt in de rebound. Ook Niek Nooijen mist voor open goal na goed voorwerk van Bens. Na een half uur spelen komt ook HBV in het spel. Tijn redt knap op schoten van onder andere Ali Ozdemir en Jeroen Dirks. Kort daarna heeft hij geen antwoord op een vernietigend afstandsschot van Jimmy van den Elzen.

Na rust valt SES direct weer aan, wat leidt tot de volgende grote kans voor Nooijen. Weer scoort hij niet. Trainer Ton Berends besluit een extra aanvaller in te brengen om meer dreiging te creren. Zijn team weet echter geen voetballende oplossing te vinden en HBV verdedigt de lange ballen prima uit. Tegen het eind van de wedstrijd valt dan ook de beslissing. Bij een corner staat Jeroen Dirks geheel vrij en de aanvoerder trapt binnen. 0-2 wordt de eindstand.

SES HBV 0-2 (0-1)
35. Jimmy van den Elzen 0-1, 85. Jeroen Dirks 0-2
Toeschouwers: 150


PUNTENDELING IN ESCHAREN

(6-11-2016)

Scheidsrechter Lange leidt de wedstrijd Estria SES, die voor de thuisploeg goed begint. Binnen het kwartier maakt Bart Cruysen de openingstreffer, 1-0. SES komt daarna in de wedstrijd en is een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Met name door middel van hoge ballen en kopkansen. Keeper Lars Paters wordt echter niet tot moeizame reddingen gedwongen. Aan het eind van de eerste helft is daar dan toch de gelijkmaker, voor het sterker wordende SES. Een lage voorzet van Melvin van de Elzen wordt door Gijs Bens slim binnen getikt. Snel daarna is van de Elzen zelf dichtbij een doelpunt, maar hij weet het net niet te vinden.
Ook in de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde. SES is wat meer aanvallend, maar weet niet te overtuigen. In de 70e minuut wordt snelle flankspeler Niek Nooijen nogmaals gelanceerd. Ditmaal lijkt zijn lage voorzet van de Elzen te bereiken, maar met een uiterste inspanning wordt er een doelpunt voorkomen. Met een sliding weet de verdediger de bal te blokkeren. In de 80e minuut is daar nog een grote kans voor Coen Lourensen, maar keeper Tijn Verstegen redt. Hetzelfde geldt voor een uitgespeelde kans in de blessuretijd, waar Cruysen zijn kans laat liggen.

Estria SES 1-1 (1-1)
10. Bart Cruysen 1-0, 40. Gijs Bens 1-1.
Scheidsrechter: P. Lange
Toeschouwers: 240


SES EN CITO DELEN DE PUNTEN EN BEHOUDEN ONGESLAGEN STATUS

(30-10-2016)

Het thuisduel van SES tegen Cito uit Oss kende geen winnaar. Beide ploegen wisten het doel niet te vinden: 0-0. Al doet de uitslag anders vermoeden, het was geen saaie voetbalmiddag op sportpark Het Kogelpark.

De wedstrijd telde weinig uitgespeelde kansen, toch was er sprake van veel passie en strijd binnen de lijnen. In de eerste helft duurde het bijna een half uur voor een eerste serieuze doelpoging genoteerd kon worden. Gijs Bens stuurde Melvin van den Elzen weg, die oog in oog met de doelman van Cito faalde. Tien minuten later was het dezelfde Bens die breed legde op Van Huisseling. Hij koos van afstand zorgvuldig een hoek, maar wederom pareerde de Osse doelman.

Na de rust startten beide partijen voorzichtig, maar naarmate de tweede helft vorderde kropen zowel SES als Cito echter uit hun schulp. Aan Langenboomse zijde was het Nooijen die een actie iets te ver doordreef, aan de andere kant deelde Ettahouri enkele speldenprikjes uit. Er werd aanvallender gespeeld, maar gescoord werd er niet. Door de puntendeling blijven SES en Cito nog ongeslagen.

SES - Cito 0-0 (0-0)
Toeschouwers: 240


SES ZET ONGESLAGEN REEKS NIPT VOORT

(16-10-2016)

Thuisploeg SIOL en SES speelden op het nieuwe kunstgrasveld van de Cuijkse voetbalclub beiden hun zesde wedstrijd van de competitie. SES zet ook na deze wedstrijd zijn ongeslagen reeks voort, al leek het er lange tijd op dat SIOL deze reeks kon doorbreken. Een late penalty voor het Langenboomse elftal behoedde Ton Berens en zijn spelers van een nederlaag. (2-2)

SES begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kansen werden gecreerd door lange crosspasses van SES-verdediger Jari Lukassen naar de flanken, waar veel ruimte lag. Hierdoor kwam ook de eerste grote kans voor Niek Nooijen die n-op-n met SIOL-doelman Dennis van Kempen kwam. De doelman kwam ver uit zijn doel en wist de inzet van Nooijen te pareren. Na een klein half uur spelen kwam, wederom door een lange pass van Lukassen, Tijn Cuppen aan de rechterkant in stelling. Na een individuele actie kon hij Gijs Bens in het vijfmetergebied bereiken. Gemakkelijk draaide de aanvaller om zijn verdediger heen en schoot met zijn linkerbeen binnen, 0-1. Toch kon SES niet de volledige grip op de wedstrijd krijgen. SIOL kwam er met kort combinatiespel op het zestienmetergebied van SES gevaarlijk uit, waar Tijn Verstegen attent op reageerde. Ondanks de tussenstand leek het nog alle kanten op te kunnen gaan.

De tweede helft kwam SES vlammend uit de kleedkamers. Linksback Guus Cuppen kwam met een n-tweetje gevaarlijk in het zestienmetergebied, maar zijn zwakke doelpoging kon doelman van Kempen niet verrassen. Het leek een moeilijke tweede helft voor SIOL te worden. Integendeel, SES verslapte na tien minuten. Het liep achteruit en SIOL kreeg meer ruimte om dichtbij het doel van SES te komen. Tien minuten na rust kon doelman Verstegen een inzet van Djavano Amanupunnjo keren, maar in de rebound was SIOL-aanvaller Jermain Maturbongs sneller dan zijn verdedigers en zette de stand gelijk, 1-1. SIOL wist hierna de wedstrijd in handen te nemen. SES wist nauwelijks kansen te creren en liet het initiatief aan SIOL. Dat resulteerde in de voorsprong voor SIOL. Een goede corner werd gemist door keeper Verstegen en kwam ongelukkig tegen het lichaam van SES-aanvaller Tijn Cuppen en stuiterde in eigen doel, 2-1. Het leek erop dat SES na zes wedstrijden niet meer onverslaanbaar zou zijn. Toch maakte SIOL-verdediger Marwan Kadro in de laatste minuut een onnodige overtreding op invaller Jon Dortmans, binnen het strafschopgebied. SES-aanvoerder Gijs Bens wist deze penalty te benutten. SES blijkt, vooralsnog, onverslaanbaar.

SIOL - SES 2-2 (0-1)
28. Gijs Bens 0-1, 58. Jermain Matubongs 1-1, 70. (e.g.) Tijn Cuppen 2-1, 90+2. (pen.) Gijs Bens 2-2
Scheidsrechter: Beeker
Toeschouwers: 192


SES MAG BLIJ ZIJN MET PUNT TEGEN CONSTANTIA

(9-10-2016)

In een tot de 70ste minuut gelijkopgaande wedstrijd moet SES uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel. Op sportpark de Kogelberg werd in een met vlagen leuke wedstrijd uiteindelijk de punten gedeeld: 1-1.

In de gelijkopgaande, maar saaie, eerste helft werd de strijd vooral gestreden op het middenveld. Enkele speldenprikjes van beide kanten leverden nauwelijks werk op voor de doelmannen. De eerste beste kans was direct raak. Melvin van de Elzen gaf voor en werd door de arm geraakt van een Wanroijse verdediger. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Het buitenkansje werd binnengeprikt door Gijs Bens. In het vervolg kwam Constantia iets beter voor de dag, maar was het SES met de grootste kansen. De grootste kwam van de voet van Melvin van de Elzen; hij schoot zijn volley echter net voorlangs.

Na de thee in eerste instantie hetzelfde patroon. Constantia had het iets betere van het spel, echter zowel Niek Nooijen als Gijs Bens konden in kansrijke positie niet het net te bereiken. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe beter uiteindelijk de gasten uit Wanroij werden. Met kunst en vliegwerk werden de hachelijke momenten voor het doel weggewerkt. Maar een vrije trap van invaller Gijs Derks werd mooi doorgekopt door Rob Gerrits. Tijn Verstegen had geen antwoord: 1-1. Enkele hachelijke momenten voor beide doelen volgden, gescoord werd er echter niet meer.

SES Constantia 1-1 (1-0)
1-0 17 Gijs Bens (pen), 1-1 81 Rob Gerrits.
Toeschouwers: 200
Scheidsrechter: Dhr van de Ven


PENALTY BEZORGT SDDL GELIJKSPEL

(2-10-2016)

Op een regenachtige dag in Demen zorgde een penalty in de slotfase voor een gelijkspel in de wedstrijd SES tegen SDDL. Voor SES had er meer ingezeten, maar door het uitblijven van een tweede doelpunt voor de Langenbomers wist SDDL er een gelijkspel uit te slepen.

In de eerste helft was SES de betere ploeg. SDDL had moeite met de formatie van SES-trainer Ton Berens. De opkomende backs en de beweeglijkheid van de voorhoede spelers zorgden voor flitsende aanvallen. Niek Nooijen wist hierin een hoofdrol te spelen. Nooijen zette na tien minuten Tijn Cuppen oog in oog met SDDL-doelman Maarten Megens. Het slappe stiftje van Cuppen was niet genoeg voor de openingstreffer. Niet lang daarna was het weer Nooijen die met een bekeken steekpass Melvin van den Elzen op snelheid naar het doel begeleidde. Dit maal was een harde schuiver goed voor de 0-1 op het scorebord. SES nam de wedstrijd in handen en kon met veel ruimte kansen creren, ondanks het uitvallen van Paul van Geffen. Hij moest door een harde charge geblesseerd van het veld, invaller Jasper Nooijen nam zijn plek op het middenveld over. SDDL kwam in de eerste helft niet vaak dichtbij het doel van SES. Enkel twee afstandsschoten brachten keeper Tijn Verstegen in actie, maar de doelpogingen werden zonder problemen gekeerd. Met de stand van 0-1 gingen beide teams de kleedkamers in voor de rust.

Na rust leek het een andere wedstrijd. SDDL zette druk en wist meerdere kansen, in de vorm van counters, te creren. Hierdoor kwam er meer snelheid in de wedstrijd en kwamen er meerdere kansen over en weer. Voor SES is het Melvin van den Elzen die meerder malen de verdedigers in moeilijkheden brengt. De gevaarlijkste aanvaller van SES werd tweemaal als doorgebroken speler neergehaald, maar de scheidsrechter bestraft dat slechts met gele kaarten. Daarnaast werden meerder aanvallen door de grensrechter afgevlagd, waardoor SES het moeilijk heeft om tot een tweede doelpunt te komen. Dat gaf SDDL mogelijkheden om langs zij te komen. Zo'n twintig minuten voor tijd kwam invaller Kevin Bens voor SDDL gevaarlijk in het strafschopgebied. Slim viel de aanvaller over het been van verdediger Jari Lukassen. Hierin was scheidsrechter Opsteen resoluut, penalty. SDDL-aanvoerder Ties Klievink legt van elf meter aan. Een matig ingeschoten penalty brengt SDDL op gelijke hoogte en tevens de eindstand.

SDDL - SES 1-1
18. Melvin van den Elzen, 72. (pen.) Ties Kielvink
Scheidsrechter: Opsteen.
Toeschouwers: 152
Bijzonderheden: gele kaarten SDDL (3), SES (1)


SES VERDIEND LANGS HERPINIA (2-1)

(25-9-2016)

SES heeft zich weten te nestelen in de top van de 4e klasse H. In een duel tegen een concurrent, Herpinia, werd uiteindelijk verdiend de driepunter gepakt.

Voor rust was Herpen duidelijk de betere partij. Gelukkig had keeper Tijn Verstegen zijn dag vandaag. Hij redde puik op een tweetal schoten van afstand. Op een schot van 25 meter had hij geen antwoord, maar hij zag de op het ventieldopje geschoten bal tot tevredenheid uiteenspatten op de lat. SES kon daar aanvankelijk weinig tegenoverstellen. Een paar speldenprikjes van Paul van Geffen en Melvin van de Elzen kon de Herpse goalie nauwelijks verontrusten. Vlak voor rust kwam de Langenboomse formatie dan toch op voorsprong. Een corner van Paul van Geffen werd getoucheerd door gelegenheidskapitein Jari Lukassen en via een aantal Herpse benen rolde de bal tergend tegen de netten.

Na de thee kwam SES wat beter voor de dag. Melvin van de Elzen raakte oog-in-oog met de doelman het zijnet en Niek Nooijen schoot tot twee keer toe in kansrijke positie over. Toch kwam de verdiende 2-0. Uitblinker Sebe van Huisseling slalomde prachtig door de Herpse verdediging en schoof de bal koel onder de Herpse doelman door. Met nog 10 minuten te gaan leek de strijd beslist, ware het niet dat de geheel vrijstaande spits van Herpinia de bal voor het inkoppen had na een snel genomen vrije trap. Hij faalde niet: 2-1. Enkele hachelijke momenten volgde, maar SES gaf geen krimp en behield de drie punten in eigen huis.

SES-Herpinia 2-1
1-0 Eigen goal (44) . 2-0 Sebe van Huisseling (79), 2-1 Ivo van Aaalst (82)
Scheidsrechter: J.A. van Geffen
Toeschouwers: 200


SES WINT OVERTUIGEND VAN ACHILLES REEK

(18-09-2016)

Na een stroeve eerste helft heeft SES de uitwedstrijd tegen Achilles Reek uiteindelijk eenvoudig weten te winnen. De gastheren liepen in de tweede helft eenvoudig weg: 0-3. Doelpuntenmakers aan Langenboomse zijde waren Melvin vd Elzen (2x) en Gijs Bens.
De toeschouwers in Reek werden in de eerste helft allesbehalve verwend. SES had het overwicht, maar dit resulteerde nauwelijks in uitgespeelde kansen. Op die manier bleef Achilles Reek in de wedstrijd en gingen beide ploegen rusten met 0-0.
In de tweede helft beet SES van zich af en werd het drukker voor het Reekse doel. Na een uur voetballen werd de ban gebroken door Melvin vd Elzen: 0-1. Waar hij een paar minuten eerder nog stuitte op de doelman van Achilles Reek, vond hij deze keer wel het net. Een kleine tien minuten was het wederom Melvin vd Elzen die een prachtige voorzet van linksback Wout v Lanen binnenknikte en de wedstrijd op slot gooide. Het Reekse verzet leek gebroken en SES ging gretig op zoek naar een monsterzege. Verder dan een derde treffer kwam het echter niet. Niek Nooijen werd een kwartier voor tijd gevloerd in de zestien, aanvoerder Gijs Bens verzilverde het buitenkansje van elf meter.

Achilles Reek - SES 3-0 (0-0)
60. Melvin vd Elzen 0-1, 68. Melvin vd Elzen 0-2, 73. Gijs Bens 0-3 (pen)
Toeschouwers: 125


SES SPEELT GELIJK TEGEN PROMOVENDUS

(11-9-2016)

In haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen komt SES niet verder dan een gelijkspel in Rijkevoort. Beide teams komen met wat geluk tot scoren en weten niet te overtuigen.

Na het afscheid van een aantal ervaren spelers begint SES met een jong team en een nieuwe trainer aan het seizoen 2016-2017. Ton Berens leidt de Langenboomse hoofdmacht ditmaal, maar ziet zijn pupillen een rommelige wedstrijd spelen. Na wat kansjes in de eerste minuten krijgt Toxandria een penalty toegewezen. Scheidsrechter Thijssen ziet gevaarlijk spel binnen het zestienmetergebied. Ferre van Kraaij laat deze kans niet onbenut. 1-0. Tien minuten later krijgen ze de grootste kans op een verdubbeling van de score, maar de kopbal gaat over. Na een half uur spelen krijgt spits Gijs Bens zijn grootste kans van de wedstrijd. Hij komt 1 op 1 met keeper Dave Albers, maar deze maakt zijn goal goed klein. SES keeper Tijn Verstegen redt daarna goed op een gevaarlijk afstandsschot.

Tekenend voor de eerste helft is het snelle en veelvuldige balverlies van beide ploegen. Tijdens de tweede helft herhaalt dit beeld zich. Na een uur krijgt SES dan toch het doelpunt dat ze nodig hadden. Een schot van Sebe van Huisseling wordt onderweg van richting veranderd, waardoor keeper Albers kansloos is. Deze aansluitingstreffer zorgt blijkbaar niet voor het nodige vertrouwen om door te pakken. SES weet niet veel sterker te worden dan Toxandria en beide ploegen proberen nog even aan te zetten in het laatste kwartier. Daarin ontsnapt SES aan een nederlaag door een goede redding van Verstegen. Zon 160 toeschouwers zien de wedstrijd eindigen in 1-1.

Toxandria SES 1-1 (1-0)
10. Ferre van Kraaij 1-0, 62. Sebe van Huisseling 1-1.
Scheidsrechter: Thijssen
Toeschouwers: 160


< Terug naar de huidige verslagen


Verslag archief

Verslagen SES 1 | 2017-2018
Verslagen SES 1 | 2016-2017
Verslagen SES 1 | 2015-2016
Verslagen SES 1 | 2014-2015
Verslagen SES 1 | 2013-2014
Verslagen SES 1 | 2012-2013
Verslagen SES 1 | 2011-2012

senioren junioren

Programma

Agenda
Momenteel geen agenda items.

Stand SES 1
Achilles Reek 115 - 29
Constantia 112 - 28
Ulysses 114 - 28
Juliana Mill 114 - 26
SDDL 113 - 25
Herpinia 113 - 24
SES 113 - 21
SIOL 115-18
DSV 113-17
V.V. Achates 113-17
SV Milsbeek 111-12
HBV 113-9
Heijen 112-3
O.K.S.V. 113-3

R.K.S.V. SES Langenboom  |  Dennendijk 12  |  5453 KG  Langenboom  |  Tel. 0486 - 431545 Website ontwikkeling: Wux