• Cito maat te groot voor SES

 • SES ontving Cito op een zonovergoten sportpark De Kogelberg. De Osse delegatie begon met het mes tussen de tanden, zat er zeer kort op en gaf druk tot aan de zestien meter lijn van SES. In de eerste 20 minuten gaf dit een zeer eenzijdig beeld, Cito viel aan en zette druk, SES hield tegen en probeerde tevergeefs de bal in het spel te houden. 

  Na een minuut of 25 gespeeld te hebben was het dan toch raak voor Cito. Weliswaar een gelukje, want een voorzet van nummer 63 Ferrat Coskun belande over keeper Nooijen in de verre hoek. Kort daarop viel in een halfhoge voorzet de 0-2 maar deze werd afgekeurd, tot op heden onduidelijk of vanwege buitenspel of vanwege hinder van de keeper. Tot vreugde van het publiek, want met 0-1 op het scorebord kon het toch nog een wedstrijd worden. Het publiek kon genieten van het Osse positiespel en natuurlijk het prachtige weer.  Vlak voor rust viel de, door iedereen voorspelde maar niet gehoopte, 0-2. Dezelfde doelpunten maker als bij de 0-1 werd vrijgelaten, niet gehinderd en dus kon hij zonder druk de bal achter keeper Nooijen schuiven. Koen Nooijen, die inviel voor Jon de Klein die met een liesblessure vanaf de zijlijn moest toekijken,  keepte een behoorlijke pot. Hij was kansloos bij beide tegendoelpunten, zo conlcudeerde ook "concullega" De Klein.

  Vanaf de dugout werd er gedurende eerste helft meer gevloekt dan normaliter. Trainer Van Mierlo was duidelijk niet content met het spel dat zijn ploeg liet zien. Kanttekening: De ploeg uit Oss oogde een stuk volwassener en dit bleek uit navraag te kloppen. Met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar hebben zij een flinke basis aan ervaring staan.

   

   

   

  In de tweede helft was het spelbeeld niet anders dan in de eerste. Cito bepaalde het spel, waar SES helaas niet anders kon dan tegenhouden. Trainer Van Mierlo probeerde door diverse wissels de wedstrijd te keren, maar dit resulteerde niet in het gewenste resultaat. Er werd zeker meer druk vooruit gegeven door de Langenboomse delegatie, maar een echte aanval op de mat leggen kwam er niet van. Dit resulteerde in een wat fysiekere wedstrijd, wat gepaard ging met meer overtredingen en gele kaarten. Uit een overtreding van SES rond de 30 meter ontstond een kans voor Cito. De vrije trap viel rond de 5 meter lijn en keeper Nooijen miste op een haar na de bal. Uit een scrimmage belande de bal op miraceleuze wijze in de goal via het hoofd van Younesse Ettahouri, wat de 0-3 betekende.
  Beide teams gingen er na 75 minuten nog vol voor. Cito op zoek naar de 0-4 en SES op zoek naar de eretreffer. Uiteindelijk bleef de 0-3 op het scorebord staan. 

  De wedstrijd verliep sportief, waarin SES probeerde, maar helaas niet verder kwam dan wat losse aanvallen. Cito bleek een maat te groot, geen schande maar een wijze les de voor de jonge mannen uit Langenboom.

   

  SES- Cito 0-3 (0-2)

  23, Ferret Coskun 0-1. 40, Ferret Coskun,  65, 0-3 Younesse Ettahouri

  Scheidsrechter: W. Mulder

  Toeschouwers: 165

rfwbs-slide