• Effectief SES vernedert slap Achates

 • In de vierde klasse H was het verschil in punten tussen de tweede en de elfde plek slechts drie punten. Er kon dit weekend belangrijke stappen gemaakt worden om naar boven te kunnen kijken. Achates leek dit niet echt begrepen te hebben. Een slappe prestatie werd afgestraft door de Langenbomers. Het werd een verrassende uitschieter met acht doelpunten in het voordeel van SES.

   

  Al vanaf het eerste fluitsignaal pakte SES de leiding. Han Rijkers was de speler om in de gaten te houden. Hij werd in de eerste aanval al gevloerd in het zestienmetergebied, maar de schieds vond het niet genoeg voor een strafschop. Maar het was niet lang wachten voordat hij het net alsnog vond. Mede-aanvaller Plom Bens zorgde voor een goede voorbereiding en met een simpel balletje breed kwam Han Rijkers in stelling om de score te openen, 0-1. Zo’n twaalf minuten later was het een aanval andersom. Dit keer verzorgde Rijkers een steekpass op Plom Bens die een-op-een niet faalde, 0-2. Daarna is het wéér een combinatie van Bens en Rijkers die een doelpunt inluidde. Dit keer kwam de aanval uiteindelijk bij Van den Elzen die met zijn linker uithaalde, 0-3. Niet lang daarna maakte hij met zijn gouden linker zijn tweede doelpunt, 0-4. Niet dat Achates geen gevaar heeft gecreëerd, maar het valt in het niets tegenover de kansen en effectiviteit van SES. Het was een slecht en nat veld, maar enkel Achates leek er last van te hebben.

   

  Het moet frustrerend zijn geweest voor de Achates-spelers om vanuit de warme kleedkamers weer het slagveld moeten te betreden. Want SES hield niet in. Joep Theunissen nam een slechte corner en slaakte een teleurstellende zucht direct naar zijn trap, maar de bal stuiterde toch door de verdediging en Tieme Kuppen kon vanaf de vijf meter binnentikken, 0-5. En dan het verhaal van de aanvoerdersband. Nadat Steef Hendriks werd gewisseld, kreeg Van den Elzen de band om zijn armen. Dit had direct effect: Van den Elzen brak op links door en zette voor. Via de verdediger kwam de bal uit bij Wessel Thelosen, die zijn eerste doelpunten voor het Eerste binnenschoot, 0-6. Dat Achates niet meer ging winnen, was wel duidelijk, maar het team uit Ottersum liet niet veel zien. SES wel. Rechtsback Theunissen stoomde vaak mee op en dribbelde met een goede actie de zestien in. Een balletje breed op Rijkers, die helemaal vrij stond, resulteerde in de 0-7. Het laatste doelpunt kwam van invaller Jasper Nooijen, die Van den Elzen verving. De oranje band ging naar de arm van Luuk Thelosen. Het was dit keer wel een goal die werd ingeleid door een fout van Achates. Een te korte terugspeelbal van De Oude werd een gemakkelijke prooi voor de snelle Plom Bens. Met alle tijd voor het doel legde hij af op Nooijen, die voor het eindresultaat tekende: 0-8.

   

  Achates - SES 0-8 (0-4)

   

  10. Han Rijkers 0-1, 22. Plom Bens 0-2, 39. Han Rijkers 0-3, 42. Melvin van den Elzen 0-4, 52. Joep Theunissen 0-5, 61. Wessel Thelosen 0-6, 71. Han RIjkers 0-7, 89. Jasper Nooijen 0-8.

   

  Toeschouwers: 41 

   

rfwbs-slide