• Gelijkspel in Maria-Heide, SES knokt zich knap terug

 • Gelijkspel in Maria-Heide, SES knokt zich knap terug

  SES was voetballend de bovenliggende partij, maar een effectief SCMH wist in de eerste helft toch op 2-0 te komen. De Langenboomse delegatie hield het goede spel vol in de tweede helft  en kwam in de 70e minuut langszij door een vrije trap van Van de Elzen. Uiteindelijk zat er meer in voor SES, maar helaas duurt een wedstrijd maar 90 minuten.

  SCMH staat aan het begin van deze competitieronde op een stabiele 2e plek. Ze hebben flink wat lengte en een aantal sterke spelers in de basis elf staan, daar kan SES zich niet aan meten. SES moet het vooral hebben van verzorgd veldspel, zo ook vandaag. SES met meer balbezit, voetballend op zoek naar kansen. Maria-Heide met vlugge jongens voorin op zoek naar die ene counter. Melvin van de Elzen bleek deze dag een pels in de luis van de SCMHse verdediging. Hij wist meermaals de bal af te snoepen van de verdediging, maar profiteerde hier niet van. In de 30e minuut kreeg SCMH een corner. Keeper Jon de Klein wilde de hoge bal wegboksen, maar raakte louter lucht, 1-0 door een rake kopbal. Op dat moment viel ook aanvoerder Lukassen uit, wat voor een korte opleving zorgde aan de kant van SCMH. Tegen de verhouding in, maar wel uiterst effectief, in die gevreesde snelle counter van SCMH, tikt de rechtsvoor van Maria-Heide de bal bedachtzaam in de verre hoek, 2-0.

  Na de rust blijft SES voetballend op zoek naar de aansluitingstreffer. Goed veldspel en vanuit achteruit zoekend naar de snelle jongens voorin creëert SES kansen. Giel Rijkers soleert vanuit links achter langs 3 spelers van SCMH, legt de bal af op Wessel Thelosen, die op zijn beurt Tieme Kuppen vindt. Tieme bleek andermaal het eindstation te zijn, goede goal in verre hoek, 2-1. Daarop volgt een ware belegering van de goal van Maria-Heide. Van de Elzen laat een aantal kansen onbenut en Tieme Kuppen kopt een bal rakelings naast. SCMH is volledig de weg kwijt, voetballend komen ze er niet meer uit. Dit proberen ze te herstellen door fysiek spel te spelen en wat harder op de man in te komen. Dit spel brengt risico’s met zich mee, waardoor SES in de 60e minuut op een meter of 20 een vrije trap krijgt. Melvin van de Elzen legt aan en streept de bal rechtsonder de hoek in, 2-2!
  De minuten daaropvolgend lijken beide ploegen wat meer rust te vinden in het spel, beide willen niet verliezen. SCMH krijgt in een tijdbestek van 5 minuten een aantal corners, maar Jon de Klein weet alle goed te verwerken. Met name in de laatste minuten lijkt SES aan het langste eind te trekken, maar invaller Mick Braam jaagt de bal net over de lat. Er had meer ingezeten voor SES, maar helaas duurt een wedstrijd maar 90 minuten.

  SCMH – SES 2-2 (2-0)
  Toeschouwers 75

rfwbs-slide