• SES voorbij Herpinia in strijd op karakter

 • In Langenboom eindigde de wedstrijd tegen Herpinia onbeslist (1-1). Dit keer staat voor beide teams nog mogelijkheden voor een periode op het spel. SES verkeerde de laatste wedstrijden in goede vorm, terwijl het wel met meerdere blessures in de selectie kampt. Met een periode in het verschiet, moet het de aankomende wedstrijden wel winnen. De horde voor deze zondag was Herpinia, die met 1-2 werd verslagen.

  Een scherp SES profiteerde binnen tien minuten van onoplettendheid. Herpinia-keeper Robin Derks pakte een terugspeelbal op, waardoor een indirecte vrije trap toegekend werd. SES-aanvoerder Lukassen tikt breed en Van den Elzen schiet verwoestend raak, 0-1. Herpinia was op scherp gezet en wist daarna meer met het balbezit te creëren. Lukassen werd voor een blessurebehandeling naar de kant gehaald, waardoor een periode met tien man kwam te staan. Dit was precies genoeg voor het team uit Herpen om de stand gelijk te maken. Rowdy Megens slalomde eenvoudig door de verdediging en schoof de bal in het doel, 1-1. Zoals de stand kwam het spelbeeld ook in evenwicht. Han Rijkers wist voor SES nog het net te vinden, maar werd door buitenspel afgekeurd.

  Het benauwde weer (met verkoelende regen tussendoor) eiste in de tweede helft zijn tol. Het werd een strijd op karakter, waarbij SES aan het langste eind trok. Een goede aanval werd opgezet door Wessel Thelosen die Van den Elzen bereikte. Een schot met zijn linker werd van richting veranderd door de Herpinia-verdediger. Gelegenheidsspits Cuppen stond echter op de juiste plek om de bal bij de tweede paal aan te raken. Aanraken was genoeg, want de bal rolde langzaam, buiten bereik van keeper Derks, in het doel, 1-2. Hierna bleef SES de bovenliggende ploeg met nog enkele kansen om de wedstrijd op slot te zetten. Han Rijkers werd nog één-op-één gezet, maar de grensrechter vlagde af, tot ontzetting van het Langenboomse publiek. Staflid Raaijmakers kreeg hierop geel, wat tekende voor de spanning bij het publiek. Door de minimale voorsprong werd de slotfase nog spannend, maar solide verdedigend werk sleepte de drie punten binnen.

  Herpinia - SES 1-1 (1-2)
  7. Melvin van den Elzen 0-1, 18. Rowdy Megens 1-1, 52. Guus Cuppen 1-2.
  Toeschouwers: 104

rfwbs-slide