• SES wint met veel werklust van de koploper

 • De koploper kwam vandaag op een zonnige zondag op bezoek bij sportpark de kogelberg. Het team, vandaag in het rood spelende, van Vorstenbosch scoort dit seizoen veel. Helaas hadden zij één statistiek tegen zich. In de laatste 5 jaar heeft de koploper van de 4e klasse niet gewonnen bij SES. Die statistiek bleek weer terecht. Met strijd wint SES 2-1 van Vorstenbosch.

  SES startte sterk in het duel tegen de Vorstenbossche Boys. Vanuit achter werd er rustig gevoetbald. Totdat er een moment was om vooruit te voetballen. Dat moment kwam al vlug. Rik Kremers, die weer terugkeerde als rechtsback, gaf een fenomenale crosspass. Hij zag dat Jilt van Schayik scherp stond. Jilt passeerde de keeper en schoof de bal in het net. Daarna bleef het team van Robert van Mierlo druk vooruit houden. Vorstenbosch kwam in de eerste 20 minuten niet aan voetbal toe. Daarna werd het spelbeeld anders. Ook Vorstenbosch wist nu hun voorhoede te gebruiken. Jon de Klein stond vertrouwd te voetballen en keerde iedere inzet. Vlak voor rust verzuimde SES de voorsprong te vergroten. Tieme Cuppen werd diep gestuurd en gaf de bal laag voor. Mick Braam schoot, maar zijn directe tegenstander gleed tussen de bal en het doel. De afvallende bal kwam voor Han Rijkers. Met een vervelende stuit probeerde hij het doel te vinden, tevergeefs. Ook Jilt kreeg een grote kans identiek aan de al gescoorde goal. Nu stond er een verdediger op de lijn die de inzet keerde.

  Het beeld van de tweede helft was anders. De Vorstenbossche Boys kwamen geslepen de kleedkamer uit. SES hield het hoofd koel, maar hanteerde nu meer de lange bal. Het aanvallende Vorstenbosch was kwetsbaar tegen de lange ballen van SES. Ze hadden moeite met de snelheid en de werklust van de 11 van SES. In de 70e minuut werd er dan ook voor de tweede keer gescoord. Weer werd Jilt diep gestuurd. Na een goede actie legde hij de bal breed op Mick. Hij schoot de bal hard in het bovennet. Het aanvallend offensief van de Vorstenbossche Boys ging daarna weer verder. Veel schoten werden geblokt of gepareerd door de achterhoede van SES. Eénmaal vonden ze het net. Rick Dortmans schoof een lage voorzet in de korte hoek. De laatste 15 minuten werden op strijdlust gewonnen. Een verdiende overwinning. Die gevierd gaat worden bij het feestje van de SES dames 1.


  SES – Vorstenbossche Boys 2-1
  7. Jilt van Schayik, 1-0. 70. Mick Braam, 2-0. 76. Rick Dortmans 2-1.
  Scheidsrechter: Dhr. Meulenbroek
  Toeschouwers: 202

rfwbs-slide