• SES wint na comeback in tweede helft

  • Door de coronamaatregelen waren er helaas weinig toeschouwers bij de wedstrijd van SCMH tegen SES. Op een leeg Spoorzicht ging SES op jacht naar de zesde overwinning van het seizoen, de vijfde op rij. Een slechte helft gaf weinig vertrouwen maar een goede comeback zorgde voor succes voor SES. In Mariaheide trok het Langenboomse team de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe en won met 1-3.

    Na het eerste beginsignaal van dhr. Benders kreeg SCMH de eerste kansen en begon SES slordig. Echter waren het geen kansen om ernstig zorgen te maken, doordat ze door SES-keeper Jon de Klein in de kiem gesmoord werden. Voor beide teams was het nog grip krijgen op de wedstrijd, maar het was de thuisploeg die voor het eerst het net trof. De SES-verdediging hield knap balbezit onder druk, maar bracht zichzelf in de problemen met uitverdedigen. Aanvoerder Jari Lukassen verspeelde de bal, waardoor SMCH-aanvaller Roel Bekkers direct in een gevaarlijke positie kwam. Hij legt breed op zijn compaan Thijs Kanters, die de bal gemakkelijk binnenschuift, 1-0. SES kon niet snel herstellen van deze tegenslag, maar beide teams zorgden in de eerste helft niet voor vuurwerk. De Langenboomse equipe kwam niet vaak in de buurt van het zestienmetergebied van de tegenstander. De ene keer dat Niek Nooijen in de buurt kwam, werd hij gevloerd door SCMH-verdediger Rik Kanters, die daarvoor met geel werd bestraft. De grootste kans voor SES komt van de voet van SCMH-verdediger Menno van Hees. Een lage voorzet van Han Rijkers vanaf rechts probeerde hij weg te werken, maar de inzet van van Hees ging de verkeerde kant op. De paal kon, vlak voor rust, een eigen doelpunt voorkomen.

    Beide teams begonnen ook stroef aan de tweede helft, maar langzaam begonnen de spelers weer te groeien. Een penalty voor SES zorgde voor een ommekeer. Jari Lukassen brak door de defensie van SCMH. Hij geeft met links voor, maar werd tegengehouden met de arm van een SCMH-verdediger. Benders wees resoluut naar de stip. Vanaf 11 meter legde SES-topscoorder Sebe van Huisseling aan. Hij faalde, zoals verwacht, niet, 1-1. Vanaf dat moment nam SES het overwicht. Tieme Cuppen beproefde na een uur spelen zijn geluk met een afstandsschot van zo’n 20 meter. Via een verdediger schiet de bal omhoog en valt de bal achter SCMH-keeper Jonne Nooijen, die met een slappe hand de bal niet kon keren, 1-2. De laatste goal van de wedstrijd kwam na een schiterrende snelle aanval van SES. Sterspeler Sebe van Huisseling draaide effectief weg op het middenveld en stuurde Niek Nooijen met een steekbal weg. Vanaf links gaf Niek Nooijen laag voor en vond achter in het zestienmetergebied Han Rijkers, die tegendraads kon binnenschieten. In de eindfase kon SCMH geen potten meer breken en kwam het slechts tot matige kansen, waardoor SES de wedstrijd gemakkelijk winnend kon uitvoetballen.

    SMCH - SES 1-3 (1-0)

    17. Thijs Kanters 1-0, 59. Sebe van Huisseling 1-1, 64. Tieme Cuppen 1-2, 73. Han Rijkers 1-3

rfwbs-slide