• Terug en vooruitblik voorzitter

 •  

   

  Voor het 2e jaar op rij kan de nieuwjaarsborrel helaas geen doorgang vinden. Toch willen wij graag met jullie een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op het nieuwe jaar geven.

  Het sportpark zat in het voorjaar op slot voor de seniorenleden en onze jeugd mocht maandenlang alleen maar trainen. De motivatie en het plezier ebde zo langzamerhand weg. Ondanks dat er al maanden niet gevoetbald was, deden we als bestuur wel weer een beroep aan onze leden en sponsoren om de contributie en sponsoring te betalen. Het maakte mij trots om te zien dat eenieder die het zich kon veroorloven, hier ook gehoor aan gaf. En waarvoor een welgemeend dankwoord aan onze leden en sponsoren, in tijden van tegenslag hebben wij met zijn allen eer gedaan aan onze clubnaam ‘steeds eendrachtig samenwerken’.

  Op de achtergrond waren diverse groepen vrijwilligers, maar in het bijzonder de onderhoudsploeg, druk in de weer om het sportpark er spik en span uit te laten zien. Want we konden het seizoen gewoon starten zoals we ooit gewend waren. Onbezorgd voetballen en na afloop gezellig een pilsje in de kantine pakken. En soms gebeurde het opstarten met wat haperingen, maar gelukkig kunnen wij rekenen op een flinke groep vrijwilligers die van aanpakken houdt.

  Met veel enthousiasme begon het eerste elftal met een spectaculaire seizoenopener tegen onze Duitse buren. De aanwezige toeschouwers waren de grote winnaar van de zondag die een geweldige wedstrijd zagen (3-3) en werd afgesloten met een fantastisch feestje georganiseerd door de activiteitencommissie.

  De gezelligheid van deze zondag werd meegenomen naar de trainingen en wedstrijden door alle teams. In de kantine was het weer gezellig druk en bij de jeugd greep de JO-12 net naast het kampioenschap in de 1ste najaar competitie. Bovendien draaien bijna alle senioren teams bovenin mee en staan de dames zelfs gedeeltelijk bovenaan. Alleen het vierde kan nog wat meer trainingsuren gebruiken, dus wees welkom op de donderdagavond. Op de laatste speeldag van de jeugd konden we nog twee kampioenschappen vieren. De JO-11 werd kampioen, nadat MOSA’14 niet meer naar Langenboom durfde te komen en de JO-17 deelde het kampioenschap met Festilent.

  Na een subliem St. Patricks feest zagen we als bestuur het weer langzaam de verkeerde kant op gaan. De QR code moest vaker gecontroleerd worden en toen er geen publiek meer aanwezig mocht zijn, kwam ons verenigingsleven weer langzaam tot stilstand. Niet gezellig napraten in de kantine, maar na afloop direct naar huis. Het sportpark ging om 17:00 op slot en daardoor moesten we de jaarvergadering helaas ook verzetten.

  Toch hoeven wij ons als bestuur gelukkig niet te vervelen. Behalve de dagelijkse gang van zaken rondom onze club, zijn we natuurlijk ook druk met het dorpsplan. Met dank aan de vele uren die Eigen Kweek erin heeft gestopt én van vele SES’ers en dorpsgenoten is de politiek akkoord gegaan met de plannen. Nu zijn wij als verenigingen aan de beurt om onze zegen te geven.

  Voordat we een bijzondere ledenvergadering uitschrijven, waarin jullie als leden mogen stemmen over het wel/niet doorgaan van het plan, gaan we jullie echter nog uitgebreid informeren over de exacte plannen en de voor- en nadelen van het plan. In januari zetten we hier een eerste stap mee met een speciale Dorpsplan Aftrap. Als we met zijn allen denken in oplossingen en niet in problemen, ben ik er van overtuigd dat het een groot succes wordt.

  Tot slot nog een speciaal dankwoord aan al onze vrijwilligers die ook in deze soms lastige tijden zich inzetten voor onze club. Dankzij jullie inzet, kunnen we met zijn allen met plezier voetballen en gezellig samenkomen in de kantine.

  Wij wensen een ieder dit jaar veel geluk en bovenal een goede gezondheid toe. Hopelijk brengt 2022 een hoop gezelligheid en voetbalplezier op ons sportpark.

   

   

rfwbs-slide