• Verhoging drankprijzen in de kantine

  • Door de fors gestegen drankprijzen én die van toeleveranciers, ziet het bestuur zich genoodzaakt om de drankprijs vanaf heden te verhogen naar €2,20. Tijdens de ALV van 9 november hebben de leden nog ingestemd met het voorstel van het bestuur om de drankprijs dit seizoen te handhaven op €2,-. Het bestuur presenteerde dat voorstel wel met het voorbehoud dat de inkoop prijzen niet drastisch zouden stijgen.

    Helaas, is dat nu wel het geval. Na twee forse prijsverhogingen in 2022, heeft Heineken vanaf 1 januari 2023 de prijzen met nog eens met 10,7% verhoogt. In een jaar tijd zijn hierdoor de inkoopkosten op de drank met ruim 20% toegenomen. Daarnaast zijn ook de prijzen van toeleveranciers rond de 10% - 15% gestegen.

    Voor het bestuur was het geen optie om een kleiner glas te gebruiken en daarop is besloten om de drankprijzen in de kantine te verhogen. Vanaf heden kost een drankje en tevens een muntje dan ook €2,20. Reeds gekochte munten blijven uiteraard nog gewoon geldig. Voor het gemak van de leden én de vrijwilligers achter de bar, heeft het bestuur dan ook besloten om de eenheidsprijs voor drank in de kantine te behouden, m.u.v. de speciale drank.

rfwbs-slide